Blogit
Coffee Table Diary

Home Tour: Bedroom

Vuorossa kurkistus makuuhuoneeseen, joka on yksi lempihuoneistani. Sen sisustuksen olen pyrkinyt pitämään hyvin minimalistisena ja levollisena, onhan huone ensisijaisesti rauhoittumista varten. Tyylien ja aikakausien kerroksiakin siellä on vähemmän kuin muualla kodissamme. 
Fengshuin oppien mukaan on hyvin tärkeää, että kodin näkymät, jotka ovat ensimmäisenä aamulla vastassa ovat  erityisen miellyttäviä. Tämä edesauttaa positiivisen vireen saamista heti aamusta alkaen koko päivälle. Voin allekirjoittaa tämän väitteen täysin. Fengshuissa on muuten hyviä ja loogisiakin juttuja. Monet hyvältä tuntuvat tilat ovat joko tarkoituksella tai sattumalta fengshuita noudattavia. Itse pidän sitä yhtenä työkaluna kodin sisustuken suunnitteluun, ja luen siihen liittyviä kirjoja ihan huvin vuoksi, koska aihe kiinnostaa. Toki fengshuista, kuten mistä tahansa aiheesta on sekä parempia, että huonompia teoksia saatavilla. Ja sen tyylikäs soveltaminen on ihan oma lajinsa.
Insipraationa makuuhuoneen sisustuksessa on toiminut niin pelkistetty hotellimainen tyyli kuin japanilainen muotoilu. Katossa talon aikakauden tyyliin sopiva ystäviltä saatu Isamu Noguchin 50-luvulla suunnittelema klassikoksi muodostunut Akari-riisipaperivalaisin. Yöpöydät ovat Muuton Stacked -hyllymoduulit. Yövalaisimet ovat valkoiset hyvin pelkistetyt Astron Bronco-valaisimet. Sänky on Hästensin, mikä on ehdottomasti huoneen ja ehkä jopa koko kodin tärkein huonekalu. Elinikäinen ystävä. Muita kalusteita vaatekaappien lisäksi huoneessa ei ole, paitsi pyörillä liikuteltava pieni vuokrattu vauvan ensisänky, mikä on ollut todella käytännöllinen ratkaisu. Yksinkertainen pehmeä kangasverhoiltu sängynpääty on ehkä tulevaisuuden hankintalistalla. 
Kotimme sisustuksen yksityiskohdissa toistuvasti käytettyä messinkiä löytyy myös makuuhuoneesta kaapiston vetimistä. Tunnelmia vaihtelen fiiliksen mukaan erilaisilla tekstiileillä. Kuvassa klassiset valkoiset lakanat pellavasta, ja dynamiikkaa tuomassa syvä keltainen väri samettityynyissä.
Makuuhuoneesta on oviaukko pukeutumishuoneeseen, josta on oviaukko kylpyhuoneeseen. Kylpyhuone ja pukeutumishuone ovat tehty remontin yhteydessä entisen asuinhuoneen tilalle, joten molemmista löytyy ikkunat ja valo kulkee kauniiti huoneiden läpi. Nämä kolme tilaa muodostavat toimivan kokonaisuuden, mikä helpottaa ja nopeuttaa aamu- ja iltatoimia. Huoneiden ikkunat avautuvat itään, joten aamuauringon säteistä voi nauttia sängyssä maaten. 
Edit: Kotikierroksen muut osat löytyy seuraavista linkeistä: kylpyhuoneolohuonekeittiö, vessa ja spa-saunaosasto.

Welcome to our master bedroom! The design was inspired by hotels as well as Japanese minimalism. I like to keep it very calm, simple and relaxed. There are fewer layers style-wise in decoration than in other rooms of our home. Bed is from Hästens, ceiling light is Akari designed by Isamu Noguchi, bedside wall lights from Astro, bedside tables are Stacked modules by Muuto.  There’s a door from bedroom to a walk-in-closet, which has a door to a bathroom. All three rooms, connected to each other, have large windows opening to a secluded backyard in East and South. It is lovely to bath in the sun in bed, while waking up and starting a new day. 


Other parts of the Home Tour can be found here: bathroomliving roomkitchen, powder room and spa-sauna.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *