Blogit
Coffee Table Diary

5 x Sisustusidea | Hotelli Punkaharju

Hotelli Punkaharju sisustus-8

Poikkesimme minilomalla Hotelli Punkaharjussa kaksin mieheni kanssa. Hotelli sijaitsee lyhyen matkan päässä mökiltä, joten siellä oli helppo poiketa muun lomailun ohessa. Ennen kaikkea minua kiinnosti tämän vanhan valtionhotellin uusi ilme ja sisustus. Paljon lehtien sivuillakin näkynyt paikka oli toden totta päivitetty kauniisti ja persoonallisesti. Ihanaa, kun maastamme löytyy tällainen persoonallinen hotelli!

Ohessa viisi itseäni inspiroivaa sisustusidea, johon kiinnitin huomioni vieraillessani Hotelli Punkaharjussa. Samoja ideoita voi hyvin hyödyntää myös kotia laittaessa. Tervetuloa kierrokselle!

Hotelli Punkaharju sisustus-1

1. Tunnusväri ja muodot läpi sisustuksen

Hotelli Punkaharjun ihana hempeä vaaleanpunainen sävy julkisivussa on ensimmäisiä asioita, jotka paikkaan yhdistän mielessäni. Samaa ihanaa sävyä löytyy Vaja Finlandin hotelliin tekemissä kahviastiastossa, kuten muissakin yksityiskohdissa mukaan lukien huikean kaunis wc:n lattia. Taidolla käytettynä ripaus suosikkiväriäni vaaleanpunaista tuo paikkaan iloa ja eloa, eikä lainkaan liikaa imelyyttä. Väripaletti kautta hotellin oli monipuolinen ja rikas, sen utuisuus hellii silmää.

Kahvikupeissa, lattialaatassa ja julkisivusta, sekä muualtakin sisustuksesta löytyy lisäksi samoja geometrisiä kuvioita, mikä on mielestäni hieno detaljii arkkitehtuurin ja sisustuksen saumattomassa kokonaisuudessa.

Hotelli Punkaharju sisustus-12Hotelli Punkaharju pahkapoyta-1

2. Luonto sisätiloissa

Fengshuitakin mukaillen, sisustuksesta tulee luonteva ja rento, kun se sopii yhteen ympäristönsä kanssa.Hotelli Punkaharjun sijaitessa Savon sydämessä, ympärillä suomalainen metsä ja järvimaisema, oli ihana huomata, kuinka hyvin sisustuksessa oli huomioitu luonnon elementit. Hotellista löytyy pahkapöytiä, sekä koreja ja muita luonnon materiaaleista valmistettuja astioita. Metsämökkimme karhu-ovenkahva oli niin ikään perinteistä suomalaista käsityötä, joka sopi kuin nakutettu miljööseen.

Hotelli Punkaharju sisustus-7 Hotelli Punkaharju sisustus-9

3. Lasiesineet sisustuselementtinä

Ah, miten hurmaava kokoelma suomalaista lasia olikaan esillä siellä täällä läpi hotellin! Toisto on vanha tuttu tapa luoda tehoa ja jatkumoa sisustukseen, Hotelli Punkaharjussa elementtinä oli käytetty lasiesineitä eri aikakausilta. Sekalaisista maljakoista oli kuratoitu kiinnostava kokoelma ravintolan verannan ja ruokasalin välisten ikkuna-aukkojen avohyllyille. Loistoidea, joka toi paljon omaleimaisuutta paikan tunnelmaan ja ilmeeseen. Lasia oli myös oleskelutilojen lampunvarjostimissa sekä maljakoissa. Voin kuvitella, kuinka innostavaa näitä esineitä on ollut haalia kasaan!

Mielestäni lasi on aivan liian aliarvostettu elementti myös kodin sisustuksessa, jo pienelläkin, vaikka huolella valitulla kolmen esineen asetelmalla voi saada näyttävän lopputuloksen. Sitä paitsi lasia voi löytää todella edullisestikin kirpputoreilta, joten kannattaa ehdottomasti pitää mielessä tämä idea myös kotia tai vaikka mökkiä sisustaessa.

Hotelli Punkaharju sisustus-5

4. Viherkasveilla kodikkuutta

Supersuositut viherkasvit näkyivät vahvasti myös Hotelli Punkaharjussa. Koska kyseessä on isohko hotelli, viherkasvit toivat kaivattua kodikkuutta ja rentoutta paikkaan. Viherkasvit sopivat muutenkin ihanasti perinteiseen tunnelmaan, eivätkä amppelit ikkunoilla tai pelargonit ulkoruukuissa näytä yhtään mummomaisilta, vaan sellaisilta kuin ne olisivat aina olleet paikallaan. Kasvit olivat todella hyvin sovitettu sisustukseen, kuten alla olevan kuvan sohvaryhmä viikunapuun kera osoittaa.

Hotelli Punkaharju sisustus-10

Hotelli Punkaharju sisustus-6Hotelli Punkaharju sisustus-2

5. Klassisia kalusteita ja puupanelointeja

Kiinnitin jälleen kerran huomiota, kuinka kauniita klassiset wieniläistuolit ovat. Ruokasalissa oli ihania käsinojallisia mattamustia Ton-tuoleja ja verannalla alla olevan kuvan mallia. Myös vitriinikaapit ravintolan yhteydessä toimivat hyvin vanhan puurakenteisen hotellin arkkitehtuurin kanssa. Aulan oleskelutilojen tumma vihreänharmaa panelointi toi ripauksen kansainvälistä kirjastotunnelmaa hotelliin.

Hotelli Punkaharju sisustus-3Hotelli Punkaharju sisustus-11

Tällä kertaa majoituimme täyteen bookatun päärakennuksen sijaan suloisessa metsämökissä, jonka nimi oli Onnen sopukka. Simppeli pikkuinen maja, joka muistutti perinteistä suomalaista vierasmökkiä ennemmin kuin hotellimajoitusta. Punkaharjun ilma oli käsittämättömän raikas ja sen hyvästä vaikutuksesta pääsi nauttimaan mökin rauhassa majoittuessa.

Voin kuvitella, kuinka ihana Hotelli Punkaharjussa on vierailla hieman lomasesongin ulkopuolella – syksyllä etenkin! Myös ravintola ja ruoka teki vaikutuksen, joten kannattaa pitää paikka mielessä myös pikaisempaa pysähdystä varten, jos Punkaharju sattuu olemaan kesälomamatkan varrella.

One of the hotels I had wanted to visit ever since I hear of it first time was the hotel Punkaharju in Finland. The interior has many interesting and beautiful elements, here are some of my favorites.  

Kommentit (1)

  1. Blogi vs. todellisuus | Ihanteellisen elämän aitoja heijastumia

    […] sisustusprojektien etenemistä, mutta olen vienyt lukijani Mikkelin Asuntomessuille ja vierailulle Hotelli Punkaharjuun, vinkannut, miten kesäinen koti-spa loihditaan sekä kannustanut pohtimaan maltillisempaa […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *