Blogit
Coffee Table Diary

Uniikissa 60-luvun kodissa | Hakola + Havi

Hakola showroom sisustus Havi Samuji Coffee Table Diary

Tunnelmapaloja kahden hienon suomalaisbrändin Hakolan ja Havin yhdessä järjestämästä kesäisestä iltapäivästä. Tilaisuus pidettiin Hakolan taiteellisen johtajan Annaleena Hämäläisen huikean hienossa 60-luvun showroominakin käytettävässä espoolaisessa rivitalokodissa, minkä johdosta tunnelma oli ihan omaa luokkaansa. Illan aikana oli mielenkiintoista tutustua näiden kahden perheyrityksen tarinoihin ja inspiroivaa kuulla, kuinka rohkeasti he ovat tiukkoina aikoina lähteneet uudistamaan brändejään pitäen kuitenkin tiukasti kiinni arvoistaan sekä kotimaisesta tuotannosta. Kummankin visuaalinen ilme, uutuustuotteet ja tapa toimia ovat vaikuttavia ja uskon näillä korteilla pääsevän vielä pitkälle myös maamme rajojen ulkopuolella.

Hakola showroom sisustus Lippa hylly Coffee Table Diary

Melkein nolottaa myöntää, että Hakolan olemassaolon olen tajunnut noteerata vasta viime vuonna, eli juuri silloin kun yritys on lähtenyt uudistumaan isoin liikkein. Yrityksen valikoimiin kuuluu huippudesignia aina sohvista erilaisiin nerokkaisiin piensäilytysratkaisuihin, kuten kuvassa näkyvä näppärä avattava Lippa-hylly, sisustuslehdissäkin paljon näkynyt persoonallinen Lempi-hylly sekä näyttäviä täyspuisia pöytiä.

Hakola showroom sisustus Coffee Table Diary

Hakola showroom sisustus Havi Samuji Coffee Table Diary

Havin ja Samujin yhteistyömalliston lautasliinoihin sain ilokseni tutustua jo viime syksynä, jonka jälkeen kuosit ovatkin olleet usein arjessamme käytössä. Oli kiva nähdä yhteistyön jatkumona syksyks suunniteltuja uusia kuoseja, joissa herkkää pientä kukkaa, art deco vaikutteita, sekä kaunis tammikuosi. Annaleena Hämäläinen oli luovasti keksinyt kehystää Havin lautasliinat juuri ennen vieraiden saapumista, kuten yllä olevassa kuvassa näkyy. Ihan huippuidea laittaa korvan taakse, jos joskus kaipaa nopeaa ja edullista piristystä kuosien avulla sisustukseen!

Havi on lanseeraamassa tyylikkään kansainvälisillekin markkinoille suunnatun uuden Havi’s sisustusmerkin. Merkin valikoimaan kuuluu muun muassa tuoksukynttilöitä eri vuodenaikoihin, joita jo pääsin tuoksuttelemaan. Jatkossa mukaan tulee myös tekstiilejä. Odotan innolla!

Hakola showroom sisustus Coffee Table Diary

Perheyrityksen toiseen sukupolveen kuuluvan Hämäläisen koti oli aivan mielettömän inspiroiva. Sisustuksessa yhdistyi sulassa sovussa Hakolan tuotteiden lisäksi Innoluxin valaisimet, useat design-klassikot ja suomalaiset merkit, vintage-kalusteet, trendikkäät viherkasvit ja pesutiloissa rouhea mikrosementti sekä messinkihanat – kaikki rennosti ja tyylikkäästi yhteen nivoutuen. Ihanaa kun tiiliseinät oli jätetty alkuperäiseen tilaan vuosien saatossa, kuten myös panelikatto, koska ne sopivat niin hienosti talon arkkitehtuuriin ja kodin sisustukseen. Vaikka koti on aivan lähellä vilkasta ajoväylää tiiviisti asutetulla alueella, tuntui sisällä siltä, kuin olisi ollut omakotitalossa metsän keskellä.

Toivottavasti onnistuin taltioimaan ja välittämään tilaisuuden kesäistä tunnelmaa sekä kodin kauneutta edes hiukan näiden kuvien kautta!

A lovely afternoon at the finnish design and furniture company Hakola’s showroom, which is also a home of the creative director Annaleena Hämäläinen, arranged together with Havi. It was an honor to visit such unique home where the original features from the 60s architecture smoothly blended with the cosy interior including Hakola’s collection as well as design classics and more recent design. Havi’s and Samuji’s cooperation will continue and new interesting patterns and colors will be introduced for the next fall’s napkin collection, which I really like!

Kommentit (4)

 1. 10 x Parasta nyt | Toukokuu – Meillä Kotona -blogit

  […] on ollut todella vilkas kiitos monien kiinnostavien tapahtumien, kuten Hakolan ja Havin kesäiset juhlat kauniissa kodissa pari viikkoa sitten. Valitettavasti moni ihana tapahtuma on mennyt myös ohi kun joka paikkaan ei […]

 2. Betonipöytä terassille mikrosementistä – Meillä Kotona -blogit

  […] lopputuloksesta tuli juuri toivotunlainen, eli aivan betonimainen. Idean nappasin vieraillessani tässä kauniissa kodissa, missä mikrosementtiä oli käytetty terassipöydän lisäksi upeissa kylpytiloissa. Onnekseni […]

 3. Uotilan ohra- ja kauraleipä maisteltavana Hakolan kotishowroomissa – Uotilan Leipomo

  […] Uniikissa 60-luvun kodissa | Hakola + Havi […]

 4. Eteisen säilytysratkaisu | Hakola Lippa-hylly – Meillä Kotona -blogit

  […] vaikka pienen tilan yöpöytänä, kuten huomasin käydessäni Hakolan perheyritystä luotsaavan Annaleena Hämäläisen kotona. Ihanilta ne näyttävät myös ryhmissä, kuten  meidän eteisessä ja Hakolan sivuilla voi […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *