Blogit
Coffee Table Diary

Keittiön uusi sävy ja tunnelma

Kitchen Kvik Mano, walls Farrow & Ball Strong White, Artek Golden Bell
id kuva Kitchen Kvik Mano, walls Farrow & Ball Strong White

Nyt on sävypähkäilyt sekä maalausurakka keittiön osalta on saatu vihdoin päätökseen! Sävyksi valikoitui lopulta koemaalauksien perusteella Farrow & Ball’in Strong White. Aiemmin meinasin keittiöön tummaa, mutta mutainen myyränsävy Mole’s Breath päätyi lopulta makuuhuoneeseen. Uusi sävy on murrettu vaalea harmaa, mikä näyttää isolla pinnalla lähes valkoiselta. Eron huomaa oikeastaan katon rajaa katsoessa. Uusi sävy peitti alleen entisen kirkkaamman puhtaan valkoisen Paperi-sävyn (Tikkurila), joka tuntui tässä tilassa kalsealta. Kuvia keittiön seinien aiemmasta sävystä löytyy täältä.

Kitchen Kvik Mano, walls Farrow & Ball Strong White, Artek Golden Bell

Ero seinien sävyssä entiseen verrattuna on silmällä katsottuna on hiuksen hieno, mutta tunnelmassa valtavan suuri. Tilaan tuli todella rauhallinen ja harmoninen fiilis sävymuutoksen myötä. Valkoiset kaapistot näyttävät puhtaammilta ja eri pintojen sävyt sointuvat paljon paremmin yhteen. Kuin alastomat seinät olisivat saaneet henkäyksen ohuen vaatteet päälleen. Juuri sellainen hienovarainen muutos, mitä olin kaivannut.

Kitchen Kvik Mano, walls Farrow & Ball Strong White

Koska keittiö, ruokasali ja eteinen ovat yhtenäistä tilaa ilman väliseiniä, kaikki seinät maalattiin kahteen kertaan. Tilassa on yhteensä viisi ikkunaa, kuusi oviaukkoa, monen monta kulmaa, kaappia ja pistoriasiaa. Teipattavaa siis riitti ärsyttävän paljon ja 5 litran maalipurkkeja täytyi varata urakkaan kaksi kappaletta. Ensimmäisen kerroksen osalta maalaus sujui ihanasti, suorastaan nautinnollisesti. Mies ja lapsi olivat poissa, kuuntelin maalatessa täysillä suosikkibiisejäni, join tilkan viiniä ja pääsin jonkinlaiseen meditatiiviseen tilaan puuhatessani. Seuraavana viikonloppuna sama rumba, mutta maalaminen tuntui kuin tervanjuonnilta eikä loppua näkynyt. No, lopputulos onneksi palkitsi jälleen kerran!

Kitchen Kvik Mano, walls Farrow & Ball Strong White

Suunnittelin aiemmin työtason takaseinän suojaamista parikymmentä senttiä korkealla levyllä, joka olisi samaa materiaalia kuin työtaso. Taso olisi ikään kuin jatkunut seinälle ja viimeistellyt ilmeen. Levyn kaistaleelle olisi tullut niin hirvittävä hinta, että jätin ajatuksen sikseen. Sen sijaan koko tila maalattiin pyyhkimistä kestävällä Farrow & Ball’in Modern Emulsion maalilla, joka on kuitenkin aivan himmeä. Maali on toki hitusen vähemmän himmeä kuin Estate Emulsion, joka on täysin puuterinen. Näin työtason takaseinän voi huoletta putsata kostealla kun tarve vaatii. Silikonit tason ja seinän välistä vielä puuttuu. Lisäksi haaveilen Asuntomessuillakin nähdystä messinkihanasta, sellainen vaan olisi niin mielettömän upea!  Nykyinen hana on silti sen verran hyvä, että tuskin sitä ihan heti vaihdetaan.


Nämä kuvat on otettu ilta-auringossa, joka valaisee tilan ihanasti. Rakastan tätä kesäillan valoa ja sen luomaa tunnelmaa! Yksi lempipuuhistani on valokuvailla keittiön seinille heijastuneita kauniita varjoja. Päiväsaikaan tila on valoisa koska valoa tulee joka suunnasta, muttei koskaan kuuma. Meidän etupihalla kasvaa iso vanha tammi, joten tammenterhoja sekä taimia on piha täynnä. Pienen kukkayliannostuksen saamana maljakossa sulostuttaakin pieni tammen alku.

Kitchen Kvik Mano, walls Farrow & Ball Strong White, Artek Golden Bell, Alvar Aalto
Maalin hankin luottoliikkeestäni Atmosferasta Espoosta, joka ilokseni lahjoitti minulle toisen maalipurkeista. Atmosferasta saa erinomaista palvelua joka kerta sekä pohdinta-apua sävyjen suhteen, sekä pieniä koemaalipurkkeja. Kuulin käydessäni liikkeessä heidän olevan edustettuna myös tulevilla Habitare-messuilla oman standin kera, jossa muuten tulee olemaan aivan ihana sininen sävy seinässä! Vinkiksi vaan etenkin kaikille maalisävyistä ja tapeteista kiinnostuneille Habitareen menijöille.

Jälleen kerran tuli todistettua, että on maaleja ja sitten on maaleja. Olen taas aivan myyty kun näiden kauniiden seinien syleilyssä tätä postausta kirjoitan. Usean maalausprojektin kokemuksella voinkin sanoa, että merkki on täysin maailman kuulun huippumaineensa veroinen. Seinien sävyillä voi tehdä niin paljon sisustukseen, ettei tosikaan. Eikä minunkaan maalailut tähän lopu, vaan lähiviikkoina on luvassa jo uusi projekteja. Vaatehuone pääsee seuraavaksi käsittelyyn, ja sinne ajattelin yhtä hieman erikoisempaa sävyä. Aiheesta lisää myöhemmin!

Miltä teistä näyttää? Onko siellä muita maaleista ja sävyistä innostuneita?

My kitchen – dining room area has got two coats of Farrow & Ball’s Strong White paint. This time I chose Modern Emulsion, which also has very matt finish, but is more convenient as it can be wiped with damp cloth whenever needed. The difference compared to earlier shade is small, but the atmosphere is totally different. The room feels much more harmonious and peaceful, now the overall color palette looks much better and softer. Just the way I was thinking. Great result once again and I am already planning my next paint project with another Farrow & Ball paint, so stay tuned.


Seuraa! Follow! Bloglovin / Facebook / Instagram Pinterest

Kommentit (10)

  1. Luetuimmat blogipostaukset – Coffee Table Diary – Meillä Kotona -blogit

    […] Keittiön uusi sävy ja tunnelma […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *