Blogit
Coffee Table Diary

Kodin helppo syyspäivitys

idkuva

Poikkean sisustajana useimmista, sillä tyynyjen vaihtelu ei ole kotonani se juttu. Myönnän kyllä, että tyynyillä saa ihmeitä aikaiseksi pienellä vaivalla. Lisäksi ihania vaihtoehtoja on tyynyissä tarjolla vaikka millä mitalla. Ehkä murretun harmaa sohvamme tekee sen, että mustat, valkoiset, pellavaiset,  ja hennon puuteriset sävyt sekä graaffiset kuosit tuntuvat aina vaan parhailta vuodenajasta riippumatta. Välillä sentään revittelen parilla syvän keltaisella tyynyllä valkoisten ja mustien joukossa.

Niinpä tässäkään kodin syyspäivityksessä ei ole kyse tyynyjen vaihtamisesta syksyisempiin, vaan jostain paljon yksinkertaisemmasta. Edellisessä postauksessa vilahtaneet teiden varsilta ja takapihalta poimitut oksat, ne kulkeutuivat olohuoneeseen ja toivat sinne syksyisen ilmeen. Jotenkin syksyiset oksat tuntuvat ajankohtaisemmilta kuin mikään muu juuri nyt. Kukkakaupan kukkia kun ehtii kantaa kotiin ihan riittämiin talven tullen.

Syksystä muistuttavat myös lampaankarvatossut ja Balmurilta saatu mohairviltti, joiden syleilyyn on lohdullista sukeltaa. Astetta talvisemman ilmeen saa lisäämällä lampaantaljoja sinne tänne.

Vuodenajasta riippumatta, kynttilät, kirjat ja lehdet on se oma juttu, joita ilman koti ei olisi koti. Silti nekin pääsevät erityiseen arvoon juuri syksyisin. Niin kuin koti muutenkin. Ajatella, että on oma rakas ja turvallinen koti. Katsoin hetki sitten Kultainen Nainen -elokuvan (suosittelen!). Elokuvan päähenkilön menneisyyteen sijoittuvat tapahtumat sekä tämän hetken maailmantilanne saavat miettimään kuinka onnekkaita olemmekaan kaikki me, joilla on koti rauhallisessä elinympäristössä.

Syksy on aika hurmaava vuodenaika muutenkin. Siihen liittyy omassa mielessäni aina iso annos toiveikkuutta, uusia alkuja, intoa ja odotusta. Pieni ripaus kaihomieltä siitä, kun kesä on ohi tuo vuodenaikaan sille ominaisen tunnelmallisen säväyksen.

Mitä ajatuksia syksy herättää teissä? Oletteko te sisustaneet syksyisempää ilmettä kotiinne?

I brought autumn look into the home with flowers left behind by the summer. In addition, soft and warm textiles to cuddle with, candles and books, are all very important ingredients of a cozy home during this season.

Kommentit (6)

 1. Anonymous

  Todella kaunista ja harmonista, ja sävyt ihanan puuterisia. Syksyn tunnelmaa luovat meillä juurikin nuo kynttilät ja uudet isot tyynyt. Tuo tekemäsi kaunis kimppu sopii tosi hyvin tuohon Jensenin (?) maljakkoon.

  • coffeetablediary

   Kiitos kivasta kommentistasi! 🙂 Mukava kuulla syystunnelmasta teillä! Tyynyt ovat kyllä tärkeitä ja tuovat pehmeää kodikkuutta ja syksy ei olisi syksy ilman kynttilöitä. Maljakko on tosiaan Georg Jensenin ja tosi kovassa käytössä. Hyvää viikonlopun alkua!

 2. Marja

  Oi miten ihmeessä löysin vasta nyt blogisi – aivan ihana! Onpa teillä todella kaunis koti! Haaveilen Balmuirin mohairhuovasta ja tuo sinun näyttää todella kauniin väriseltä. Mikähän sävy tuo on nimeltään? Aurinkoista viikonloppua!

  • coffeetablediary

   Tosi mukava kun löysit tiesi tänne Maria! Kiitos myös ilahduttavasta kommentistasi! 🙂 Tuota kid mohair -vilttiä ei voi liikaa ylistää, se on vaan niin älyttömän pumpulisen pehmeä. <3 Sävy on mielestäni mink, vaikka näyttää aika erilaiselta kuin Balmuirin sivujen kuvissa, josta kävin lunttaamassa. Sellainen ihanan murrettu harmaa. Aurinkoista viikonloppua!

 3. marjamailla

  Kauniita kuvia, kivalta näyttää kartell teidän kodissa. Meillö odottaa uusi lattia olohuoneessa kun palataan kotiin. Saisikohan sitä nyt lisäintoa laittaa olohuonetta ja postata haasteesi, joka on muhinut jo pitkään?

 4. coffeetablediary

  Kiitos Marja! Kartell pieninä ripauksina ja luonnonmateriaaleihin yhdistettynä miellyttää edelleen, vaikka vähän yliannostus merkistä tulikin jokunen vuosi sitten kun se oli niin pinnalla.

  Teidän uusi lattia näytti tosi upealta sen perusteella, mitä blogissasi vilahti. Kirjoittele ihmeessä haasteeseen liittyen jos sattuu inspis iskemään! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *