Blogit
Coffee Table Diary

Home Tour: Spa and Sauna

Modern spa and bathroom, Kelly Hoppen style, foscarini Caboche, kotikylpylä, Coffee Table Diary blog
Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, kotikylpylä, Coffee Table Diary blog

Kotikierros jatkukoon! Vuorossa luonamme vierailulla käyneiden puolesta eniten tykätty paikka eli kodin spa- ja saunatila. Onhan tila toki omaankin mieleen ja onnistui yli odotusten. Remontissa synkkä ja sokkeloinen kellarikerros 60-luvulta päivittyi tämän päivän avaraksi ja valoisaksi rentoutumisen keitaaksi. Listasin aika tarkkaan tiloissa käytetyt tuotteet, jotta jutusta on mahdollisimman paljon iloa myös niille, joilla kylpyhuoneremontti on suunnitteilla. Tervetuloa peremmälle kotikylpylääni!

Tyyli ja värit


Tyylillisesti hain tiloilta spa- ja hotellimaisuutta. Esikuvana ja inspiraationa sisustussuunnittelussa toimi brittiläinen tyylikkäistä tiloistaan tunnettu sisustussuunnittelija Kelly Hoppen, sekä hänen suunnittelemat upeat kylpytilat. Vaikka muuten haluan kotini näyttävän ja tuntuvan kodilta kerroksineen ja rosoineen, pieni ripaus ylellisyyttä pesutiloissa on arjen luksusta, joka sallittakoon. Värimaailmaltaan tila on hyvin seesteinen ja minimalistinen. Pääosin murrettua lämmintä vaaleaa harmaata sekä valkoista. Jännitystä ja mielenkiintoa kokonaisuuteen puolestaan tuo musta sauna sekä kaapisto. Itse näen mustan saunan ajattomana tilan tyyliin sopivana valintana, vaikka ne niin pinnalla ovat olleetkin viime vuosina. Saunassa istuessa onkin ihana rauhallinen savusaunamainen fiilis juuri tumman värin ansiosta. Väriä voi tuoda helposti lisää pienillä jutuilla kuten tekstiilien avulla jos siltä tuntuu. Sanoisin, että lopputulos todella henkii Kelly Hoppen -tyyliä ja ajaton värimaailma miellyttää edelleen muutaman vuoden käytön jälkeen.

Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, Kartell La Boheme, kotikylpylä, kylpyhuoneremontti, Coffee Table Diary blog

Laatat ja pintamateriaalit


Lattiassa on suurta 30×60 kokoista vaalean murretun harmaata II Micron porcenalato kuivapuristelaattaa tasaladonnalla. Sama laattavalinta kuin aiemmin esittelemässäni kylpyhuoneessa. Tästä tosiaan väänsimme hieman kättä urakoitsijan kanssa, koska kaadot ovat haastavia ja laatoitus vaikeampaa kuin perinteisesti lattiassa käytettyjen pienempien laattakokojen kanssa. Olen niin tyytyväinen lattiaan, joka onnistui todella hienosti kiitos taitavien remppamiehien. Iso laatta lattiassa tekee tilasta huonemaisen ja rauhallisen yleisilmeen, eikä tila näytä aivan perinteiseltä kylpyhuoneelta. Lattia on myös todella karhea, ja märkä jalkapohja tarttuu siihen hieman jopa kiinni. Näin ollen lattia on myös erittäin turvallinen eikä ollenkaan liukas. Suihkun seinällä on seinämallinen Unidrain lattiakaivo ja kylpyammeen kohdalla tavallinen lattiakaivo.

Takaseinässä on samaa II Micron laatta kiiltävänä, kuten myös suihkun seinässä lämmittämässä kokonaisilmettä. Muuten seinissä on isoa 30×60 koon kiiltävää valkoista laattaa tasaladonnalla. Saunan panelit ja lauteet on käsitelty mustaksi Tikkurilan Supi-tuoteperheen saunavahalla ja saunasuojalla.

Spa-osastolle vievä todella jyrkkä ja vanha kapea portaikko on päällystetty tumman harmaalla super pehmeällä kokolattiamatolla, joka löytyi Koolmatin laajasta valikoimasta. Matto pehmentää sekä poistaa ennen ollutta kuilumaista vaikutelmaa ja on todella mukava jalkapohjaa vasten.

Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, kotikylpylä, kylpyhuoneremontti, Coffee Table Diary blog
Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, Kartell La Boheme, kotikylpylä, kylpyhuoneremontti, Coffee Table Diary blog

Kiintokalusteet ja -valaisimet

Kaapiston on Kvikin Mano-sarjasta mustaa viilutettua puuta. Kokonaisuuteen kuuluu syvyyssuunnassa kapeat kaappi sekä kaksi laatikkoa. Taso on ohutta mustaa täyslaminaattia. Saman sävyinen taso tekee kaapistosta huonekalumaisen kokonaisuuden. Todettakoon tässä, että musta taso on kyllä todella vaikea pitää siistin näköisenä, vaan siinä näkyy jokainen vesipisara ja roiske.

Kylpyammeen ja pesualtaan hanat ovat Damixan, suihku Hansgrohen. Pyyhekoukut ovat Kvikin mallistosta.  Peili on Tecluxilta tilattu Astro-merkkinen. Siihen olen todella tyytyväinen, sillä valo suodattuu kauniisti maitolasisen ylä- ja alareunan välistä. Kylpyammeen syvennyksessä on Astron led-spotteja ja samoin kylpyammeen molemmin puolin seinällä matalla olevat spotit. Suihkutilassa on myös yksi spotti.

Saunan ikkunalasit ja lasiovi ovat  mittojen mukaan teetetty. Allas on Svedbergsin malli Deep. Kylpyammeen yläpuolella on valaistu syvennys, joka toimii laskutilana. Samoin kylpyammeen ja saunan välisen ikkunaaukon reunalla on laskutilaa esimerkiksi kynttilöille, jotka tuovat tunnelmaa myös saunan puolelle.

Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, kotikylpylä, kylpyhuoneremontti, Coffee Table Diary blog
Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, Kartell La Boheme, kotikylpylä, kylpyhuoneremontti, Coffee Table Diary blog

Muu sisustus


Tärkein yksittäinen sisustuselementti tilassa on upea Foscarinin Caboche-valaisin. Varmasti järjetöntä panostaa niin paljon pesutilojen valaisimeen, mutta saatuani vision tästä upeasta design valaisimesta kruunaamaan tilan ilmeen, ei muita vaihtoehtoja ollut. Kyseessä on kuivan tilan valaisin, mutta koska suihku on seinän takana eikä vaaraa suorasta kastumisesta ole ja koska tilassa on hyvä ilmanvaihto, uskalsin valaisimen oman kotini kylpytilaan valita. Valaisinta pääsee ihailemaan myös saunan lauteilla istuessa sillä se näkyy sopivasti saunan ikkunasta. Onhan valaisin vähän bling, mutta ah niin ihana!

Kartellin La Boheme -jakkara toimii pienenä pöytänä, johon voi laskea vaikka pyyhkeen kylpyyn pulahtaessa.  Vaatteet puolestaan voi riisua mustille perintötuoleille, jotka on päällystetty tumman harmaalla Designers Guildin sametilla ja reunustettu antiikkimessinkisilä koristenauloilla – niin ikään hyvin Kelly Hoppen hengen mukaista.

Muu sisustus hoituukin piensisustustuotteilla ja raikkailla saippuoilla. Tällä hetkellä tiloista löytyy raikas Linarin Ocean-huonetuoksu, Lilla Bruketin ruusuinen käsisaippua ja minttukylpysuola, Byredon La Tulipe saippua, Kiehlsin suihkugeeli, sekä kynttilöitä. Usein tuon leikkokukkia tai viherkasvin tilaa piristämään. Tällä kertaa uusin viherkasvini herkän satumainen unelma (not so Kelly Hoppen style).

Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, Linari Ocean, kotikylpylä, kylpyhuoneremontti, Coffee Table Diary blog
Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, kotikylpylä, kylpyhuoneremontti, Coffee Table Diary blog

Sijanti ja remontti

Tila sijaitsee 50-luvun talomme päädyssä 60-luvulla rakennetun kaksikerroksisen lisäosan alakerrassa. Ennen paikalla oli pienet pesutilat, tekninen tila, varasto, boileri ja muita teknisiä laitteita, sekä pukuhuone. Todella sekava monessa eri tasossa ollut sokkeloinen kerros täynnä pieniä ahtaita tiloja, näkyvillä olevia sähköjohtoja ja putkiä sekä useita väliovia. Vanha lattia ja väliseinät purettiin kokonaan pois. Tilalle jäi vain ulkoseinät ja paljas maa. Kalliotakin  räjäytettiin yhdestä nurkasta.

Sitten tila rakennettiin lattiasta alkaen takaisin pystyyn. Näin ahtaasta ja synkästä labyrintista kehkeytyi avara ja valoisa saunaosasto. Kodinhoitohuone pesukoneineen on oven takana, jotta pyykkivuori ei pääse pilaamaan seesteisiä rentoutumishetkiä. Remontti oli massiivinen, mutta samalla se mahdollisti unelmien kylpytilojen toteuttamisen, kun mitään vanhaa ei tarvinnut säästää.

Tilassa on ihanan valoisaa ja avara, kiitos ikkunoiden, sekä pihalle johtavan oven. Kuraeteisen puuttuessa huonommilla keleillä kuljemmekin koiran kanssa tästä ovesta, jolloin tassujen pesu onnistuu helposti. Tilan pohja- ja seinäratkaisussa meitä auttoi urakkamme pääarkkitehti, sillä iso remontti vaati rakennusluvan. Pintamateriaalit, kalusteet ja muun sisustuksen suunnittelin minä.

Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, Kartell La Boheme, kotikylpylä, kylpyhuoneremontti, Coffee Table Diary blog

Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, Lilla Bruket, Byredo, kotikylpylä, kylpyhuoneremontti, Coffee Table Diary blog

Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, musta sauna, kotikylpylä, kylpyhuoneremontti, Coffee Table Diary blog

Modern bright spa and bathroom, Kelly Hoppen style, kotikylpylä, kylpyhuoneremontti, Coffee Table Diary blog

Tässä oli spa- ja saunatilamme kokonaisuudessaan. Toivottavasti viihdyitte kierroksella! Seuraavaksi kotikierros taitaa jatkua vauvanhuoneeseen, tiedoksi etenkin lastenhuonejutuista kiinnostuneille. Työn alla on myös juttu makuuhuoneen uudesta tummasta seinästä ja päivitetystä ilmeestä, yhdestä uudesta valaisimesta sekä 50-luvun divaanin muodonmuutoksesta. Niin ja se aiemmin lupaamani arvonta käynnistyy toivottavasti vielä tämän viikon aikana! Joten pysykää mukana ja loppuun vielä toivotan ihanaa kesäkuuta teille arvon lukijat!
Kotikierroksen aiemmat osat löydät täältä: makuuhuonekylpyhuoneolohuone, keittiö, ja wc.
The Home Tour continues to the Spa, bathroom and sauna department. Welcome! Stylewise I wanted the space to have certain hotel and spa atmosphere. Super talented Kelly Hoppen and her spaces served as inspiration when designing the style and colors. Color scheme is quite monochromic – warm pale gray, white and little bit of black for the contrast. Floor tiles are large 30×60 cm II Micron porcenalato tiles with matt finish. In two of the walls we have same tile with polished finish to add warmth to the overall clean look. Other walls have 30×60 white polished tiles. 


The black cabinet is from Kvik. Sauna panels and wood is treated and colored black with Supi products from Tikkurila. Faucets are from Damixa and Hansgrohe. Bathtub is Svedbergs Deep. Ceiling lamp is Foscarini’s Caboche, which I had to have. I love it! Other lighting is from Astro. Stool is Kartell’s La Boheme. I think my goal to design a Kelly Hoppen style bathroom was met and after two years, I’m still very happy with the choices made and the overall outcome.


Previous parts of the home tour can be found here: bedroombathroomliving roomkitchen, and powder room.


Seuraa! Follow us!  Bloglovin / Facebook / Instagram Pinterest

Kommentit (9)

 1. Anniina

  Silmä lepää. Niin puhdastyylinen ja kaunis kokonaisuus. Hyvä idea syvennys ja ikkunanlauta, joihin saa purnukat ja muuta pientä. Oivaltavasti suunniteltu 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitos kaunis kommenteistasi! 🙂 Tila miellyttää itseäkin ehkä juuri selkeytensä takia, turhat kikkailut halusin jättää pois, jotta kokonaisuus kestää aikaa. Syvennykset on kivoja pieniä ratkaisuja, jotka tuovat sitä jotain kokonaisuuteen.

 2. Sofia F

  Voi kuinka upea koti spa teillä! Käden vääntö lattian laatasta todella kannatti 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitos Sofia! <3 Olen kyllä niin samaa mieltä, ei vois enää kuvitella 10×10 tuon laatan tilalle 🙂

 3. Marika

  Tää on niin kaunis! Just semmoinen jonka voisin meillekin ottaa 🙂 hyvää työtä olet tehnyt 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitos paljon Marika! Ilo ja kunnia saada tällaista palautetta kollegalta 🙂

 4. Lantliga Drömmar

  Löysin blogisi googlen haulla, kun hain Micron laatasta sisustuskuvia. En meinannut tämän upean kylpyhuoneen nähtyäni uskoa, että kyseessä on ihan supisuomalainen koti ja eikä edes uudisrakennus 😀 Siis niin ihana ja upea tunnelma, todella kaunis ja onnistunut kokonaisuus!!! Meillä juuri laattahankinnat mietinnässä ja olisin todella kiitollinen, jos voisit vastata, mikä on tuon lattiassa käytetyn Micron laatan tarkka tuotekoodi? Ja oletteko laittaneet lattiaan mattapintaista ja seinään kiiltävää Micron:ia, vai miten?

  • coffeetablediary

   Hei! Ensinnäkin pahoittelut kun vastauksessa kesti hieman. Tosi kiva kun löysit tänne blogiini, aina niin ilahduttavaa lukea viestejä uusilta lukijoilta 🙂 Kiitos kaunis kommenteistasi! Tarkistin ja II micron laatan sävy on käsittääkseni GL ja koko 30x60cm (oisko koodi 36GL), sävy hiekkainen lämpimähkö vaalea harmaa. Seinässä on kiiltävä ja lattiassa matta samasta sävystä ja mallista. Laattapisteestä hankittu. Remppamme tehtiin vuonna 2012, mutta myöhemmin etsiessäni tietoa, on vaikuttanut, että sävyä ei enää olisi valikoimassa netissä näkyvillä. Kannattaa kuitenkin kysyä myyjältä, josko saisi tilattua. Toivottavasti näistä on apua ja sopiva laatta löytyy teidän kylppäriin! 🙂

 5. Koti-spa – Meillä Kotona -blogit

  […] sillä sain testattavaksi uuden linssin, joka mahdollisti hieman laajemmat kuvakulmat kuin aiemmin kotikierroksella. Valo tulvi kuvaushetkellä eteläikkunoista, mikä  mahdollisti myös mustan saunan kuvauksen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *