Blogit
Coffee Table Diary

Kaunis kattaus – elämän pieniä suuria iloja

Coffee Table Diary kattaus Georg jensen cobra Coffee Table Diary kattaus Georg Jensen Cobra Bar&Wine Mama

Ihanaa huhtikuun ensimmäistä! Keväiseltä näyttää tämän viikonlopun alku kun vielä kahdeksalta illalla saa nauttia luonnonvalosta. Ihan huippua! Meillä viikonlopun alkuun, niin kuin arkeenkin kuuluu hyvä ruoka ja mieluiten vielä kauniin kattauksen kera. Ihailen niitä, joilla on kykyä ja kiinnostusta tehdä pienillä asioilla arkisista hetkistä aavistuksen kauniimpia ja siten merkityksellisempiä, silti rennolla tavalla. Pyrin itsekin parhaani mukaan panostamaan arjen estetiikkaan, toisinaan paremmalla toisinaan huonommalla menestyksellä.

Aina löytyy syytä nauttia hetken kauneudesta, oli syy sitten mielen piristäminen, uuden vuodenajan fiilistely, jokin juhlan aihe, tai myös täysin arkinen hetki, kun mitään kummempaa aihetta ei tule mieleen. Syömisen ollessa oman elämän suurimpia iloja ja yhdistävän tärkeimpiä yhteisiä hetkiä läheisten kanssa, mistä tahansa ruokahetkestäkin voi tehdä helposti hieman erityisemmän. Valitsemalla kauniit lautasliinat ja astiat, pellavaisella pöytäliinalla, sytyttämällä kynttilän, koristamalla pöydän kukalla tai pihalta poimitulla oksalla. Ajatuksella rennosti katettu pöytä näkyykin pienissä, mutta merkityksellisissä yksityiskohdissa.

Coffee Table Diary kattaus Georg jensen Bar&Wine cooler

Kattauksen juju on tällä kertaa Georg Jenseniltä blogin kautta saamissani upeissa Bar and Wine -viinicoolerissa ja veistosmaisen näyttävässä Cobra-kulhossa, josta tällä kertaa tarjoilin parmesaania pastan päälle. Aikaa tällaisten yksityiskohtien mukaan ottaminen kattaukseen ei vaadi, mutta vaikutus pöydän ilmeeseen ja fiilikseen on suuri.

Vastustan ajatusta, että niitä ihanimpia juttuja pitäisi säästellä juhlahetkiä varten. Oli kyseessä sitten silkkipaita, arvokas viinipullo, lakatut kynnet tai tietty astiasarja. Päin vastoin, niitä pitäisi muistaa käyttää joka päivä ja erityisesti niinä hetkinä kuin elämä tuntuu haastavalta. Life is short. Niinpä pyrin hankkimaan itselleni mahdollisimman ajattomia käyttöesineitä, sellaisia, jotka miellyttävät silmää ja toimivat sekä arjessa että juhlassa.

Coffee Table Diary kattaus Georg jensen cobra

Lempimerkkeihini kuuluvan Georg Jensenin ajaton design on hyvä esimerkki sellaisesta, minkä vuoksi moni tämän tansklaisen hovihankkijan tuote on kotiutunut meille vuosien saatossa. Ne istuvat saumattomasti kotimme visuaaliseen ilmeeseen ja tuntuvat vuodesta toiseen ajankohtaisilta sekä kauniilta. Arjessa ja juhlassa. Kuvissa näkyy myös blogissakin usein aiemminkin näkynyt Mama-vaasi samalta merkiltä. Vaikka nämä kolme ovatkin eri suunnittelijoiden, ne toimivat loistavasti myös yhdessä.

Coffee Table Diary kattaus Georg jensen Bar & wine

Ajattoman kaunis design ja helppo yhdisteltävyys ovatkin asioita, jotka vaikuttavat kelpuuttaessani uutta kotiini. Näillä kriteereillä käyttöesineistä on jokapäiväistä iloa vuosikausiksi, tarve päivittää kotia trendien mukaan pienenee ja yleisilme pysyy harmonisena.

Tässä kattauksessa pidän etenkin siitä, kuinka kylmä ja kova teräs yhdistyy yksinkertaisen pehmeisiin muotoihin. Kiehtovia vastakohtia! Samasta syystä tykkään yhdistellä hienolta näyttävää kiiltävää terästä sen vastakohtiin. Rentoihin kepeisiin asioihin, kuten unelman kevyt harsokukka ja keväiset heleät paperilautasliinat (Havi Samuji). Näin kokonaisuus pysyy ryhdikkäänä ja tyylikkäänä, mutta kuitenkin sopivan rentona ja tunnelmallisena.

Mietittekö te kodin käyttöesineiden kauneutta hankkiessanne jotain uutta?

It is Friday, April and the spring is officially starting, so many reasons to feel happy! One of the greatest joys in life, everyday is to set the table in a pretty way. It is not about how much effort is being put, instead small details can make a moment significantly prettier. This time I set the table effortlessly with Georg Jensen’s elegant Bar and Wine -wine cooler and Cobra -bowl in steel. I love their timeless and classy designs, because they never get old and work seamlessly together. Make a statement but don’t call too much attention. This is also why I almost always prefer timeless design, like Georg Jensen’s, when choosing things to my home. Objects that work well in every occasion making each moment a little bit special and beautiful. 

Kommentit (5)

 1. Sanna

  Kauniita ja inspiroivia kuvia sinulla jälleen! Tekisi kovasti mieli hankkia tuollainen Georg Jensenin Mama -vaasi, se on upea.

  Ehdottomasti kiinnitän huomiota käyttöesineiden kauneuteen ja muotoiluun ja yritän myös estetiikan avulla kohottaa arkisia ruokailuhetkiä erityisemmiksi. Tosin aina en jaksa.

  • coffeetablediary

   Kiitos Sanna, mukava lukea ajatuksiasi aiheesta! 🙂 Voin kyllä suositella tuota Mama-vaasia, se on kaunis tyhjänäkin ja kukat asettuvat siihen helposti. En minäkään aina jaksa, mutta onneksi edes silloin tällöin. Kaunista viikonloppua sinulle!

 2. Virpi

  Kaunis rauhallinen ja tyylikäs kattaus. Mietin aina esineen kauneutta kun ostan jotain uutta. Saatan ostaa halpaa mutta rumaa en koskaan. Olen hulluna erilaisiin mukeihin/kahvikuppeihin. Innostuin jokin aika sitten hankkimaan kirppiksiltä eri muoroisia ja värisiä yksittäisiä kahvikuppeja ilman lautasia. Niitä oli ihana laventeli, havunvihreä, vaalea keltainen, syvä pinkki ja violetti, harmaa jne. Yhdistelen niitä mielelläni Iittalan lautasiin ja sopivat kuin kuuluisivat yhteen! Tunnustan hankkineeni ylisuuria kuviollisia Iittalan kahvimukeja vain siksi että ne ovat niin kauniita 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitos kommentistasi Virpi! Mielestäni myös kattaus oli rauhallinen, vaikka kulhon muoto ja teräs tuokin dynamiikkaa kokonaisuuteen. Niin hienosti kiteytit! Ei minuakaan yhtään haittaa ostaa edullistakin tavaraa, kunhan ulkonäkö on kohdillaan ja toivottavasti toimivuus myös sekä muutkin seikat. Ihanan kuuloiset kupit olet löytänyt kirppikseltä! Vaatii silmää ja rohkeutta valita eri värisiä ja mallisia astioita, mutta onnistuessaan kokoelma on varmasti todella hurmaava ja mielenkiintoinen. Sellaisesti sekalaisesta hiljalleen kerätystä ja ehkä vähän boheemistakin, mutta silti harmonisesta astiakaapista itsekin usein haaveilen! <3

 3. Sisustajan Hullut Päivät 2016 – Meillä Kotona -blogit

  […] saan vinkata teille, että viime kattauspostauksessakin näkyneet Georg Jenseniltä saamani kaunottaret, teräksiset kulho ja viinicooler löytyvät […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *