Blogit
Coffee Table Diary

Kesälukemista sisustuslehdistä

Eiliseltä kauppareissulta tarttui mukaan pari todella kesäistä ja ihanaa sisustuslehteä, josta halusin tulle teille vinkkaamaan. Ensimmäinen niistä on uusi suomalainen sisustuslehti Asun, jota luotsaa muun muassa Deko-lehdestä aimmin tuttu Ulla Koskinen. Heti alkuun täytyy todeta, että tosi ihastuttava lehtiuutuus! Pidän lehden äärimmäisen rauhallisesta ulkoasusta. Koko lehti noudattaa selkeää ja luonnollisen minimalistista tyyliä keskittyen ajattomaan designiin sekä klassikoihin, mitä sisältöön tulee. Visuaalisesta ilmeestä ja taiton puolesta tulee mieleen ulkomaisiin suosikkeihini kuuluvat Residence ja Elle Decoration UK. Yleisilme muihin kotimaisiin verrattuna on poikkeava Asun-lehden eduksi.

Asunin ensimmäisen numeron herkullisimpiin juttuihin kuuluu Milanon huonekalumessujen kodinomaiseksi stailattu järjettömän hieno Fritz Hansenin showroom, jonne voisin muuttaa. Toinen kiinnostava juttu on tämän vuoden asuntomessujen ehkä kiinnostavin kohde messutalosta Vivolasta, jota Koskinen on ollut suunnittelemassa. Talo on täynnä herkullista ja ajatonta muotoilua Woodnotesin, Artekin ja Vitran valikoimista pääosin. Värimaailma koostuu vaaleasta puusta, murretuista sävyistä, mustasta ja valkoisesta, sekä ripauksesta messinkiä. Ai että miten hieno!

Printtimedian ja sen myötä sisustuslehtien markkinoiden murroksessa moni alan lehti hakee selvästi linjaansa ja lukijakuntaansa. Aiheesta olikin vilkasta keskustelua hetki sitten Muoti mielessä -blogissa. Samoin meillä lehtien innokkailla lukijoilla on uusi tilanne etsiessä niitä suosikkeja tuttujen lehtien tyylien muuttuessa välillä isostikin ja joidenkin lehtien, kuten Divaanin harmillisesti lopettaessa. Juuri tällainen sisustuslehti maamme lehtitarjonnasta mielestäni puuttuikin ja odotukset seuraavia numeroita kohtaan ovat myös korkealla. Asun-lehdessä on paljon samaa pelkistettyä tyyliä kuin Dekossa, mutta vähemmän trendeillä kikkailua ja DIY-henkeä. Enemmän klassisuutta ja tyylikkyyttä, ollen samalla vahvasti ajan hengessä mukana. Iso suositus tälle lehdelle, joka on seesteisen kuvavirtansa kanssa mitä ihaninta kesälukemista vaikkapa rannalle!

Asunin lisäksi mukaan tarttui lempparilehteni Elle Decoration UK:n tytärlehti Elle Decoration Country, joka keskittyy upeissa maisemissa sijaitsevien vapaa-ajan talojen, tai ennemminkin kartanoiden, esittelyyn. Lehti on painettu paksulle mattapintaiselle kartonkimaiselle paperille ja pääpaino on suurikokoisissa upeissa valokuvissa. Lehti muistuttaakin enemmän coffee table -kirjaa kuin perinteistä sisustuslehteä. Mukana on moderneja sekä klassisempiakin kohteita. Tämä lehti jos mikä saa haaveilemaan ensinnäkin lottovoitosta, joka mahdollistaisi kuvien kaltaisen vapaa-ajan kodin, sekä rajattomasta vapaa-ajasta, mistä voisi nauttia erilaisia kiinnostavia projekteja toteuttaen jossain kaukana arjen kiireistä. Suosittelen lämpimästä tätäkin numeroa kesälukemiseksi sisustuksen ja kauniiden kuvien ystäville.

Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä te tykkäsitte näistä jos olette jo ehtineet lukea! Entä onko teillä jakaa muita hyviä vinkkejä kesälukemiseksi?

A few good reads for the summer holidays in case you are into interior design. First is the new Finnish interior magazine Asun. Very beautiful and inspiring magazine with super simple and calm layout focusing on classics and timeless design in a down to earth style. Second one is Elle Decoration UK Country, which is more like a coffee table book than a typical interior design magazine. The magazine has very beautiful pictures from holiday homes, or mansions around the world. 

Kommentit (8)

 1. Tuija / form follows function

  Äh, piti napata tuo Asun-lehti kauppareissulla mukaan, mutta unohdin sitten. Australian LivingETC on yksi ulkomaisten lehtien suosikkini jo hyvin pitkältä ajalta.

  • coffeetablediary

   Kiitos vinkistä Tuija! Tuo australialainen onkin ihan uusi lehti itselleni! Löytyisiköhän tuota ihan irtonumerona jostain? Täytyypä Akateemisesta vilkaista seuraavalla kerralla 🙂

 2. JohannaL / Koti Aurorassa

  Tämä uusi asun-lehti tuntuu aiheuttavan ihastusta vähän joka paikassa 🙂 Mä tykkäsin kans tuosta asuntomessutalosta ♥

  • coffeetablediary

   Niinpä näyttää, enkä yhtään ihmettele sen verran raikas ja inspiroiva tapaus 🙂 Kohtahan tuota messutaloa onneksi pääsee livenäkin ihastelemaan!

 3. Liina / Villa Ilona

  Asun tarttui myös minun mukaani tänään. En ole vielä lukenut, sillä haluan säästellä
  sitä johonkin ihanan rauhalliseen hetkeen terassilla tai laiturilla. 🙂

  • coffeetablediary

   Se onkin just täydellinen herkkupala tuollaiseen omaan rauhalliseen hetkeen! <3

 4. Anne Malia

  Minä ostin myös tuon uuden Asun-lehden ja tosi kivalta vaikutti. Pidin juurikin siitä mitä sinäkin mainitsit – ajatonta ja tyylikästä eikä liian trendikästä. Mukava seurata miten lehti vielä kehittyy tuosta. Lehtifriikillä on aina tilaa hyville uutuuksille 🙂

  Niin ja kiitos kovasti linkityksestä ja blogini maininnasta!

  • coffeetablediary

   Kiva kuulla kommenttisi Anne! Tosiaan mielenkiintoista nähdä miten lehti jatkaa eteenpäin hienon alun jälkeen, odotukset on ainakin korkealla. Ihana meidän lehti-intoilijoiden kannalta, että sisustuslehtiä myös tulee eikä vain poistu! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *