Blogit
Coffee Table Diary

Keittiösuunnitelmia

Keittiökuvia ei blogissa ole vielä näkynyt. Keittiömme remontoitiin muun talon yhteydessä pari vuotta sitten. Se rakennettiin hieman eri paikkaan kuin talon alkuperäinen keittiö. Remontin yhteydessä koko keittiö, eli kaapistot ja tasot sekä kodinkoneet uusittiin. Kaapistot ovat eleettömät mattavalkoiset vetimettömät Kvikin Manot ja työtaso aivan ohutta valkoista kvartsikomposiittia. Hyvin pelkistetyt ja modernit pohjaratkaisut kaiken kaikkiaan.

Keittiö onkin täysin käyttökelpoinen ja toimiva. Ja ehkä juuri sen takia jäänyt viimeistelemättä kun mitään hätää ei ole ollut. Ulkonäöllisesti vain ne tärkeät viimeiset silaukset ovat siis vielä tekemättä ja jääneet muiden projektien jalkoihin. Tätä ei ehkä muut heti huomaa, mutta itseäni asia häiritsee. Nyt on siis korkea aika viimeistellä keittiö täysin valmiiksi. Minkälaiset ovat suunnitelmani keittiön suhteen? Ohessa suunnitelmia Pinterest-kansiooni keräämieni inspiraatiokuvien kera.

Avohyllyjä

Olen todella ihastunut avohyllyihin keittiöissä. Kauniista astioista notkuvissa hyllyissä on jotain todella kodikasta. Meidän keittiössä ei ole ollenkaan yläkaappeja. Toisella puolella on koko seinän korkuiset kaapistot ja vastakkaisella seinällä on erikoissyvät laatikostot, jonka ansiosta työskentely- ja säilytystilaa on paljon. Tason yläpuolella on iso ikkuna ja sen viereen vapaana olevalle seinäosiolle altaan yläpuolelle ajattelin avohyllyjä. Hyllyt voisivat olla tammea, jota on myös lattiassa. Hyllyille asettelen astioita, kuten näissä inspiraatiokuvissa.

Seinän maalaus

Pitkulaisen yhtenäisen keittiön-ruokasalin valkoinen takaseinä vaatii väriä. Tumma takaseinä tekisi tilasta sopusuhtaisemman mallisen. Pitkulaisuutta lisää se, että keittiön takaseinä näkyy myös olohuoneesta, mihin yhtenäinen tila jatkuu keittiöstä. Tummaksi maalattu seinä näkyisi kauniisti olohuoneestakin ja loisi kauniin taustan keittiön kalusteille sekä ruokapöydän yllä valaiseville messinkisille Artekin Kultakello (A330S) -valaisimille.

Työskentelytason takaseinän suojaus

Työtason takaseinää ei ole suojattu nyt mitenkään. Seinälle on suunnitelmissa teettä noin 20cm korkuinen levy samaa 12mm valkoista kvartsikomposiittia kuin työskentelytasossa. Tällöin taso nousee huomaamattomasti seinälle, suojaa roiskeilta ja viimeistelee yleisilmeen.

Värimaailma

Värimaailmaksi kaavailen valkoista, murrettua harmaata, ja puuta ripauksella messinkiä. Kaapistot ovat mattavalkoiset ja lattiassa on luonnon väristä mattalakattua tammiparkettia. Takaseinään on suunnitteilla tumma maalisävy, joko musta tai harmaa. Olen kallistumassa murrettuun tumman harmaaseen sävyyn. Suunnittelen myös muiden seinien maalaamista hieman harmaaseen taittavalla valkoisella tämän hetkisen vitivalkoisen sijaan (Tikkurila Paperi).  Kontrasti tummaan takaseinään olisi lempeämpi ja puhtaan valkoiset kaapistot pääsisivät paremmin oikeuksiinsa. Puiset hyllyt toisivat lämpöä ja kodikkuutta puolestaan pelkistettyyn kokonaisuuteen.

Valaistus

Keittiö kaipaa lisävalaistusta katossa olevien halogenspottien tuoman yleisvalon ja liesituulettimen valaisimen lisäksi. Liesituulettimen seinämäisen maalatun kotelon sivuun tulee Artemiden Tolomeo seinävalaisin työskentelyvaloksi. Lisäksi harkitsen jonkinlaista led-nauhaa tuomaan yleis- ja tunnelmavaloa alemmaksi.

Onko teillä keittiöremontti ajankohtainen tai suunnitelmissa?

Our kitchen needs still some finishing touches. That’s why I have not yet introduced it in the blog. We have very minimalistic matt white units from Kvik Mano -series and a very thin white quartz composite table top. I have collected ideas and inspiration to this Pinterest-folder. My plans to finalize the look are the following. Open shelvings from wood to warm up the space. Same quartz composite to backsplash as in the table top. Color palette includes muted gray to the back wall to make white cabinets to pop up, natural oak in floor and shelves to remove too clinic feel and bring coziness. Gray wall is also a perfect back drop for the brass lamps (Artek Golden Bell A330S) above our dining table. Lightning will be enhanced too with Artemide Tolomeo wall lamp as a task light and perhaps some lower level led solution.

Pictures via Pinterest

Kommentit (6)

 1. Hanna

  Mä tykkään visuaalisesti avohyllyistä, mutta tiedän, ettei ne olisi kovin käytännölliset mun kotiin: pelkään, että astiat/purkit eivät aina olisi niin kauniisti ja järjestyksessä esillä, jolloin yleisilme on kovin epäsiisti. Jos olet järjestelmällisempää sorttia niin tammiavohyllyt kuulostavat kivoilta!

  • coffeetablediary

   Tuo on just se avohyllyjen haaste. Toisaalta jos on tarkka sen suhteen, mitä niillä laittaa, voi vaikuttaa asiaan. Esim. jos hyllyillä on pelkästään yhteensointuvia astioita, niin ei ne kovin pahoilta voi näyttää oli järjestys mikä tahansa. Tai jos vaikka jauhot, sokerit ym on näteissä purkeissa, niin sama juttu. 🙂

 2. Ninna // Flat A4

  Meille tulee aika ex-tempore keittiöremontti kylpyhuoneremontista johtuvien yllätysten takia. Unelmakeittiötä ei tällä aikataululla ja budjetilla voida toteuttaa, mutta pientä ilmeen raikastusta kuitenkin. Aiemmin tällä viikolla pohdiskelinkin blogissani keittiön materiaaleja.

  Kiitos muuten todella kauniista ja inspiroivasta blogista 🙂

  • coffeetablediary

   Kuulostaa hyvältä, yllättävän paljon voi pienelläkin rempalla saada aikaiseksi! Täytyypä käydä kurkkaamassa pohdiskelujasi. 🙂 Kiitos itsellesi, huippua kun olet täällä ja kiva kun jätit kommentin!

 3. Anne-Maria

  Kovasti ovat suunnitelmasi omieni kaltaisia. Uusittiin putkiremontin yhteydessä keittiö ja ollaan tosi tyytyväisiä mm avohyllyihin ja valaistukseen. Välitila on vielä laittamatta, kun ei olla päästy materiaalista yhteisymmärrykseen. Nyt olemme päätymässä valkoiseen laminaattilevyyn ikäänkuin jatkamaan tasoa.. http://annenkotonajapihalla.blogspot.fi/2014/12/keittiossa.html

  • coffeetablediary

   Tosi kodikkaalta näytti teidän keittiössä! Sellainen elämänmakuinen tunnelma avohyllyjen ja kauniiden esineiden ansiosta, mutta kuitenkin siisti ilme. 🙂 Kiva kun jätit kommentin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *