Blogit
Coffee Table Diary

Eukalyptus koristaa joulukodin

Coffee Table Diary joulu christmas

Jouluidea-juttusarjassa ajattelin jakaa muutamia helppoja ideoita kotiin, niin koristeluiden, paketoinnin, kuin reseptienkin osalta. Aloitetaan superhelpolla koristeluidealla, nimittäin moneen taipuvalla eukalyptuksella. Kukkakaupan suosikkiani eukalyptusta hankin joulun alla aina ison satsin kerralla. Iso kimppu maksaa reilun kympin ja siitä riittää materiaalia yllin kyllin, niin jättikokoiseen kranssiin kuin kukka-asetelmien täydennykseksi. Ja näyttävät oksat hienoilta myös sellaisenaan tuuheana kimppuna maljakossa, tai ihan vain yksittäisenä oksana. Olen sillä myös messinkisen Kubus-kynttelikköni koristanut.

Uutena käyttökohteena keksin laittaa eukalyptuksen oksia koristeeksi viikonloppuna leipomani kuivakakun alle, ja näin kakku pääsi hienosti oikeuksiinsa. Samaa ideaa voisi soveltaa myös muihin tarjoiluihin perinteisten kakkupapereiden tai muiden sijaan.

Eukalyptusta voi laittaa myös talvisen juhlapöydän koristeeksi rennosti astioiden väliin, kuten viime vuonna tein erilaisin vihrein oksin. Havut ovat toki kauniita ja luonnonläheisempiä vaihtoehtoja, mutta suuri määrä havuja sisällä tekee raskaamman ilmeen kuin raikkaat eukalyptukset isoissa määrissä.

Coffee Table Diary joulu christmas

Eukalyptus kuivuu kauniista ja tuoksuu ihanan raikkaalle, eikä varise ja sotke kuten havunoksat. Lajeja on tosi monia – aina kapealehtisistä eri lajikkeista pyöreälehtisiin rönsyileviin marjaisiin, sekä variaatioihin siltä ja väliltä. Niitä voi kaiketi myös tilata jouluksi lähikukkakauppaan, jos haluaa varmistaa saatavuuden.

Kukkakimpussani on tällä kertaa pienilehtisen eukalyptuksen lisäksi myös herkkää valkoista veronicaa, sekä romanttista leinikkiä. Valkoisten ei niin jouluisten kukkien käyttö lisää kotiin entisestään raikkautta, eikä jouluähky pääse yllättämään ennen aikojaan. Kaunis jouluinen pari on amaryllis ja eukalyptus.

Inspiraatiota vihreiden oksien ja valkoisten kukkien käyttöön jouluna olen ammentanut myös ihanasta Riikka Kantinkosken ja Virpi Mikkosen Joulukirjasta (Cozy Publishing). Kiitos kaikille Joulukirja-arvontaan osallistujille – ihanan aktiivisesti olitte mukana! Tällä kertaa arpaonni suosi Kiraa, jolle lähtee kohta sähköpostia ja postitse ikioma Joulukirja. Paljon onnea voittajalle! Kannattaa myös pysyä kuulolla pian starttaavaan toisen arvonnan osalta.

Onko teillä kotona jo kuinka jouluista?

The easiest way to decorate winter and christmas home is to get a big bunch of eucalyptus. It can be used for making wreaths, in vases with or without flowers for a modern relaxed look, as well as in table settings and decorating the serving plates. They smell great and look pretty also after drying. 

Kommentit (1)

  1. Tarja

    En ole ehtinyt vielä laitella muuta kuin kukkia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *