Blogit
Coffee Table Diary

Juhlakattaus | Joulupöydän koristeluun ideoita – Osa 2

Talvinen juhlakattaus joulupöydän koristelu eukalyptus

Talvinen juhlakattaus joulupöydän koristelu eukalyptus Skultuna Coffee Table Diary

Tässä toinen osa juttusarjasta, jossa jaan ideoita pöydän koristeluun jouluisesti, mutta helposti. Viimeksi oli katsaus arkisempiin jouluisiin pöytäkoristesiin, nyt puolestaan on juhlavamman kattauksen vuoro. ’Yksinkertainen on kaunista’ on kantavana ajatuksena myös tässä kattauksessa. Ainut varsinainen koriste, mitä hankin oli nippu vihreitä oksia kukkakaupasta. Eukalyptusta sekä toista isompi lehtistä syvän vihreää oksaa, minkä nimeä en nyt valitettavasti muista! Oksat asettelin rennosti pöydän keskiosaan enkä sitonut niitä mitenkään. Koristeluun meni siis muun minuutti, eikä se vaatinut askartelua, joten sopii hyvin myös kärsimättömällekin ja kaikenlaista pipertelyä vierastaville.

Talvinen juhlakattaus joulupöydän koristelu eukalyptus Skultuna Coffee Table Diary
Astetta juhlavampi kattaus syntyy pukemalla pöytä valkoisella liinalla. Pellavaliina sai kaveriksi pellavaiset valkoiset lautasliinat. Kattauksen kruunasi korkeat messinkiset Skultunan kynttilänjalat sekä lasiset Iittalan Kivi-tuikkuastiat kirkkaan ja vihreän eri sävyissä. Talvista tunnelmaa, pehmikettä illallistajille ja kodikkuutta kokonaisuuteen tuovat tuoleille asetellut lampaantaljat.

Kukkakaupassa kerrottiin, että oksat kestävät hyvin pöydällä ilman vettä päivän pari ainakin, sillä kukkakaupassakin ne ovat kuivana ja tulivat ilman kostuketta kotiin asti. Toki ne kannattaa pitää vedessä jos ostat ne aiemmin kuin samana päivänä ja asettaa pöydälle vasta juuri ennen juhlaa, jotta ne ovat mahdollisimman raikkaita ja virkeitä h-hetkellä.

Talvinen juhlakattaus joulupöydän koristelu eukalyptus Skultuna Coffee Table Diary

Talvinen juhlakattaus joulupöydän koristelu eukalyptus Skultuna Coffee Table Diary
Summa summarum, tähän helppoon, mutta näyttävään kattaukseen tarvitset vain seuraavat: Valkoisen pöytäliinan ja lautasliinat, tuikkukippoja, korkeita kynttilänjalkoja – mieluiten metallisia kontrastin ja juhlavuuden tuomiseksi, eukalyptuksen oksia seikä muita vihreitä pensaan oksia, valkoiset lautaset, kirkkaat lasiset viini- ja vesilasit, sekä lampaantaljat tuoleille.

Vastaavan idean voi toteuttaa myös havunoksilla, mutta mielestäni tämä on ilmeeltään astetta raikkaampi vaihtoehto, eikä havunneulasten varisemisesta tai pihkasta liinalla tarvitse huolehtia. Tämän helpommaksi ei talvisen pöydän juhlakattaus muutu, lopputuloksen ollessa kuitenkin vaikuttava sekä kodikas kaikessa yksinkertaisuudessaan!

Here are some ideas on how to set the dining table to suit the winter and christmas theme. The only real decoration I got was eucalyptus and other green leaves. I laid them down to the center of the table. The other ingredients included: a white linen tablecloth and napkins, brass candlesticks from Skultuna, Kivi glass tea light holders from Iittala, white tableware, clear wine and drinking glasses, and fluffy sheep skins on chairs to bring warmth and cosiness.

Kommentit (5)

 1. Lumo Lifestyle

  Kaunis kattaus!

  Jotain jouluista koristelua pitäisi saada sunnuntain brunssipöytään, mutta silti niin, ettei kaksivuotias kummityttö, jota äitinsä kuvaa "kuin tehosekotin ilman kantta" saa kaikkea pöydältä alas. Pöydän viereisellä seinällä on kyllä hienon jouluinstallaationi "joulukarahka", sekin voi toimittaa joulukoristelun virkaa.

  • coffeetablediary

   Kuulostaa niin tutulta tuo kummityttösi meno 😉 Meillä on pöytä normaalisti ilman liinaa kun sen puhtaana pito jo paljaanakin on välillä tuskaa ja koko ajan tavaroita siirretään ylemmäs kun taapero ylettää pidemmälle. Koristelun tekeminen seinälle pöydän sijaan on ihan loistoidea! Ihanaa brunssia teille!

 2. Katri / Small Deco Love

  Kaunista. Ja omaa silmää mielyttää kun ei ole niinkään "jouluisa" vaan juhlaisa 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitos Katri! <3 Sama juttu, talvinen ja juhlaisa on enemmän makuuni koristelujen puolesta kuin perinteiset "jouluiset" koristeet. 🙂 Tunnelmallista joulunaikaa sinulle!

 3. Eukalyptus koristaa joulukodin – Meillä Kotona -blogit

  […] voi laittaa myös talvisen juhlapöydän koristeeksi rennosti astioiden väliin, kuten viime vuonna tein erilaisin vihrein oksin. Havut ovat toki […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *