Blogit
Coffee Table Diary

Kaunis sisustuskirja – Aina Oikein

Aina Oikein Piia Kalliomäki

Sain eilen ilokseni tutustua viehättävään kirjauutuuteen sekä sen lahjakkaaseen kirjoittajaan. Kyseessä on Aina Oikein -sisustuskirja Piia Kalliomäeltä (Cozy Publishing), jonka julkkarit pidettiin Fritz Hansenin tyylikkäässä Helsingin myymälässä. Kirja on todella kaunis! Ulkoasu on hurjan seesteinen ja rauhoittava. Kuvat houkuttelevat käpertymään viltin alle puikkojen ja lankarullan kera. Pääpaino on kauniissa sisustuskuvissa, joiden välissä on helppoja neuleohjeita.

Kirjan värimaailma on yleisesti hyvin skandinaavisen raikas ja luonnonläheinen. Oma silmäni kiinnittyi kuitenkin heti ensi vilkaisulla yleisilmeestä erottuviin oheisten kuvien aukeamiin. Lumoavia roosan, pinkin, harmaan, tumman puun ja messingin sävyjä ihastuttavalla tavalla yhdisteltyinä. Kirjasta riittää siis silmäniloa ja inspiraatiota kerrakseen, vaikka ajatus itsestä neulomassa aiheuttaisi puistatuksia!

idkuva Aina Oikein Piia Kalliomäki

Itseäni en voi käsityöihmiseksi väittää. Yhdet villasukat olen äidin opastuksella tehnyt aikuisiällä peruskoulun käsityötuntien jälkeen. Ne syntyivät mieheni ja minun suhteen alkuhuumassa, kun halusin yllättää hänet jouluna itsetehdyillä villasukilla. Niihin aikoihin saimme hetkellisen neulomisvimman yhdessä ystäväni kanssa ja aloin neulomaan myös kuvassa näkyvää mohair-huivia, joka jäi kaapin perukoille keskeneräisenä vuosiksi odottamaan. No, nyt kaivoin sen taas esille juteltuani Piian kanssa siitä, kuinka ihanan mediatatiivista neulominen voi olla, niin kuin muistaakseni onkin!

Oletteko muuten nähneet kahviloissa sellaisia keskeneräisiä asiakkaille tarkoitettuja neuleita, joita kuka tahansa kävijä voi omaksi ilokseen jatkaa? Ihana idea mielestäni! Neulomisessa jos missä parasta on ehkä se tekeminen, eikä lopputulos.

Toisaalta nähtyäni kirjajulkkareissa toinen toistaan upeampia neuletyynyjä ja vilttejä, ja katseltuani kirjan houkuttelevia kuvia, joudun ehkä perumaan puheeni. Simppeleilläkin ohjeilla voi saada todella hyvännäköisiä sisustustekstiilejä aikaiseksi. Tässäpä muuten joululahjaidea sisustuskirjoista tai helpoista käsitöistä tykkääville. Kyseessä on mielestäni vuoden 2015 kaunein suomalainen sisustuskirja. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan!


The prettiest Finnish interior book this year, focusing on knitted home textiles, is definitely Piia Kalliomäki’s Aina Oikein (Cozy Publishing). The focus of the book is on beautiful interior pictures, so it is very inspirational even if you don’t know Finnish language.

Kommentit (4)

 1. Lumo Lifestyle

  Olen ihan Friz Hansenin vieressä töissä ja katsoinkin illalla ohi kulkiessani, että joku tilaisuus siellä oli. Sinua en kuitenkaan kadulla kiitäessäni huomannut.

  Cozyn kirjat ovat aina niin kauniita. Neulominen ei minultakaan onnistu, se oli ihan painajaismaista puuhaa kun koulussa piti neuloa sukat! Onneksi on nyt anoppi, jolta saa sukat aina jouluksi.

  • coffeetablediary

   Mahtava sijainti työpaikallasi, itse pääsen (liian) harvoin keskustan hulinaa ihmettelemään! Siellä pyörähdin, tosin ihan alkuun en ehtinyt. Cozyn kirjoja minäkin olen ihastellut, toinen toistaan kivempia sieltä putkahtelee ulos. Ihana anoppi sinulla! Villasukat joululahjaksi on muuten juttu, mitä olen itse ainakin vasta vanhemmiten oppinut arvostamaan. Minulla äiti on se, joka tekee vieläkin villasukkani. <3

 2. Anonymous

  Kiitos aivan ihanasta postauksesta! Oli todella mukava jutella myös Fritzillä, vaikka olikin vähän hulinaa… Kiitos kun tulit <3!

  Itsekin olen aina ihaillut Cozyn kirjoja!

  Nyt vaan jotain helppoa peittoa neulomaan jostain ihanasta langasta 😉 Hyvää viikonloppua sinulle!

  t. Piia / Pieni Talo Helsingissä

  • coffeetablediary

   Kiitos vaan itsellesi ihanasta kirjasta ja kutsusta tilaisuuteen! Oli tosi mukava tavata! <3
   Jep, nyt joku ihana lanka vaan hyppysiin ja helppo työ aluille. 🙂 Kiitti ja ihanaa viikonloppua sinnekin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *