Blogit
Coffee Table Diary

Home Tour: Bathroom

Kotikierros jatkukoon. Makuuhuoneen jälkeen on vuorossa kurkistus kylpyhuoneeseen. Kylpyhuone on käytännöllisesti päämakuuhuoneen ja walk-in-closetin yhteydessä. Huoneessa on kaksi ovea, yksi pukeutumishuoneeseen ja toinen keittiöön. Huoneessa on myös kaksi suurta ikkunaa suojaisalle takapihalle. Ennen remonttiamme ja pohjaratkaisun muutosta kylpy- ja pukeutumishuoneiden paikalla oli makuuhuone, mistä isot ikkunat juontavat juurensa.

Spa- ja saunatilat on meillä erikseen alakerrassa, joiden lisäksi erillinen pienempi wc löytyy lähempää oleskelutiloja. Näistä lisää myöhemmin erillisissä postauksissa.

Kylppärin pintamateriaalit ovat pelkistettyjä ja rauhallisia. En tykkää kikkailla kiinteillä materiaaleilla vaan niiden suhteen valitsen klassisia värejä ja materiaaleja. Tällöin ne miellyttävät silmää trendeistä riippumatta. Seinässä on keskikokoinen kiiltävä valkoinen laatta. Lattiassa on  lämpimän harmaa mattapintainen iso 30×60 kokoinen kuivapuristelaatta.

Kylpyhuoneen lattialaatasta väännettiin vähän kättä rempan aikana urakoitsijan kanssa, joka ehdotti tilalle perinteistä 10×10 koon laattaa. Suuren laatan asennus lattiaan kun on hyvin työlästä ja vaatii paljon tarkkuutta kaatojen asennuksessa, sekä seinän viereen sijoitetun lattiakaivon. Pientä laattaa perustellaan usein myös turvallisuussyillä, koska saumoja on enemmän. Tämän laatan pinta on kuitenkin sellainen, että ihon kastuessa syntyy imukuppimainen efekti, joten pito on hyvä.

Olen niin iloinen, että pidimme tästä laattavalinnasta kiinni loppuun asti. Yleisilme on todella levollinen, kuten toivoin, koska kylpyhuoneeseen on suora näkymä makuuhuoneesta pukeutumushuoneen läpi. Ei kuitenkaan tylsä tai aivan tavanomainen, koska isoa laattaa harvemmin näkee märkätiloissa. Ja koska saumoja on vähän, lattian puhtaana pito on todella vaivatonta.

Suihkualue on rajattu mittatilaustyönä teetetystä lasiseinästä ja -ovesta, sekä muuratusta seinästä. Suihkun vieressä olevaa ikkunaa ja näkymää pihalle suojaa etsattu lasi. Liukuovi walk-in-closetiin on samaa valoa läpäisevää lasia.

Altaan alla oleva laatikosto vetää sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa. Näin ollen peilikaapit eivät ole olleet tarpeen, vaan tilalla on valaisimin varustettu peili. WC:n yläpuolen syvennykseen voi sommitella vaikka kauniita juttuja. Lasihyllyt syvennykseen voisi vielä asentaa.

Kaiken kaikkiaan kylpyhuone on kovin mieluisa ja toimiva. Tilaa on reilusti ja kaikelle on paikkansa. Luonnonvalossa on ihana peseytyä ja laittautua. Tilan ilmettä voi muuttaa fiiliksen mukaan piensisustusjutuilla ja tekstiileilä helposti kun pohja on ajaton ja raikas.

Edit: Kylpyhuoneen sisustuksen yksityiskohdista oma juttu löytyy täältä. Kotikierroksen muut osat löytyy seuraavista linkeistä: makuuhuoneolohuonekeittiö, vessa ja spa-saunaosasto.

A sneak peak to our bathroom. It has a door to walk-in-closet (with door to master bedroom), and another door to kitchen. There are two large windows as in the same place there used to be a bedroom before our renovation.


Materials are very calm and minimalist. View to bathroom from the bedroom is restful. All in all, we are very happy with the bathroom since it combines aesthetic with function. It is easy to add interest with small decor when the base is timeless and fresh. 


Just the way I like it!


Edit: Bathroom details are presented in this post. Visits to other rooms can be found from here: bedroomliving roomkitchen, powder room, and spa-sauna.

Kommentit (2)

  1. Linda

    Kaunis ja raikas kylppäri teillä!

    • coffeetablediary

      Kiitos Linda! Sellaista juuri haettiin. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *