Blogit
Coffee Table Diary

Taidenäyttelyt – Helsinki Design Week

Lincoln Kayiwa Carat Helsinki Design Week

Lincoln Kayiwa’s Carat

Pääsin vierailemaan torstai-iltana kahdessa kiinnostavassa taidenäyttelyssä, jotka olivat osa Helsinki Design Weekiä ja Showroom Walkia. Ensimmäinen oli upeita uniikkeja eri värisiä timantinmallisia lasitaideteoksia esittelevä Lincoln Kayiwan Carat-näyttelyssä Kulttuurikeskus Caisassa. Lasi materiaalina on yksi kiehtovimmista mielestäni ja tässä se pääsi ihan uudella tyylikkäällä tavalla esiin. Lisätietoja ja oheinen lainaus näyttelystä täältä. Näyttely on avoinna 29.9. asti ja suosittelen käymään!

Carat on kokoelma timantinmuotoisia laseja ja valaisimia. Kokoelmaan sisältyy useissa eri sävyissä ja erilaisin pintaviimeistelyin käsin puhallettuja juomalaseja, samppanja- ja viininjäähdyttäjiä sekä LED-valaisimia.

Carat-kokoelman puhdas geometria on sulavan eleganttia ja se yhdistää estetiikan ja käytännöllisyyden ainutlaatuisella tavalla.

Kayiwa ajattelee globaalisti, mutta toimii lokaalisti. Hänen näyttelynsä osoittaa kunnioitusta De Stijl -taidesuuntaukselle, juhlistaen samalla suomalaisen designin perinnettä ja käsityötaitoa.  

Lincoln Kayiwa's Carat Helsinki Design Week

ABL Artesan x Samuji Designer

Inspiroivassa Samuji Housessa oli puolestaan luonteikkaisiin luonnonmateriaaleihin pohjautuva taidenäyttely ja iltama yhteistyössä ABL-Laattojen kanssa Samujin hengessä. Näyttelyn työt olivat Samujin suunnittelijan Pasi Kärkkäinen-Tunkelon sekä graaffisen suunnittelijan Aya Iwayan käsialaa. Lisätietoja ja oheinen lainaus täältä.

Edit: Näyttely on avoinna lauantaihin 17.9. asti, vielä siis ehtii!

Mitä syntyy kun annetaan vapaat kädet laatta-artesaanille ja suunnittelijoille? ABL artesan x Samuji designer-showcase esittelee useita luonnonkivistä kuten onyxista ja marmorista sekä keraamisista suurlaatoista valmistettuja rajoja rikkovia taideteoksia sekä tuotteita joiden inspiraatio juontaa runoihin, kansantaruihin ja toiveisiin.  

ABL Artesan x Samuji Designer Helsinki Design Week

..Myös Samujin vaatteiden perään ehdin samalla vierailulla huokailla. Ihastelin myös myymälän tunnelmallista sisustusta sekä erityisesti yhden nurkan upeaa mutaista seinänsävyä. Jos vain tämä kuva olisi pukeutumishuoneestani!

Mitä taidenäyttelyitä te olette nähneet viime aikoina tai suunnittelette menevänne katsomaan?

Beautiful art exhibitions at the Helsinki Design Week 2016 Showroom Walk – Lincoln Kayiwan’s Carat-glassdesign exhibition (open until 29.9.2016) at Cultural Center Caisa , and ABL artesan x Samuji designer -exhibition at Samuji House (9.-17.9.2016).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *