Blogit
Coffee Table Diary

Inspiroiva hotellisisustus Lilla Roberts

Lilla Roberts Helsinki sisustus hotellityyli art deco

Hyvää ystävänpäivää rakkaat lukijat! Palataan hetkeksi viikonlopun alun tunnelmiin, jotka vietin romanttisissa merkeissä Helsingin iltaelämän pyörteissä. Tämä viikko on ollut mahtava, vaikkakin hurjan työntäyteinen. Niinpä joululahjaksi mieheltäni saama treffi-ilta tuli täydelliseen saumaan. Innostuimme aiemmin varatun ravintolaillallisen ja Sannin Tavastia-keikan lisäksi bookkaamaan hotelliyön ylistetystä Lilla Robertsista. Iloisena yllätyksenä huoneemme oli upgradattu sviitiksi, mikä teki minilomastamme vieläkin spesiaalimman. Lilla Roberts on kaupungin uusin tulokas Helsingin hotellitarjonnassa, boutique hotel, jonka ilmapiiri ja tyyli ovat näyttävän kansainvälisiä. Hotelli on elämyksellisesti sisustettu ja siitä riittää sisustusinspiraatiota ammennettavaksi.

Lilla Roberts Helsinki sisustus hotellityyli art deco

Sviittimme sävymaailma oli musta ja kulta tyylikkään lämpimän greigen värisine seinineen. Aika pramea kokonaisuus, mutta tyylikäs kuitenkin!  Tykkään yöpyä hotelleissa, jotka poikkeavat kodin tyylistä, sillä se on tärkeä osa elämystä. Näyttäviin yksityiskohtiin kuului kauniit suuret pronssinsävyiset yövalaisimet, seeprakankainen sohva sekä mustin huonekaluin varustettu oleskelutila. Kylpyhuoneemme oli klassisen kaunis mustavalkoisine laattoineen ja viimeisen silauksen toi Linarin ylellinen huonetuoksu.

Sviitti sijaitsi viidennessä kerroksessa kadun kulmassa ikkunaseinämän ollessa kauniin kaareva. Ihanan urbaaneista näkymistä pääsi nauttimaan heti seuraavana aamuna kun valo tulvi huoneeseen kauniista vanhoista kaari-ikkunoista. Rakennus on toiminut alunperin energiakeskuksena, myöhemmin poliisilaitoksena ennen viimeisintä muodonmuutosta luksushotelliksi.

Lilla Roberts Helsinki sisustus hotellityyli art decoLilla Roberts Helsinki sisustus hotellityyli art decoLilla Roberts Helsinki sisustus hotellityyli art decoLilla Roberts Helsinki sisustus hotellityyli art deco

Yleisissä tiloissa toistui mustavalkoiset art deco -henkiset yksityiskohdat. Mieleenpainuivat näyttävät hevos- ja norsuvalaisimet kautta hotellin. Aulabaarissa oli perjantai-iltana hyvä tunnelma ja mukava kuhina. Takkatulen ääressä joimmekin kuohuvat ennen kun Uber haki meidät dinnerille Muruun, lempiravintolaan jo useamman vuoden takaa, jonka tryffelirisotto oli vielä taivaallisempi kuin muistin. Sannin keikka Tavastialla oli ihan huikean energinen ja ilta jatkui vielä drinkeille Groteskin baarissa, mikä niin ikään suosikkeja. Ihana irtiotto olla vaihteeksi turistina ja lomalla tutussa kaupungissa!

Lilla Roberts Helsinki sisustus hotellityyli art decoLilla Roberts Helsinki sisustus hotellityyli art deco

Lilla Robertsin aamiainen on mielestäni kaupungin parhaisiin kuuluva. Sen nautimme hyvin nukutun yön jälkeen hotellin Krog-ravintolassa, jonka sisustus inspiroi suuresti, vaikka kamera jäikin huoneeseen. Sisustuksesta löytyi paljon kiehtovia materiaaleja, värejä ja yksityiskohtia: marokkolaishenkistä laattaa, punertavaa puuta, smaragdinvihreää samettia, antiikkipeiliä, mutta myös klassisen tyylikkäitä elementtejä kuten mustia Ton-tuoleja. Laatuun oli satsattu ja yksityiskohdat huomioitu. Todella moniulotteinen ja vaikuttava kokonaisuus, ihan erilainen kuin muut kaupungin ravintolat ja kaivattu lisä tarjontaan. Mielestäni hotellien ja ravontoloiden sisustus saakin olla särmikkäämpi, yllättävämpi ja ’hullumpi’ kuin kodinsisustus, sillä niissä vain poiketaan. Parhaimmillaan sisustus onkin erottamaton osa fiilistä ja elämystä, minkä käynti tarjoaa.

Lilla Roberts oli kerrassaan ihana ja ylellinen majapaikka ystävänpäivän juhlistukseen sekä treffeille! Tässä persoonallisessa luksushotellissa tuntee hetkellisesti olevansa jossain maailman metropoleista ja käynnistä jää vahva inspiraationtäyteinen muistijälki. Viihtyisän aulabaarin ja Krogin antimista onneksi pääsee nauttimaan ilman yöpymistäkin, mikä kannattaa ehdottomasti muistaa jatkossakin.

Mikä startti rentouttavalle ystävänpäivän viikonlopulle meillä olikaan. Tällaisia kotimaan minilomia pitäisi useamminkin harrastaa!

Lilla Roberts blogi-8

Lilla Roberts, a latest addition to Helsinki’s hotel scene, is a beautiful art deco style boutique hotel just a few blocks away from the city center. The rooms are stylish, the bar in the lobby really nice for drinks, and the breakfast is also great. The interior is also inspirational with surprising elements such as horse lamps.

Kommentit (2)

  1. Lumo

    Olen pari kertaa käynyt katsomassa hotellin aulaa ja kerran ollut siellä yhdessä tilaisuudessa. Miehen kanssa puhuttiin pitkään, että myös cocktaileilla pitäisi käydä lobbybaarissa ja vihdoin muutama viikko sitten toteutimme tämänkin illalliselta tullessamme. Viihtyisässä aulassa oli kansainvälinen, sopivan ylellinen tunnelma.

    • coffeetablediary

      Luinkin mielenkiinnolla kokemuksistasi blogistasi ja kiinnostus kasvoi entisestään, nyt onneksi pääsin itsekin testaamaan! Drinkit tosin jäi nauttimatta, kun sampanja vei voiton tällä kertaa, ensikerralla sellainen siis. Aulabaari on niin upea ja selvästi löytänyt myös paikalliset hotellin asukkaiden lisäksi, selvästi on kysyntää juuri tällaiselle, kuten hyvin sanoit tunnelmalliselle, kansainväliselle ja sopivan ylelliselle paikalle. 🙂 Mukavaa viikkoa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *