Blogit
Coffee Table Diary

Pikkutytön huone

Kotikierros jatkuu kurkistuksella 1-vuotiaan tyttömme valtakuntaan. Sisustus siellä on simppeli ja harmoninen. Värimaailma sisustuksessa on vaalea ja pastellinsävyinen. Lelut ja kirjat tuovat väriä sekä eloa kokonaisuuteen, joten pohjan on hyvä olla rauhallinen ja helposti muunneltavissa. Tässä vaiheessa äiti saa vielä päättää sisustuksesta, mutta tilanne varmasti muuttuu lähivuosina. Tahtoa nimittäin löytyy pieneltä joka päivä enemmän ja enemmän.
Pinnasänky on valkoinen Briolta. Sen yläpuolella on Ikean Ribba-tauluhylly, jonka päällä Etsystä löytynyt suloinen pupujuliste, Pentikin pupu ja Hemtexin puinen ykkönen. Tauluhylly on sen verran korkealla, että lapsukainen ei yllä siihen kurottamalla. Ei edes kasvaessaan pituutta useita senttejä.
Päätyseinässä on hento vaaleanpunainen sävy, Farrow & Ball’in Middleton Pink. Seinällä on vieraspatjasta ja vanhasta päiväpeitosta tehty peuhapeti. Tyynyinä Missonin zikzakia ja One Nordic Furniture Companyn tyyny, sekä pari pitkulaista valkoista untuvatyynyä. Tyttömme rakastaa kelliä pedillä ja itsestäkin on mukavaa lepuuttaa siinä toisinaan leikin lomassa. Koristeena seinällä on La Case de Cousin Paulin valkoiset koristevalopallot.
Lelukorina on aiemmin erikseen esittelemäni Mifukon Tikausta hankittu Afrikassa käsin tehty kierrätysmuovikori. Se kätkee kauniisti ison kasan leluja sisäänsä. Tuohon jättimäiseen siiliin tyttömme rakastui silmittömästi yhdellä kauppareissulla. Puuvillamatto on Ellokselta.
Ikkunalaudalla on Hayn säilytyslaatikkoja ja pupuvalaisin. Ikkunaseinän kahden ikkunan välissä on H&M Home pastellinkeltaiset rusettikoukut. Siinä roikkuvat rennosti mekko ja mieheni jenkeistä työmatkalta tuomat Gapin boyfriend-farkut. Hienot oli mies valinnut, vaikka myyjältä oli pitänyt käydä kysymässä mitä se boyfriend-merkintä oikein tarkoittaa. Seinällä myös Etsystä hankittuja pompomseja. Verhot on Ikeasta.

Neljännellä seinällä on Ikean kuusilaatikkoinen Malm-lipasto, seinään tietysti kiinnitettynä. Sen päällä on kasa kirjoja. Päällä myös ripustamista odottavia tauluja, kuten Tove Jansonin vanhoja postikortteja kehystettyinä sekä valokuvia. 
Joukossa myös Georg Jensenin klassikko elefantti säästölipas ja yksivuotislahjaksi saatu Kay Bojesenin seepra. Tytön korut säilyvät nimiäislahjaksi saadussa Iittalan Vitriinissä.  Ihania pitkäikäisiä lahjoja muuten nuo kaikki – kauniita esineitä arvostavat vanhemmatkin tykkäävät! Lipaston vieressä on syvennys, jossa vaatekaapit. Säilytystilaa on siis aika kivasti huoneessa.
Alla vielä kuva sänkyseinämästä. Siellä myös muutama pompom tuomassa väriä ja piristystä rauhalliseen ilmeeseen. Torkkupeitto on H&M Homen. Toiveissa huoneeseen olisi vielä kiva pöytä ja tuolit, Huoneen harmoninen ilme miellyttää kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tykkään myös siitä, että huone ei ole liian sisustetun näköinen. 
Plussaa on myös se, että kalusteet sänkyä lukuunottamatta sekä tekstiilit toimivat hieman isommallakin tytöllä tyylinsä puolesta. Sisustusta onkin helppo lähteä muokkaamaan tytön toiveiden mukaan ja tarpeiden muuttuessa iän myötä. Vähän tekisi mieli kokeilla jotain jännempiä ratkaisuja seinien suhteen jossain vaiheessa. Taidan kuitenkin jäädä vielä hauduttelemaan ideoita. Siinäpä taisi olla kaikki tästä huoneesta tällä erää!

Our hometour continues to our daughter’s room. She is one year old, so I can still decide about the decoration. The interior scheme is very harmonous with light colors and pastels. Toys bring liveliness and color anyway. The overall look is very basic, so it will be easy to make changes and build on it once she grows older and requirements and wishes change.

Kommentit (4)

 1. Pinja

  Noi rusettikoukut on kivat!

  • coffeetablediary

   Eikös vaan! Lisäksi helpot asentaa naulaamalla vaan ja hintakin oli vain vitosen luokkaa parilla, oikea löytö siis. Kiva kun kommentoit! 🙂

 2. JohannaL / Koti Aurorassa

  Suloista 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitti! Suloisuusvaihde taitaa olla päällä kun kaikki tytön huoneessa niin hempeetä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *