Blogit
Coffee Table Diary

Kukkaworkshopissa Marimekolla

Marimekko Inbloom Kukkaworkshop-12

Yhteistyössä: Marimekko

Viikonloppuna uppouduin taas hetkeksi lempiaiheeni eli kukkien pariin. Tällä kertaa syy omaan kukkahetkeeni oli Marimekon ja Inbloom-kukkakaupan yhdessä järjestämä kukkaworkshop, joka pidettiin brunssin kera Marimekon Mikonkadun myymälässä. Huomasin tapahtuman sattumalta ollessani reissussa Instagramin kautta ja heti klikkasin itseni osallistujaksi pidempää miettimättä.

Laadukkaasta ja huolella poimitusta valikoimastaan tunnettu Uudenmaankadulla sijaitsevan Inbloomin tiimi oli tyylilleen uskollisesti valinnut upeat kukat kimppuihimme. He olivat koristaneet myös koko myymälän ihanin kukka-asetelmin, joista tallensin monta inspiraatiokuvaa talteen itselleni ja teille blogin kautta jaettavaksi.

Marimekko Inbloom Kukkaworkshop-11

Marimekko Inbloom Kukkaworkshop-9

Suuren suosion saavuttaneet ja itsekin (viime kevään Milanon Marimekko-kodista saakka) ihailemani Marimekon vaasit olivat ihastuttavasti esillä joka puolella myymälää kukilla täytettyinä. Oli inspiroivaa poimia talteen ideoita ja tutkailla, miten inbloomilaiset olivat käyttäneet vaaseja asetelmissaan ja mitä lajikkeita niihin oli valittu.

Jälleen kiinnitin huomioni näiden Carina Seth Anderssonin Marimekolle suunnittelemien vaasien monikäyttöisyyteen. Esimerkiksi suuremmissa vaaseissa toimii runsaammat kimput samoin kuin ihan vain muun oksa, ilman että vaasi olisi tyhjän näköinen. Pienet maljakot ovat suloisia myös ilman kukkia.

Tapahtumassa oli todella hyvä ostoetu vaaseihin, ja suurin dilemma taisikin useimmilla olla, minkä värin valitsisi, kun kaikki ovat niin houkuttelevia. Itsekin pähkäilin kauan kirkkaan ja vihreän Urna-vaasin välillä.

Marimekko Inbloom Kukkaworkshop-5

Myymälässä esillä olleiden kukkien ja maljakkojen värimaailma oli heleän raikas. Oli paljon vihreää, jota kevään uudet vihreät maljakot korostivat sekä valkoisia ja hennon roosia kukkia aina tulppaaneista kukkiviin puiden oksiin ja erikoisimpiin niittymäisiin lajikkeisiin yhdistettynä. Juuri niitä lajikkeita, joita mieluusti valitsisin itsekin. Yksinkertaisen kaunista!

Marimekon myymälä näytti erityisen raikkaalta ja keväiseltä muutenkin, myös viherkasveja oli paljon ja inspiraatiota riitti mihin suuntaan vain katsoi. Oli mukava saada kaikessa rauhassa kierrellä ravintola Juuren loihtiman herkullisen brunssin jälkeen kevään uutuuksiin tutustuen sekä sisustusjuttujakin fiilistellen, sillä välin kuin toinen puoli ryhmästä oli tekemässä kimppujaan, koska myymälä oli suljettu tapahtuman ajaksi muilta asiakkailta.

Marimekko Inbloom Kukkaworkshop-2

Marimekko Inbloom Kukkaworkshop-4

Marimekko Inbloom Kukkaworkshop-1

Omiin kimppuihimme oli tarjolla ’butterfly’ leinikkejä (ihastuin palavasti tähän itselleni uuteen lajikkeeseen), sekä hennon roosia ’sigorelli’ neilikkoja, afrikantähdykkeitä, verililjapuuta, ’parvifoglia’ eukalyptusta, sekä eupatoriumia. Ihan unelma oli päästä työskentelemään tällaisten materiaalien kanssa. Kukat olivat paitsi kauniita, myös ihanan tuoksuisia.

Näistä hienoista aineksista saimme loihtia omat niittymäiset rennot kimppumme ammattilaisen opastuksella perinteistä spiraalitekniikkaa hyödyntäen. Tämä itselleni aivan uusi, floristien yleisesti suosima sidontatekniikka osoittautui hieman haastavaksi vasta-alkajalle, vaikka lopputuloksesta tulikin onneksi oikein kiva ja sopivan rento.

Marimekko Inbloom Kukkaworkshop-7Marimekko Inbloom Kukkaworkshop-13

Meidän osallistujien kimpuista tuli yllättävän erilaisia ja persoonallisen kauniita, mikä oli hauska huomata, vaikka opetus ja materiaalit olivat kaikilla aivan samat. Inspiroivaa oli oppia jälleen lisää lempiaiheestani kukista ja niiden sitomisesta! Kun kimput olivat valmiit, ne leikattiin ja sidottiin, sekä lopulta käärittiin kauniisti vihreään silkkipaperiin ja tyylikkään ilmavasti sellofaaniin, sekä viimeisteltiin sävyyn sopivalla kankaisella nauhalla – arvolleensa sopivasti viimeistä silausta myöten. Kauniisti pakattu päältä avoin itse tehty kimppu oli ilo kantaa mukanaan kotia sulostuttamaan alkavan viikon piristykseksi. Kuvia kotiutuneesta kimpustani tulossa vielä myöhemmin omassa jutussaan.

Kiitokset vielä ihanasta keväisestä workshopista Marimekon ja Inbloomin väelle, sekä mukavasta seurasta kanssafloristikokelaille!

Marimekko and Inbloom flowershop hosted a flower workshop with a brunch at Marimekko’s store last weekend. It was lovely to learn more about flowers and make a bouquet to bring home. The store looked really fresh with beautiful flowers everywhere in Marimekko’s vases designed by Carina Seth Andersson. Really inspirational and relaxing way to spend time on a weekend!

Kommentit (2)

  1. Pääsiäisen heleä kukkakimppu ja aikaa ottaa rennosti

    […] kotona kaikessa rauhassa kokkaillen, viinilasi kädessä ja fiilistellen tulevia vapaapäiviä. Kukkaworkshopissa Marimekolla loihtimani kimppu on tuonut ihanan keväistä tunnelmaa kotiimme viime päivät. Niin ihanat nuo […]

  2. Nämä 10 kivaa asiaa piristivät ja innostivat huhtikuussa

    […] kivoimmat kukat näkyvät kuvissa, joita on aiemminkin täällä näkynyt käytyäni taas Kukkaworkshopissa. Kodin ihanin uutuus puolestaan on Eeva-Riitta Eerolan öljyvärimaalaus. Vieläkin häkellyn […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *