Blogit
Coffee Table Diary

Klassista ruutukuosia olohuoneeseen

ruutu-sisustus-furninova-karetta-coffee-table-diary

Mainitsinkin jo aiemmin löytäneeni uudet tuolit olohuoneeseen. Siispä pieni vilkaisu tulokkaisiin ja olohuoneen päivittyneeseen ilmeeseen! Tuolit ovat mallia Karetta Furninovalta ja löysimme ne sattumalta Espoon Kodin 1:n konkurssimyynnin loppumetreiltä. Hauskointa löydössä oli se, että juuri näitä tuoleja (eri kankaalla) olin juuri samalla viikolla ihastellut edellisen Sköna Hem -lehden kansikuvan jutussa, sekä saman kuukauden Residence-lehden kotijutussa.

Hämmästys olikin melkoinen kun samat tuolit tulivat vastaan ja vieläpä -70% alennuslapulla varustettuina. Tässä taas muistustus siitä, että kannattaa varoa, mitä mielessään miettii!

ruutu-sisustus-furninova-karetta-coffee-table-diary

Tuolit ovat mustaksi käsiteltyä tammea ja muotoilu klassisen moderni sekä simppeli. Tulee mieleen norjalainen huonekalumerkki Slettvoll ja hotellityyli, mikä niin ikää viehättää minua nykyisin ripauksina. Istuinmukavuus on huippuhyvä ja tuolikaksikko sohvaa vasten muodostavat leppoisan istuinryhmän, joka aiemmin tuntui vähän vajaavaiselta.

ruutu-sisustus-furninova-karetta-coffee-table-diary

Ruutukuosi puolestaan herättää aavistuksen ristiriitaisia tunteita. Tavallaan harmaavalkoisen ruutukankaan ilme on viehättävän maskuliininen ja perinteinen, mikä sopii mainiosti talviseen sisustukseen ja lähestyvään jouluun. Mieheni mieleen tuolit ovat erityisesti ja itsekin tykkään ehdottomasti ripauksista maskuliinisuutta oman kodin sisustuksesta, paljon enemmän kuin hempeän romanttisesta ja naisellisesta tyylistä. Mieleen ruudusta tulee myös Ralph Lauren Home ja runsaammat jenkki- ja brittisisustustyylit, joissa on myös jotain kiehtovaa toisinaan.

Vaikka ripaus ruutua onkin mukava ja yllättävä piristysruiske, jota olohuone ehkä juuri kaipasikin, tuskin silti olisin ikinä valinnut tuota kuosia itse lukuisista tarjolla olevista kangasvaihtoehdoista. Omin vaihtoehto olisi ehdottomasti jokin neutraalimpi ja vaaleampi kangas tasapainottamaan mustaa runkoa. Sen verran hallitsevaksi koen tumman ruutukankaan pidemmän päälle.

skruf-tokyo-vase-coffee-table-diary

Onneksi uudet raikkaammat irtopäälliset tuoleihin on jo tilattu! Niille tuli lopulta enemmän hintaa kuin itse tuoleille – eli se siitä suuresta säästöstä. Onneksi tulokkaat ovat todella mieluisat, sillä en ehkä olisi tullut niitä hankkineeksi ainakaan tällä aikataululla – elleivät olisi käytännössä kävelleet luokseni tuolla satunnaisella kauppareissulla. Hauskaa myös, että irtopäällisiä löytyy tuoleihin jatkossa kahdet erilaiset, ja tällaiset talvisemmatkin. Olohuoneen käyttö on muuten selvästi lisääntynyt tuolien kutsuessa istumaan ja seurustelemaan, mikä onkin se kaikkein mukavin asia tässä päivityksessä.

Mitä mieltä te olette ruutukuosista sisustuksessa ja näistä löydöistä?

Our new lounge chairs from Furninova (model Karetta) updated the look of our living room to a full winter mode. The classic check print is not something I would have chosen myself, but since the discount was -70% I decided to buy the chairs and later update the loose upholstery. On the other hand, I think the pattern is really cosy and suits well the approaching christmas time, though I could not live with such a strong pattern throughout the year. New (more neutral) covers have been orders already, and it is nice to be able to change the look of the chairs so easily.

Kommentit (4)

 1. Tiina

  Moikka! Törmäsin samaan löytöön Variston Kodin1:ssä, ihan mielettömän hyvään hintaan irtosivat! Arkana sisustajana halusin ehdottomasti vaalean kuosin, mutta jäljellä oli niitä vain yksi kappale. Niinpä kaveriksi ostin tuollaisen ruudullisen, ajatuksena myös hankkia uusi päällinen. Saanko udella mistä tilasit päälliset ja paljonko tuli hintaa? Kruunukalusteesta tiedustelin ja sanoivat niiden maksavan 56€ / tyyny (yhteen tuoliin siis kaksi tyynyä). Mahtaisiko jostain saada edullisemmin? 😉

  • coffeetablediary

   Moikka Tiina! Onnea sinullekin hyvästä löydöstä 🙂 Kiva kun onnistuit löytämään yhden vaalean, tulee puolet edullisemmaksi uusia vain yhden päälliset! Minun saamani tarjous oli paljon kalliimpi eli täytyykin selvittää olenko saanut väärän hinnan… :/ En siis usko, että tuota saamaasi hintaa edullisemmin voi saada, laadukkaan oloiset kankaat, mihin nähden hinta ei tunnu lainkaan pahalta vaikka suhteessa onkin toki paljon tuolille jääneisiin hintoihin verrattuna.

 2. Joulukoti ja kuvaukset – Meillä Kotona -blogit

  […] Muuten väriskaala on pitkälti sama kuin aina muutenkin ja kukkien ykkösväri on valkoinen. Nojatuolitkin rauhoittuivat hiekan sävyisten vaaleiden puuvillapäällysten myötä. Tuntuu tärkeältä, että […]

 3. Parhaat sisustushankinnat 2016 – Meillä Kotona -blogit

  […] uudet nojatuolit löysimme sattumalta Kodin 1:n konkurssimyynnistä. Vielä kun tuolien tyynyjen klassinen ruutukangas päivitettiin hiekansävyiseen puuvillaan, sulautuivat tuolit täydellisesti kodin sisustukseen ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *