Blogit
Coffee Table Diary

Eteisen säilytysratkaisu | Hakola Lippa-hylly

hakola-lippa-alekoodi-blogi-2

Yhteistyössä Hakola

Sain jo pidempi aika sitten lukijalta toiveen kertoa eteisen säilytysratkaisuista kodissamme. Siinä vaiheessa eteistä ei oltu juuri sisustettu, joten kirjoitettavaakin ei löytynyt. Onneksi tilanne on parantunut viime aikoina huomattavasti ja voin ilokseni vihdoin vastata pyyntöön. Toiveissamme oli pitää eteinen mahdollisimman tilavana, eikä tukkia pientä tilaa ylimääräisillä kalusteilla, mutta silti sisustaa tila kauniiksi ja löytää paikat pienesineille, kuten avaimille. Olin todella tyytyväinen löytäessäni ratkaisun sisustuspulmaani Hakolan Lippa-hyllyistä.

hakola-lippa-hylly-alekoodi-blogi

Marianne Huotarin Hakolalle suunnittelema Lippa-hylly onkin tehty nimenomaan pienten tilojen säilytyshaasteisiin, kuten meidän eteinen. Säilytystilan lisäksi tasoksi avautuvat ovet toimivat myös kätevinä laskutasoina tarvittaessa. Lippa-hyllyjä tehdään ihastuttavissa sävyissä, kuten tyylikäs minttu, mutta pitkän pohdinnan jälkeen valitsin silti varman valkoisen. Sävyä hyllyihin tuo upea eläväinen saarni, mistä hyllyn puinen runko on valmistettu.

Lippa-hyllyä voi muuten käyttää vaikka pienen tilan yöpöytänä, kuten huomasin käydessäni Hakolan perheyritystä luotsaavan Annaleena Hämäläisen kotona. Ihanilta ne näyttävät myös ryhmissä, kuten  meidän eteisessä ja Hakolan sivuilla voi nähdä esimerkkinä.

hakola-lippa-alekoodi-blogi-6

Rakastan asetelmien tekoa ympäri kotiamme, ja siihen nämä hyllyt ovat aivan täydelliset. Asetelmat Lippa-hyllyillämme vaihtuukin tiuhaan tahtiin, kun sain niille paikan eteiseen. Kauniita esineitä voi laittaa hyllyjen päälle ja avonaisina lipan päälle, kuten vaikka tuoksukynttilän toivottamaan hyvällä tuoksullaan vieraat tervetulleiksi sisälle saapuessaan. Pidän usein kehystettyä valokuvaa yhden hyllyn päällä arkea ilahduttamassa. Toisaalta ilme rauhoittuu hetkessä kun ovat laittaa kiinni ja tasot raivaa tyhjäksi, jolloin hyllyjen hieno vähäeleinen muotoilu pääsee esille.

hakola-lippa-alekoodi-blogi-3

Hyllyt tulevat valmiiksi koottuina, joten mieskin pääsi helpolla tällä kertaa. Hyllyt oli todella nopea asentaa seinälle, mietittyäni ensin sommitelman lattialla eri vaihtoehtoja mallailelemalla. Mukana tuli tarvittavat ruuvit ja kätevä asennusapu, jonka avulla pystyi merkitsemään suoraan seinään ruuvien paikat ilman mittanauhaa.

hakola-lippa-alekoodi-blogi-4

Itse ajattelin säilyttää hyllyjen sisällä juttuja, joita tarvitsen ulos lähtiessäni, kuten vaikka huulipuna ja aurinkolasit, sekä kaikkea ihanaa. Hankittuamme toisen auton vaihtelemme toisinaan autoja mieheni kanssa ja hän ehdotti autonavainten säilyttämistä jossain sovitussa paikassa, josta ne olisi helppo löytää ja napata mukaan ulos lähtiessä. Tämän vuoksi yksi Lippa-hyllyistä on omistettu avaimille, jotka roikkuvat näppärästi rautakaupasta ostetuissa pienissä koukuissa. Käytännöllinen ja kaunis avainkaappi!

Isomman hyllyn ristikon ansiosta hyllyyn mahtuu aika paljon pientavaraa. Kaappi on muuten oivallinen vaikka kynsilakkapullojen säilytykseen. Lakkaan usein kynteni autossa ennen kuin lähden ajamaan, jolloin lakka ehtii kuivua matkan aikana, enkä pääse sotkemaan kynsiä käsien ollessa tiukasti ratissa.

hakola-lippa-alekoodi-blogi-5

Lippa-hyllyt valmistetaan Hakolan huonekalutehtaalla Jurvassa Etelä-Pohjanmaalla käsityönä puuseppä Petrin toimesta. Näinä taloudellisesti haastavina aikoina etenkin on Hakolan perheyritykselle kunnia-asia valmistaa kaikki kalusteensa Suomessa kustannussäästöpaineista huolimatta. Samoin koen suomalaisten tuotteiden suosimisen itselleni kuluttajana tärkeänä asiana. Tällaisilla valinnoilla voimme jokainen omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että käsityötaidot ja työpaikat säilyvät maassamme myös tulevaisuudessa.

hakola-lippa-alekoodi-blogi

Itse näen Hakolan tarinan, brändin, muotoilun ja valikoiman todella vaikuttavina. Sellaisena suomalaisena design-talona, jolla on kaikki edellytykset menestyä myös maamme rajojen ulkopuolella – siinä missä moni muu tunnettu skandimerkki, kuten vaikka Hay ja Muuto. Se draivi ja intohimo, millä Annaleena Hämäläinen on uudistanut ja luotsaa perheyritystään isänsä jalanjäljillä on ihailtavan upeaa! Hakolan Habitare-messuosasto oli ansaitusti yleisön suosikki ja esitteli kodikkaasti merkin monipuolista tarjontaa. Huomasitteko muuten Annaleenan kauniin kodin syyskuun Avotakassa?

Lopuksi vielä jotain ihanaa teillekin rakkaat lukijat! Alennuskoodilla coffeetablediary saat Lippa-hyllyistä mukavan 15% alennuksen tilatessasi Hakolan nettikaupasta. Alennuskoodi on voimassa 31.10.2016 asti.

Onko teille Hakolan tuotteet tuttuja? Entä millaisia pienten tilojan säilytysratkaisuja teiltä löytyy?

hakola-lippa-hylly-alekoodi-blogi-2

Hakola is a Finnish family owned design company producing furniture in Finland. The Lippa-shelves in our entry is a great example of their insightful product design. The shelf is designed to provide storage solution to small spaces.

Kommentit (8)

 1. Leena

  Vau, onpas todella elegantti tuote, ihan uusi tuttavius! Ja kiitos alennuskoodista!

  • coffeetablediary

   Ilo oli kertoa näistä ihanuuksista! Todella kiva jos innostuit sinäkin! 🙂

 2. Sanna / Inspired by love

  Onpa kauniit hyllyt! Täytyy pitää mielessä, jos eteiseen jotain tuollaista haikailen! 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitos Sanna! Kannattaa ehdottomasti pitää mielessä, taipuu moneen ja ihanan ajattoman tyylikkäät. 🙂

 3. Hanna /Hannas Home

  Oikein kivan oloiset hyllyt! 🙂 Hienoa, että Hakola edelleen pitää kiinni tuotteiden valmistuksesta Suomessa. Se kun ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys näinä aikoina!

  • coffeetablediary

   Kiva lukea kommenttisi Hanna! 🙂 Olen niin samaa mieltä kanssasi, niin poikkeuksellisen upea juttu tänä päivänä. Hyvät arvot ja toimintatavat, sekä upeat tuotteet, sellaisista on ilo kertoa eteenpäin.

 4. Anniina

  Kauniit <3

  • coffeetablediary

   Kiitos Anniina! Hienoa designia ja käsityötä <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *