Blogit
Coffee Table Diary

Kesädrinkki Pimm’s

idkuva Pimm's cup

Ihania säitä on pidellyt, ei voi muuta kuin nauttia! Helteistä heinäkuuta todella osaa arvostaa kylmän kesäkuun jälkeen. Hellepäivien kunniaksi tässä yksi kesän suosikkidrinkkini, mihin tutustuin vuosia sitten eräällä kesäisellä Lontoon lomalla, nimittäin peribrittiläinen Pimm’s Cup. Pimm’s Nr 1 -likööriin pohjautuva cocktail kuuluu shampanjan ohessa Wimbledonin tennisturnauksen virallisiin juomiin. Nautitaan sitä tyypillisesti kesäisin niin paikallisissa pubeissa, puutarhajuhlissa, purjehdustapahtumissa kuin legendaarisessa Chelsea Flower Show’ssakin. Vaikka yleensä olen enemmän kuivien ja happamien juomien ystävä, Pimm’sissä on sitä jotain mikä minuun vetoaa.

Pimm’s Nr 1 juoma on peräisin jo 1800-luvulta. Se on gini-pohjainen yrteillä maustettu makea ja voimakas alkoholijuoma, joka kuuluu Alkon tilausvalikoimaan. Cocktail puolestaan on sangrian brittiläinen serkku, johon kuuluu olennaisesti lisukkeet, kuten kurkku, mansikka, sitruuna, minttu, joskus myös appelsiini, vadelmat ja omena. Pimm’s cup tarjoillaan usein kannusta jäiden kera sangrian tapaan. Se onkin oiva janonsammuttaja ja juhlajuoma näin lämpimillä säillä. Likööriä jatketaan cocktailissa useimmiten limonaadilla, ginger alella, tai spritella.

Pimm's cup drinkki

Oman Pimm’sini sekoitin ginger alen ja kivennäisveden kera, joka loiventaa makeutta kivasti. Lisukkeeksi laitoin kurkkua, mansikkaa, minttua ja sitruunaa. Pimm’sin nautin tänään brittityyliin  puutarhassani kukkapenkin nyppimisen lomassa.

Suosittelen etenkin makeampien drinkkien ystäville. Kippis!

Pimm’s Cup

1 osa Pimm’s Nr 1
2 osaa ginger ale / limonaadi / Sprite
1 osa kivennäisvesi (makeamman juoman ystävät korvaavat tämän edellä mainituilla)
Jääpaloja
Kurkkua, sitruunaa ja mansikkaa lohkoina, mintunlehtiä
Pimm's cup
One of my favorite summer cocktails is the legendary British Pimm’s Cup. A perfect refreshing drink to enjoy during these hot summer days that have finally arrived here. Cheers!

Kommentit (8)

 1. JohannaL / Koti Aurorassa

  Onpa ihanan näköinen juoma!

  • coffeetablediary

   Eikös ja on vielä ihanan makuinenkin! 😉

 2. Lumo

  Pimmsiä maistoin useita vuosi sitten Lontoossa ja olemmekin aina kesäisin tehneet sitä sen koommin. Kaunis ja hyvän makuinen juoma!

  • coffeetablediary

   Hauska kuulla, että sinäkin olet Pimm'sin ystävä! 🙂 Lontoon reissu tulee aina itsellä mieleen kun tätä juo ja varmasti se on osa juoman viehätystä.

 3. happystarhome

  Ihanalta kesäiseen hellepäivään sopivalta juomalta näyttää ❤️ Mukavaa sunnuntaita ❤️

  • coffeetablediary

   Se on juuri sellainen – kannattaa ehdottomasti kokeilla! 🙂 Kiitos ja kiva kun kommentoit! Mukavaa sunnuntaita!!

 4. idis & interiööri

  Ikinä ei ole tullut maistettua! Pitäisi joskus laajentaa juomaskaalaa! Aloittamatta silti törpöttelyputkea, hih 😀

  Blogissani on sulle haaste, käyhän tsiigaamassa <3

  • coffeetablediary

   Jos vaikka Englantiin satut matkaamaan kesäaikaan joskus, niin siellä ainakin pääsee takuuvarmasti kokeilemaan! 🙂 Kiitti paljon haasteesta! Täytyypä laittaa muhimaan ja inspiraation iskiessä vastailla… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *