Blogit
Coffee Table Diary

Joogasali kotona | Ripaus luksusta elämään

Yogaia jooga kokemuksia tarjous blogi-7

Kaupallinen yhteistyö: Yogaia + Manduka

Rentoutuneita terveisiä omalta joogasaliltani, joka avasi hiljattain ovensa! Liikkuminen, rauhoittuminen ja omasta kehosta huolehtiminen ovat arjessa jaksamiseni kannalta välttämättömyyksiä. Liikuntamuotoni on viime vuodet ollut jooga, johon tutustuin vuosikymmenen alussa. Alun hurahtamisen joogakurssien ja paratiisisaaren joogaretriitin jälkeen olen jatkanut joogailua ryhmäliikuntatunneilla säännöllisen epäsäännöllisesti aina tähän päivään asti.

Viime aikoina joogaharrastukseni on saanut aivan uuden nosteen tutustuessani Yogaia + Mandukan laadukkaaseen tarjontaan. Verkossa toimivan palvelun avulla laadukkaat suomalaiset live-tunnit henkilökohtaisen opastuksen kera, sekä lukuisat tallenteet aina maailman metropoleista asti tuovat joogaopetuksen oman kodin rauhaan – täsmälleen silloin, kun itselleni on paras hetki kuntoilla.

Mahdollisuus treenata kotona omassa aikataulussa tuntuu ruuhkavuosien keskellä elämää mullistavalta. Sen avulla saan mahdollisuudelta lisätä liikuntahetkiä milloin mihinkin koloon –  vaikka heti lapsen nukahdettua illalla, tai aamulla ennen töihin lähtöä. Kotona, mökillä, hotellissa, maalla, lomalla, työmatkalla – aivan missä satun olemaan!

Yogaia jooga kokemuksia tarjous blogi-14

Jooga merkitsee itselleni ennen kaikkea lempeyttä itseä kohtaan ja pyrkimystä luonnolliseen hyvinvointiin sekä mielen ja kehon tasapainoon. Tärkeintä eivät ole vaatimukset ja suoritukset, vaan pysähtyminen hetkeen vahvistamaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Joogassa kiehtovaa on myös lajin vapaus – harjoituksen voi tehdä vaikka New Yorkissa pilvenpiirtäjän katolla tervehtien Manhattanin aamuaurinkoa, kuten valokujaava Meeri Koutaniemi Yogaian omassa blogissa kertoo tehneensä.

Yogaia jooga kokemuksia tarjous blogi-11

Yogaia + Mandukan viikko-ohjelmasta löytyy itselleni tuttua astangajoogaa, kuten myös monia muita lajeja, kuten Yin joogaa. Lisäksi tarjontaan kuuluu myös mindfulness- ja rentoutumisharjoituksia, joiden kesto alkaa viidestä minuutista. Täsmälääkettä kiireisen olotilan tyynnyttäjäksi – hetken aikaa voi nipistää helposti vaikka somessa notkumisesta. Meditointia en malta itsekseni harrastaa, vaikka haluaisin, mutta opastuksen avulla pystyn rauhoittumaan ja positiivisen vaikutuksen huomaan heti. Aiheesta löytyy myös lyhyitä kiinnostavia luentoja verkon välityksellä. 

Lisäksi Yogaia + Manduka tarjoaa jäsenilleen myös kahvakuulatunteja, jotka ovat todella tervetullut lisä omiin treeneihini. Kyseistä lajia olen kokeillut aikoinaan kuntosalilla personal trainerin kanssa ja innostunut hankkimaan kahvakuulan myös kotiin, mutta muutaman vuoden tauon jälkeen kaipaan ehdottomasti opastusta liikkeisiin.

Yogaia jooga kokemuksia tarjous blogi-12

Joogaaminen ryhmäliikuntatunnilla on ollut tähän saakka paras tapa saada itseni sitoutettua säännölliseen liikuntaan. Pidän kuitenkin joogaa lajina, jossa keskityn ainoastaan itseeni ja hädin tuskin edes huomaan yleensä ketä muita ryhmässä sattuu olemaan. Niinpä koen todella rentouttavana, kun nyt saan joogata omassa tahdissani välittämättä, mitä viereisellä matolla tapahtuu, tai häiriintymättä ympäröivistä vieraista tuoksuista ja epäesteettisistä seikoista. Kun live-tunnin varaa ja laittaa kalenteriin etukäteen, sinne myös tulee mentyä – aivan kuten mille tahansa tunnille, johon on ilmoittanut saapuvansa.

Tietokoneen kamera kannattaa klikata päälle, jolloin ohjaajan kanssa tervehditään tunnin alussa ja syntyy vuorovaikutusta. Oma keskittyminen paranee ammattilaisen silmäparin seuratessa sekä tarvittaessa myös antaessa henkilökohtaisia neuvoja treenin tehostamiseksi.

Yogaia jooga kokemuksia tarjous blogi-5

Kuten te blogini lukijat tiedättekin, olen koti-ihminen henkeen ja vereen. Viihtyisin kotona helposti vaikka päiväkausia kaipaamatta ulkomaailmaan ja kotoilu on itselleni tärkeä keino palautumiseen arjen rasitteista. Myöskään harva ryhmäliikuntatila on minusta erityisen viihtyisä – tai sitten ne viihtyisimmät salit eivät useinkaan ole logistisesti saavutettavissa tai kallis hinta mietityttää.

Kaikista ylellisintä kotijoogassa onkin se, kun saa ympäröidä itsensä kasalla lempityynyjä, sytyttää kynttilät palamaan, tuoda ehkä kasvin tai aromaattisen tuoksun virkistämään henkilökohtaisen joogasalin tunnelmaa. Saa luvan kanssa sisustaa ympäristöstä juuri niin viihtyisän, kutsuvan ja kauniin, kuin unelmien joogasalilla konsanaan.

Yogaia jooga kokemuksia tarjous blogi-2

…Myös vesikoira Pluto on emäntänsä tapaan vannoutunut kotoilija ja tuntuu nauttivan spa-tilaamme loihditun joogasalin hyvästä fengshuista. Jopa niin paljon, että joogamatolle on toisinaan ihan tunkua.

Huomasitteko muuten, että asuntomessukodeissa näki tänä vuonna jopa joogalle omistettuja saleja? Onneksi aivan yhtä hyvin sellainen syntyy mihin tahansa kodin tilaan, johon saa levitettyä joogamaton sekä vetäydyttyä harjoittelemaan rauhassa – vieläpä opetuksen ja vaihtelevan ohjelman kera. Miksei myös terassilla tai mökkilaiturille säiden salliessa.

Yogaia jooga kokemuksia tarjous blogi-3

Yogaia jooga kokemuksia tarjous blogi-8

Ihanin osuus joogatunnilla on loppurentoutus. Sen jälkeen laitan itselleni usein kupin kuumaa ja nautin rentoutuneesta olotilasta, viltin alla villasukat jalassa yrttiteetä siemaillen. Usein varaan samaan syssyyn myös seuraavan tunnin itselleni, koneen ollessa vielä auki tai katson kiinnostavia tallenteita tuleviin liikuntatuokioihini. Tunnit, joille on osallistunut näkyy omassa profiilissa ja tallentuu itselle virtuaalisena treenipäiväkirjana. Toisinaan napsautan saunan päälle ennen treeniä, jolloin pääsen jatkamaan rentoutumista löylyjen lämpöön.

Tällaiset omat joogahetket ovat helposti järjestettävissä ja todellisia ripauksia luksusta arjessa. Kun saan hetken ladattua omia akkuja, löydän taas uutta virtaa tehdä töitä ja olla enemmän läsnä läheisilleni.

Yogaia jooga kokemuksia tarjous blogi-4

Lukijaetu: Kuukauden ilmainen Yogaia + Manduka -jäsenyys

Minulla on mukavia uutisia myös sinulle, jonka elämään joogahetket kotona sopisi! Saan nimittäin toivottaa teidät tervetulleiksi kokeilemaan joogaatunteja verkon välityksellä ja samalla jäseneksi Yogaia + Mandukan maailman laajuiseen yhteisöön.

Kun liityt jäseneksi nyt, saat koodilla COFFEETABLEDIARY ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi. Jäsenyys jatkuu automaattisesti hintaan 19,99 eur/kk. Voit peruuttaa tilauksesi milloin haluat. Etu on voimassa kaikille uusille jäsenille 22.10.2017 asti.  Syötä koodi oston yhteydessä kohdassa ”Onko sinulla koodi?”. Tarjouksen pääset lunastamaan suoraan tästä linkistä. EDIT 5.10.: Koodi sekä linkki korjattu ja voimassaoloa jatkettu.

Yogaia jooga kokemuksia tarjous blogi-13Yogaia jooga kokemuksia tarjous blogi-9

Vielä loppuun täytyy sanoa, että olen superiloinen ja innoissani, kun pääsin tutustumaan Yogaia + Mandukan palveluun ja vinkkaamaan siitä teillekin!

Kokeilun ansioista löysin nimittäin täydellisesti itselleni sopivan liikuntamuodon. Ehkäpä pääsemme treenaamaan virtuaalisesti yhdessä jatkossa.

Erinomaista alkavaa viikkoa, voikaa hyvin!

Greetings from my own yoga shala! Yogaia + Manduka (sponsored) provides excellent selection of online yoga classes and recordings. To me, it feels like a life changing wonderful possibility to exercice more! 

Kommentit (7)

 1. Sanna

  Kaunis joogasali sinulla. 🙂
  Saanko kysyä, mistä olet hankkinut tyynypinon päällimmäisenä olevan pienemmän tyynyn, jossa on jännän laskostettu kangas? Se näyttää oikein kauniilta. Näin Habitaressa Asun-lehden osastolla samantyyppisestä materiaalista valmistetun päiväpeiton.

  • coffeetablediary

   Moi Sanna! Kiitos 🙂 Tyyny on Linumin, ostettu monia vuosia ehkä jopa 10 vuotta sitten, se on kyllä minustakin kaunis vuodesta toiseen.

  • Sanna

   Kiitos vastauksestasi!

 2. Lotta

  Niin kauniita kuvia! Saanko kysyä mitkä laatat ovat tuolla kylpyammeen takana? Meillä kylppäriremontti edessä ja toivoisin juuri jotain tuollaista!

  • coffeetablediary

   Kiitos Lotta! Pahoittelut kun vastauksessa kesti. Ne on Laattapisteestä Il Micron, lämmin harmaa (voi olla ettei ole enää tuota sävyä, koodia en muista nyt) kiiltävänä seinässä ja sama sävy mattana lattiassa. Ollaan tykätty!

 3. Sanna Inspired by love

  Niin ihania kuvia!! Vitsi mikä kotispa teillä <3 Entisenä joogaohjaajana voin niin allekirjoittaa joogan kokonaisvaltaisen hyödyn. Näistä inspiroituneena voisinkin tänään jooga kehoa auki pitkästä aikaa 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitos!Ai joogaohjaajakin olet ollut – monilahjakkuus! 🙂 Tää on kyllä ihana laji, kaikilla tasoilla!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *