Blogit
Coffee Table Diary

Uuden kameran testailua | Canon EOS 6D

Georg Jensen Cobra 980-1

Olin jo jonkin aikaa miettinyt järjestelmäkameran päivitystä. Edellinen harrastelijatason Canon EOS 1200D ajoi sinänsä asiansa blogikuvien osalta, joihin kameran ominaisuudet riittävät aivan hyvin. Silti huomasin, että seinä oli tietyssä mielessä tullut vastaan kameran ominaisuuksien ja kuvien laadun puolesta. Valokuvat ovat blogini ytimessä ja valokuvauksessa kehittyminen itselle tärkeä asia, joten ammattilaistason rungon Canon EOS 6D ollessa sattumalta huipputarjouksessa, tilaisuuteen oli tartuttava.

No, huomaako eroa? Eron on kyllä huomannut heti ensimmäisistä koekuvista saakka. Toki täyskennoisessa rungossa objektiivit tuntuvat erilaisilta, eli kuva rajautuu eri tavalla kuin tottunut. Tärkeimpänä erona, kuvan laadussa huomaan merkittävän parannuksen. Kuvat ovat selvästi syvempiä ja rakeisuus on huomattavasti vähäisempää, vaikka ISO olisi korkea, kuten oheisessa kuvassa hämäränä päivänä kuvatessa. Todella huippujuttu luonnonvalon ollessa minimissä tähän vuoden aikaan, sillä jalustan käyttö on aina oma rumbansa. Myös kätevät WiFI-toiminnot täytyy ottaa pikimmiten haltuun.

Vielä täytyy siis jatkaa perehtymistä uuteen työkaluun, mutta oikein hyvältä vaikuttaa!

Canon EOS 6D – ISO 1000 | 50 mm| f/4,0| 1/60 sec. Testing my new Canon EOS 6D camera. Feels great to see immediate improvement to the quality of photographs comparing to my old camera Canon EOS 1200D.

Kommentit (1)

  1. Anu Tuomikoski

    Hei! Juurikin tähän runkoon olen iskenyt silmäni, kiva kuulla että käyttökokemukset ovat hyviä! Mitä linssejä sinulla on tähän? Huomasin että Rajalalla on tarjoukset monien Sigman linssien kanssa… sama tarjous?
    Ja kiitos kauniista blogista:) Anu

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *