Blogit
Coffee Table Diary

Home Tour: Kitchen Before

Aurinkoista perjantaita! Kirjoiteltuani jo aiemmin keittiön tulevista muutoksista, ajattelin räpsäistä teille muutaman kuvan tilan nykyisestä ilmeestä. Näihin kuviin on itsestäkin hauska palata sitten kun viimeistelyt on vihdoin tehty. Tässä siis muutamia ”ennen” kuvia, ”jälkeen” tilannetta odotellessa. Toivottavasti näiden pikaisesti otettujen kuvien avulla suunnitellut muutoksetkin avatuvat paremmin.

Keittiön ikkunat ovat länteen, joten aurinko paistaa tänne iltapäivällä, kesällä iltaisin. Keittiö-ruokailutila on oikea monitoimitila ja kirjaimellisesti kodin sydän, missä suurin osa kotimme elämästä tapahtuu. Normaalisti lattia on täynnä leluja ja pöydällä papereita, tietokone ja lehtikasoja, mutta korjasin ne pois ennen kuvaamista.

Keittiön kaapistot ovat Kvikiltä ja työtasona on ohut valkoinen kvartsikomposiittilevy. Korkean kaapiston takana oleva seinä tekee mutkan, joten kaappien syvyys kasvaa uunin kohdalta siten, että se mahtuu kaapiston sisälle samoin kuin jääkaappi ja pakastin.  Kaapiston ilme ruokapöydän suunnalta on kevyt koska alkupäässä olevat kaapit ovat vähemmän syviä ja erinomaisia lasien säilytykseen. Näin ollen myös koko kaapisto näyttää kokonaisuudessaan kevyemmältä.  Työtason puolella on extra syviä vetolaatikkoja, jotka ovat oikeita tilaihmeitä.

Ruokapöytänä meillä on väliaikaisratkaisuna kaksi Ikean simppeliä valkoista Melltorp-pöytää, jotka sopivat täydellisesti kapean kokonsa puolesta tilaan ja ovat ajaneet asiansa erinomaisesti.  Ruokapöydän tuoleina on uudelleen verhoillut vanhat 50-luvun designia olevat Kilta-tuolit. Varmasti maailman mukavimmat tuolit istua ja nahkaverhoilun ansioista myös helppo pitää siisteinä. Tilan puolesta pöydän ympärille mahtuu isompikin seurue. Arkikäytössä väljempi ilme neljän tuolin kera on kivempi. Ruokapöydän valaisimina ovat Alvar Aallon suunnittelemat klassiset A330S-valaisimet messinkisinä. Kotimme ensimmäisiä hankintoja, joihin olemme olleet todella tyytyväisiä.

Keittiön pöydällä on ilahduttamassa juuri nyt ihanan kesäinen syreenin oksa. Oman pihan syreeniinkin oli tehnyt jo ensimmäiset silmut ja kukkapenkissäkin on elonmerkkejä. Kutkuttavan ihanaa aikaa tämä kevät, eikö vaan!

Tässä siis pikainen katsaus keittiöömme ja aiheesta lisää kun viimeistelyprojekti siellä etenee. Leppoisaa viikonloppua!

A few pictures from our kitchen before the planned changes. Hopefully soon you’ll see the ”after” pictures too! Have a good day and enjoy the sun!

Kommentit (8)

 1. Hanna

  Ihanaa kuulla, että normaalioloissa edes sisustusaiheisen bloggaajan keittiö ei näytä tuolta! Masentuisi yksi jos toinen lehtikasojen jne kanssa elävä, jos ei tällaista ihanaa lievennystietoa sisältyisi kirjoitukseen. 🙂

  Ihana valo noissa kuvissa!

  • coffeetablediary

   Heh, ei todellakaan! 😀 Epäjärjestystä ja sotkua on meillä ihan niin kuin varmaan suurimmalla osalla. Ihanaa kun välillä edes pienen hetken näyttää tältä… 😉 Ilta-aurinko oli ihana kuvaushetkellä!

 2. Mirka – Kauniit Neliöt

  Kaunis keittiö, jo ennen viimeistelyäkin! Ja ihanat nuo Kilta-tuolit 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitos Mirka! Kilta-tuolit on omatkin suosikit ja sopii kivasti saman vuosikymmenen talon henkeen. 🙂

 3. Sofia F

  Kaunis on tosiaan vaaleanakin, mutta kyllä se väri varmasti antaa luonnetta 🙂 Ihan mahtava tuo illuusio kapeista ja korkeista kaapeista!

  • coffeetablediary

   Kiitos! Tällaisessa kauniissa valossa vaalea keittiö pääsee oikeuksiinsa ja itsekin tykkään ilmeestä paljon! Tuo illuusio on tosiaan ihan mahtava – ilme olisi paljon raskaampi jos kaapisto olisi syvempi. 🙂

 4. MS Ordinary

  Hauska nähdä, miten meiltä löytyy samoja tuotteita (kultakellot, Killat, kvartsitaso) mutta fiilis on aivan erilainen. Kaunis ja tyylikäs tunnelma teidän keittiössä 🙂

  • coffeetablediary

   Hei ja kiitos kommentistasi! 🙂 Todella paljon samoja elementtejä tosiaan löytyy meidän keittiöistä. Klassikkoja on helppo yhdistellä usealla kauniilla tavalla, siten että lopputulos voi olla hyvinkin erilainen. Kaunis ja persoonnallinen koti teillä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *