Blogit
Coffee Table Diary

Kynttilänjalat | Skultuna Tulip

Skultuna Tulip candlestick brass Pierre Forssell

Kaksi ensimmäistä adventtia meni matkalla, niinpä kolmatta on sitäkin mukavampi viettää kotosalla. Sytytin kolme kynttilää ja joulukukkakin on vihdoin kotiutunut. Eilen kävin kaupungilla pyörähtämässä ja siellä oli mukavan vilkasta. Viikonlopun kruunasi lumisade, jota ihastelen ikkunan takaa kirjoittaessani tätä postausta. Joulumieli alkaa minullakin vihdoin heräämään!

Skultuna Tulip candlestick brass Pierre Forssell

Kynttilöiden sytyttämiselle on toinenkin syy, uudet kynttilänjalat nimittäin. Olin jo kauan haaveillut kynttilänjalkasetistä. Korkeissa kynttilänjaloissa on mielestäni jotain hyvällä tavalla ”aikuismaista”, juhlavaa ja tunnelmaa nostattavaa. Lisäksi kynttilänjalkasetti oli sisustuselementti, mikä kodistamme oli puuttunut kokonaan. Joulunaika yhdistettynä veronpalautuksiin oli hyvä ajankohta korjata puute ja toteuttaa tämä pitkään mielessä ollut sisustushaave.

Skultuna Tulip candlestick brass Pierre Forssell

Omaan makuuni se kaunein setti oli itsestäänselvästi messingistä tehty. Sopiva malli löytyi ruotsalaiselta Skultunalta. Kolmen eri korkuisen kynttilänjalan Tulip-setin on suunnitellut Pierre Forssell 60-luvulla, joten klassikoiksi sekä ajattomaksi muotoiluksi niitä voi oikeutetusti kutsua. 60-luvun muotoilu sopii kotiimme kuin nakutettu ja keskustelee hyvin ruokailutilan messinkisten Artekin Kultakello-valaisinten kanssa. Näistä kauniista kynttilänjaloista näen itseni iloitsevan vielä vuosienkin jälkeen. Kolmikko kotiutui juuri sopivasti kolmanneksi adventiksi ja pääsevät tärkeään osaan tuomaan jouluista tunnelmaa kotiimme.

Toivoittavasti teilläkin on ollut mukava viikonloppu. Leppoisaa sunnuntaita!


Our new brass candle sticks arrived just on time for the third advent. The perfect set is called Tulip from Skultuna, designed in 1960s by Pierre Forssell. Very timeless design though there’s certain mid century vibe also. I feel like this is a purchase to enjoy the lifetime and something I will never get tired of. Have a relaxing Sunday!

Kommentit (4)

 1. -HEINI-

  Onpas todella kauniit kynttilänjalat! Kaunista sunnuntaita sinne myös!

  • coffeetablediary

   Kiitos Heini! Ihastuin itsekin kauniiseen muotoiluun näissä. Kaunista sunnuntai-iltaa! 🙂

 2. Anonymous

  Voi, miten kauniit ja tyylikkäät kynttilänjalat. Tuollaiset haluaisin omaankin kotiini. Pitääkin käydä tutkimassa niiden hintaa.

  Sanna

  • coffeetablediary

   Kiva kuulla, että tykkäät ja teillekin sopisi! 🙂 Näissä on jotain, mikä kolahti. Ehkä se osittain, että näitä ei niin usein tule vastaan, vaan ovat hieman spesiaalimmat, muttei kuitenkaan liian erikoiset.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *