Coffee Table Diary
Coffee Table Diary

Rajoja rikkomassa | Mustat lakanat ja kuosia makuuhuoneeseen

makuuhuoneen sisustus, kuviolliset mustat lakanat, Hemtex, coffee table diary blogi

Omaa tyyliä etsiessä tulee monesti lokeroineensa itsensä ja tapansa sisustaa eri tavoin, kuten ”Viihdyn ajattomien design-klassikkojen ympäröimänä.”, ”Kotini sisustus ei saa olla liian vakava.”,  ”Käytän sisustuksessa vain luonnonmateriaaleja”.

Toisaalta kokeilut kuuluvat oman tyylin löytämiseen olennaisesti, kantapään kautta ja virheistä viisastuneena omaa tyyliä rajaavat tekijät kirkastuvat. Kun jonkun on havainnut huonoksi kerran, syntyy vahva muistijälki ja syvempi ymmärrys siitä, mikä on oma juttu tai mikä ei ainakaan ole. Joskus kuitenkin kannattaa vähän kyseenalaistaa omia periaatteitaan, etenkin jos intuitio niin opastaa, kuten minulle juuri kävi.

makuuhuoneen sisustus, kuviolliset mustat lakanat, Hemtex, coffee table diary blogi

Yksi sisustusperiaatteistani on ollut, että olen kauan vannonut lähes yksinomaan valkoisten vuodevaatteiden nimeen. Niistä tulee mieleen hotellit ja rauhoittava valkoinen korostaa lakanoiden puhtautta sekä raikkautta. Niinpä valkoisesta poikkeavien vuodevaatteiden kokeilu on itselleni jo oman tyylini rajojen kokeilua.

Ripaus vaaleanpunaista makuuhuoneessa piristi jo kummasti, kuten aiemmin kerroin ja huomasin kuinka kaunis murrettu sävy ilahduttu mieltäni. Väriterapiaa kevättalveen.

musta pyöreä maljakko Lorentz Hemtex, coffee table diary blogi

Eikä kokeilut siihen loppunut! Sain valita Hemtexiltä aiemman yhtestyöpostauksen yhteydessä itselleni muutamia tuotteita ja ihastuin palavasti näiden kuvien grafiitin mustaan Meiko-pussilakanasettiin*. Lakanoissa on elegantti, hieman itämainen lintukuosi ja tunnelma yhdessä tumman sävyn kanssa on äärimmäisen rauhoittava.

Tämä valinta yllätti itseni, sillä toinen asia, jonka suhteen olen kotini sisustuksessa arkaillut ovat kuosit – ylipäänsä ja makuuhuoneen sisustuksessa etenkin. Vaikka ihailen toisten kodeissa kuoseja, enkä kaihda niiden käyttöä asiakkailleni suunnitellessa vaikkapa tapetin ollessa toiveissa, omassa kodissani olen todella maltillinen kuosien käyttäjä.

musta pyöreä maljakko, Lorentz Hemtex, coffee table diary blogi

Vaikka lakanoissa tapahtuukin visuaalisesti, ja kyseessä kuosin suhteen ja väri on itselleni tutuimman valkoisen petauksen täydellinen vastakohta, voin sanoa että tähän tummaan petaukseen on ollut aivan ihana sukeltaa! En koe minkäänlaista levottomuutta, vaan makuuhuoneesta tuli mielestäni todella zen tumman petauksen myötä.

Ripauksen lisää zeniä tuo kaunis musta keraaminen pyöreä Lorentz-maljakko Hemtexiltä*. Maljakko on sopivan kokoinen, eikä näytä tyhjältä edes muutaman hennon oksan kera. Pyöreät maljakot tuntuvat olevan erityisen pinnalla juuri nyt, ja tätä mallia saa myös lasisena.

makuuhuoneen sisustus, kuviolliset mustat lakanat, Hemtex, coffee table diary blogi
Mitä tästä opin? Kannattaa luottaa intuitioon ja kokeilla välillä omia rajoja sisustajana, jos vastaan tulee jotain mikä puhuttelee, vaikka se poikkeaisi totutusta tyylistä. Niin voi löytää parhaimmillaan itselle uusia ja mieluisia tapoja sisustaa. Omasta tyylistä tinkimättä!


P.s. Ilmeisesti joku muukin on ihastunut tähän samaaan mustaan pussilakanasettiin, koska sitä näyttäisi olevan jäljellä enää yksittäisiä kappaleita joistain myymälöistä. Meiko-pussilakanasettiä saa myös elegantissa beigen sävyssä myös verkkokaupasta, joka on mielestäni vähintään yhtä kaunis.


Lue myös:

Vaaleanpunaista makuuhuoneeseen

Hotellilakanoiden lumoissa

Makuuhuoneen sisustus ja päiväpeitto

… Ja lisää sisustusperiaatteistani Sisustuksen aakkoset osa 1 ja osa 2


*Saatu blogin kautta / sisältää mainoslinkin


I stepped out of my comfort zone and tested dark bedlinen with pattern, which is not typical for me as I usually prefer all white bedlinen. However, I’m totally in love with this Meiko bedset from Hemtex (gifted).


Seuraa! Follow! Coffee Table Diary Facebook / Instagram / Bloglovin’/ Pinterest

Kommentit (2)

  1. vilja

    Onpa hurjan kauniit lakanat! Ja sopivat teille todella hyvin. Hyvä, että luotit intuitioon.

    • coffeetablediary

      Kiitos kaunis Vilja! Olen niin tyytyväinen näihin, onneksi tosiaan rohkenin kokeilla 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *