Blogit
Coffee Table Diary

Suomalainen design-hotelli | Hotel Helka

hotelli-helka-blogi-2

Aika monille meistä on tänä päivänä siunaantunut elämän varrelta ystäviä ja tuttavia ympäri maailman sekä kotimaan. Joskus he matkustavat Helsinkiin ja kyselevät silloin, mitä kannattaa tehdä ja nähdä – ehkä myös majoitusvinkkejä. Suomalaisen designin ystäville (esim. niille joiden agendalla on Alvar Aallon kohteissa käynti) etenkin suosittelisin ehdottomasti sympaattista hotelli Helkaa Helsingin sydämessä Kampissa.

Vuonna 1969 perustetussa Helkassa kaikki on ihanan suomalaista! Aina lukuisista design-klassikkokaluisteista ravintolan tarjontaan, sekä välittömään ilmapiiriin ja leppoisaan asiakaspalveluun.

Perinteinen suomalainen miljöö tuntuu jotenkin tosi virkistävältä, kun se on aidolla tavalla tehty. Harvassa paikassa kun nykyisin on enää erityisen suomalaista, vaan ennemminkin kansainvälistä. Poikkeuksena toki muutamat vanhat ravintolat, joiden sisustus ja ruokalista pysyvät samoina vuosikymmenistä toiseen, trendeistä viis. Niitä fanitan suuresti!

hotelli-helka-blogi-3

Vietimme mieheni kanssa aiemmin syksyllä viikonlopun Helsingissä, ihan muuten vaan, ja yövyimme* Helkassa.  Avarasta sviitistäme avautui ikkunat kahteen suuntaan ja tilaa oli runsaasti. Sisustuksen keskiössä oli kokoelma tuttuja Artekin klassikkohuonekaluja sekä suositut modernit Vuolle- ja Block-valaisimet. Kaiken kruunasi oma ikkunallinen hetivalmis sauna, mikä oli pakko testata!

hotelli-helka-blogi

Sijainti on kaupunkilomalle Helsingissä mitä mainioin. Kampista oli kätevä lähteä päiväleffaan ja kaupungille pyörähtämään, sekä Korjaamolle keikalle illemmalla. Sanoisinkin, että hotelli on erityisen sopiva aktiivisille kaupunkilomailijoille, joita kiinnostaa suomalaisen designin lisäksi kaupungin kulttuuritarjonta ja ostosmahdollisuudet.

Helkan keittiö on niin ikään tyylikkään suomalaisesti ja hienostelemattomasti sisustettu, jonka lisäksi aulabaari tarjoilee laajaa burgerimenyytä. Aulabaarissa nautimme Napuen GT:t ja tarkkailimme turistien menoa. Iso joukko oli menossa nähtävästi johonkin konserttiin tyylistä päätellen ja hotelli vaikutti olevan japanilaisten suosiossa. Turistit lainasivat hotellin Jopoja ja lähtivät karttojen kanssa pyörillä vähän horjuen tutustumaan pääkaupunkiimme.

Tuntui kodikkaalta kun korkean tilan katossa riippui meiltä (eri versiona) kotoakin löytyvät Aallon Kultakello-valaisimet, jotka ovat kaikkien aikojen lempivalaisimiani.

hotelli-helka-blogi-4

Miniloma turistina melkein kotikaupungissa oli virkistävä. Kieltämättä tuntui hassulta mennä illan päätteeksi nukkumaan tietäen, että oma koti on vain pienen ajomatkan päässä. Helkan hotelliaamiaisen jälkeen, mieli ja keho virkeinä, olikin kiva päästä nopeasti takaisin omaan kotiin.

Oletteko te viettäneet hotelliyötä kotikaupungissa?

Hotel Helka in the centre of Helsinki is a place to stay for anyone who loves the Finnish design. The hotel founded in 1969 is decorated with the classic Artek furniture and other Finnish design classics. The atmosphere is relaxed and customer service friendly. The location is great for anyone interested in exploring the cultural selection, shopping possibilities and night life. Our room* had even sauna, which is great addition to a truly Finnish stay. The restaurant serves both classic Finnish dishes as well as a wide burger meny, and the lobby bar is nice and casual for drinks (btw you must try the world famous Napue G&T).

*Hotelli Helka tarjosi majoituksen / sponsored stay

Kommentit (4)

 1. Elina / Talo Markki

  Hotelli on ihana! Itse yövyin siellä pari vuotta sitten, ja rakastuin tuohon Vuolle-valaisimeen 🙂 Siitä saakka se on ollut ostoslistalla. Toivottavasti löytää vielä paikan meidän uudesta kodista.

  • coffeetablediary

   Oi, löytyispä tosiaan paikka uudesta kodistanne tuolle kauniille valaisimelle, kun siihen liittyy vielä mukavia muistojakin. Siinä on tosi erityistä ajatonta kauneutta ja modernia herkkyyttä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kiva kuulla muäs kokemuksestasi Helkasta! 🙂

 2. sinikka

  olipa kiva saada tieto tästä hotellista, menemme kunhan ehdimme .

  • coffeetablediary

   Voi kun mukava, nauttikaa! Tällaisista helmistä on ilo kertoa eteenpäin ja Helka on kyllä ihan omassa kategoriassaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *