Blogit
Coffee Table Diary

Tulossa 2017 | Ikea + Hay + Tom Dixon

Ikea collaboration Hay Tom Dixon

Ikea collaboration Hay Tom Dixon

Wau, miten kiinnostavan sisustusuutisen Ikea julkaisi tänään! Seuraavat yhteistyömallistot vuonna 2017 syksyllä Ikea kertoi tekevänsä tanskalaisen Hayn ja brittiläisen Tom Dixonin kanssa, jotka molemmat ovat olleet erittäin paljon esillä ja hyvässä nosteessa jo useat viime vuodet. Näihinkin yhteistöihin kohdistuu suuria odotuksia. Uskoisin, että tarjolla on jotain uudenlaista ja erilaista, kuin viime vuosina pinnalla olleet luonnonläheisemmissa mallistoissa, kuten Ilse Crawfordin Sinnerlig ja hiljattain myyntiin tullut Ingegerd Råmanin Viktigt, mitkä ovat olleet menestyksiä – ainakin medianäkyvyydessä mitattuna.

Tom Dixon on omasta mielestäni todella kiinnostava merkki ja tehnyt vaikutuksen muun muassa valaisinten suhteen, joten odotan kieltämättä näitä mallistoja. Mediassa näkyi kuvia ainakin sinisen Ikea-kassin uudistuneesta ilmeestä, mistä varmasti tulee menestys – vihdoin muitakin värejä tulossa tuohon joka kodin perustuotteisiin lukeutuvaan monitoimikassiin. Jee! Myös kuvia suomalaismuotoilija Iina Vuorivirran Ikealle suunittelemista tuotteista näkyi Instassa – näyttivät oikein lupaavilta nekin.

Ikea collaboration Hay Tom Dixon

Vaikka kodissamme on vintagea ja klassisempia juttuja, huippumoderneja ja kekseliäitä skandinaavisia Hayn tuotteita löytyy meiltäkin, kuten blogihitin maineen saanut Tray-pöytä, joka tosin on myöhemmin tuunattu lasipöydäksi. Yhteistöiden tavoitteena on lehdistötiedotteen mukaan luoda uudenlaista ajattelua skandinaavisen olohuoneen sisustukseen,  innoittajina muun muassa uudenlaiset valmistustekniikat.

Oheiset kuvat ovat Hayn Milanon design weekin näyttelystä, missä oli lukuisia tiloja suuressa hallimaisessa tilassa sisustettu merkin monipuolisella valikoimalla. Hallista löytyi myös Mini market, jossa myytiin todella suuren valikoiman kera Hayn suosittuja pientuotteita aina värikkäistä korvatulpista pyyhkeisiin ja toimistotavaroihin. Sisäpiha ja sisäänkäynnin edusta olivat kalustettu merkin uusilla Pallisade-kalusteilla, jotka miellyttävät silmääni suuresti tähän päivään tuodulla klassisuudellaan.

Mitäs mieltä siellä ollaan tästä design-uutisesta? Entä innostavatko Ikean yhteistyömallistot?

Ikea released today news to the press about their new designer collaborations with Hay Design and Tom Dixon. Very interesting news! The collections will hit the stores in 2017. The above pictures are from the Hay’s exhibition in the Milan design week 2016 in April. 

Kommentit (2)

  1. Iida

    Kyllähän se kiinnostaa! 🙂 Uudelleenväritetyt Ikea-kassit menevät ainakin otoslistalle, ne ovat nykyäänkin rumuudesta huolimatta käytössä painavampien tavaroiden kanniskelussa ja varastoinnissa.

    • coffeetablediary

      Kiva kuulla, Iida! Sama juttu, kaikessa rumuudessaan Ikean kassit on kovassa käytössä, milloin minkäkin takia, eli ihan varmasti tulee hankittua noita. 🙂 Mukavaa viikonloppua!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *