Blogit
Coffee Table Diary

Kirjasuosituksia ja pinkkejä kukkia

By Lassen Rimm maljakko Coffee Table Diary

Aurinkoinen tervehdys! Tällä viikolla vietetystä ystävänpäivästä muistuttavat saamani pinkit kukat, jotka ovat teemaan sopivan pirteät ja hempeät. Ne asettuivat kauniisti By Lassenilta saatuun Rimm-maljakkoon, joka on kauniin pelkistetty muodoltaan. Tänä viikonloppuna raportoin vihdoin KonMari-projektini etenemisestä eli vaatehuoneen järjestelystä. Viikonloppuna toivottavasti myös ehdin jatkamaan projektia kirjojen ja lehtien kimppuun.

Siitä tulikin mieleen pari kirjasuositusta, joiden parissa ajattelin viettää viikonloppua. Toinen on kirjan ja lehden välimuoto juuri lehtipisteisiin ilmestynyt My Residence -bookazine, jonka paksuille karheille sivuille on koostettu parhaita paloja ruotsalaisesta Residence -sisustuslehdestä ja on joukossa myös muun ihan ennen julkaisematonkin juttu.

Ihanan luonnollisen seesteisiä ja minimalistisen tyylikkäitä koteja, silmä lepää. Tämä suositus niille, jotka kaipaavat kaunista kuvavirtaa ja upgradatun version sisustuslehdestä, jonka pariin on kiva palata useammankin kerran.

My Residence Coffee Table Diary

Toinen kirjasuositus on Mia Kankimäen ’Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin’, joka minulla on onneksi vielä kesken. Kirja pohjautuu kirjailijan omaan elämään ja irtiottoon kustannustoimittajan työstä Suomessa lähtemällä Japaniin tutkimaan yli tuhat vuotta sitten eläneen sielunsiskonsa, hovinaisen ja kirjailijan Sei Shonagonin elämää.

Kirjassa parasta ovat Sei Shonagonin herkulliset havainnot elämästä, jotka ovat viihdyttäviä ja teräviä rehellisyydessään. Kirjoitukset ovat kuin modernin naisen blogikirjoituksia konsanaan kauan aikaa ennen Internetin. Juuri sopivaa lukemista ennen Japanin matkaamme! Ohessa lainauksia tästä ihanasta kirjasta, jotka Heian-kaudella eläneen Shonaganin kerrotaan kirjoittaneen.

Näiden ajatusten ja viikonlopun kukkakuvien kanssa oikein kaunista viikonloppua teille!

Mia Kankimäki kirja

”Ilahduttavia asioita

Kun on kirjoitettu ihastuttavalle, puhtaanvalkoiselle Michinoku-paperille hyvin hienostunein siveltimenvedoin, käyttäen vain lähes mahdottoman paksun siveltimen ohuinta kärkeä.”

”Asioita joiden näkeminen on epämiellyttävää:

Pojat, jotka käyttävät korkeita puukenkiä housuhameidensa kanssa. Ymmärrän kyllä, että se on muotia, mutta en silti pidä siitä.”

”Inhottavia asioita

Ihailija on tullut salaiselle vierailulle, kun koira huomaa hänet ja alkaa haukkua. Sitä haluaisi tappaa otuksen!”

By Lassen Rimm maljakko Coffee Table Diary

”On ilahduttavaa, kun hevosen selässä oleva mies lausuu runoa aamunkoitteessa.”

”Kerran kirjoitin muistikirjaani runon, josta pidin kovasti. Valitettavasti eräs palvelijatar näki runon ja lausui sen säkeet kömpelösti. On todella kamalaa, kun joku rallattaa runon menemään ilman asianmukaista tunnetta.”

”Harvinaisia asioita

Kun on lähettänyt silkkikangasta topattavaksi, ja kun saa sen takaisin, se on niin kaunis, että sitä kiljahtaa ihailusta.”

”Kiusallisia asioita

Mies joka lausuu omia runojaan (ei erityisen hyviä) ja kertoo, miten niitä on ylistetty – todella noloa.”

By Lassen Rimm maljakko Coffee Table Diary

”On nautinnollista katkaista kirsikkapuusta pitkä, kaunis, kukkiva oksa ja asetella se suureen maljakkoon. Tämä on erityisen ilahduttavaa, jos lähettyvillä istuu vieras juttelemassa.”

My Valentine’s day’s flowers are still looking fresh and cheerful. I love also the sharp look of the Rimm-vase By Lassen (sponsored).  Have a beautiful weekend!

Kommentit (2)

  1. Sara

    Toinen hyvä Japani-kirja on Minna Eväsojan Melkein Geisha. Kirjassa on samaa kuin Kankinmäen teoksessa, mutta tyyli on novellimainen ja sijoittuu nykypäivän Japaniin. Suosittelen lämpimästi! Mukavaa viikonloppua!

    • coffeetablediary

      Loistavaa, juuri kiinnostavan kuuloinen kirja, jonka taidan hankkia lukuun vielä ennen Japanin matkaa. Kiitos vinkistä Sara ja leppoisaa sunnuntaita! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *