Blogit
Coffee Table Diary

Habitare 2016 – Muistilista ja suosikit

habitare-2016-parhaat-blogi-3

Tämän vuotinen Habitare oli todella positiivinen yllätys! Huomattavasti piristynyt tarjonta ja onnistunut uudistuminen takana. Vähän mietin etukäteen, miltä tuntuu mennä kotimaisille messuille Milanon ja Tukholman messujen ollessa tuoreessa muistissa, mutta pikainen käyntini oli erittäin inspiroiva eikä aika edes riittänyt kaikkeen, kun tuttuja tuli vastaan tuon tuosta ja ihasteltavaa riitti. Niinpä kuvasaldo ei anna oikeutta tapahtumalle, mutta lopussa vinkkejä blogikollegojen hienoihin koosteisiin sekä muiden sisustusalan ammattilaisten suosikkeihin.

Kaikkea en siis ennättänyt nähdä vielä, joten ehkä käyn vielä viikonloppuna paremmalla ajalla uudestaan! Tässä vielä lista omista suosikeistani ja liuta vinkkejä sekä linkkejä muihin suosittelemiini Habitare 2016 -kirjoituksiin. Jos siis olet menossa viikonloppuna messuille, muista tsekata ainakin nämä:

habitare-2016-parhaat-blogi-2

Habitare 2016 – Messuosastojen parhaat palat

 • Matri – ansaitusti kauneimmaksi kehuttu ja valittu osasto. Tämä vuoteita ja petivaatteita valmistava yritys on saanut paljon hehkutusta viime päivinä mediassa, enkä ihmettele. Osaston värimaailma oli äärimmäisen hienostunut ja rauhallinen, ja kokonaisilme eteerisen kaunis. Tuon henkisen makuuhuoneen kelpuuttaisin kotiini koska vaan ja sängynpäätykuume kasvoi. (6e131)

habitare-2016-blogi-8

 • Hakolan messuosasto oli ihanan iloinen ja viihtyisä. Puisia seinäpaneeleja koristi merkin kauniit seinähyllyt, pinkki lattia oli ihana väripilkku, uutuussohva Lazy kutsui rentoutumaan ja eloa toivat lukuisat viherkasvit. Onneksi olkoon Hakolalle hienosta Vuoden Designteko -tunnustuksesta! (6e139)

habitare-2016-blogi-7

habitare-2016-blogi-4

 • Puuterisia vaaleanpunaisia sävyjä.  Vaaleanpunaisesta väristä en taida päästä yli enkä ympäri, ellen sitten lopulta saa yliannostusta kun ahmin sitä niin innokkaasti. A.S. Helsingön vaaleanpunainen kaappi Bo LKV:n osastolla (6c111) oli kaunis kuin karkki. Avotakan bistromaisen osaston (6f101) seinä oli samaa sävymaailmaa yhdessä upean Marianne Huotarin keraamisen ryijyn ja Innoluxin Cafe-uutuusvalaisimen kera. Myös nudenvärinen seinä Marimekon osastolla (6a109) ihastutti.
 • Emmanuelle-rottinkituoleja oli niin Matrin osastolla kuin Signals-näyttelyssä. Samaa tuolia näkyy paljon tällä hetkellä myös muualla, kuten mm. Holiday-ravintolassa.
 • Signals-trendinäyttely oli tänäkin vuonna oivaltava ja herätti ainakin minussa ajatuksia. Myös nuorten suunnittelijoiden The Block on ehdoton käyntikohde messuilla, etenkin jos nousevien suunnittelijoiden työt kiinnostaa.

habitare-2016-parhaat-blogi-4

 • Tyylikkäitä murrettuja tummia sävyjä näkyi kaikkialla. Kiehtovia värejä ja yhdistelmiä oli muun muassa Vepsäläisen (6f111) ja Asun-lehden & kumppaneiden osastolla. Ihanaa kun graaffisen mustavalkoisen sisustuksen suurin suosio alkaa selvästi olla ohi ja pehmeämpi värimaailma alkaa valloittaa täällä Suomessakin! Asunin lastenhuone alla olevassa kuvassa jäi mieleen.

habitare-2016-blogi-6

 • Ruskean paluu sisustusmaailmaan. Kauan poissa muodista ollut ruskea on selvästi takaisin. Ruskeita sävyjä näkyi muun muassa Deko-lehden osastolla (6h110) ja Marimekon syksyn tekstiileissä.
 • Kiinnostavia puheenvuoroja (Arena-ohjelmalava) ei kannata unohtaa. Kävin kuuntelemssa Lontoon Skandiumin perustajiin kuuluvan retail-gurun Magnus Englundin puheen kivijalkakauppojen tulevaisuudesta. Mielenkiintoista asiaa! Kannattaa katsoa videotaltiointi puheesta täältä.
 • Papershopin lumoavan kaunis osasto (6h129). Ihan käsittämättömän suloinen messuosasto, kuin itse myymälä pienoiskoossa. Osaston lumoava sinivalkoisin kaakelein päällystetty upea lattia innosti ottamaan selfien omista kintuista.

habitare-2016-blogi-2

 • Marimekko Koti oli todella kodikas ja inspiroiva (6a109). Syksyn juuri kauppaan saapuneisiin tuotteisiin tutustuin jo viime keväänä Marimekon Kodissa Milanossa, mutta edelleen ne jaksavat innostaa. Tyynyjen ja tekstiilien joukossa on muutamia kaunottaria, jotka ovat kutkuttaneet mielessäni keväästä asti, kuten teddykarvainen tyyny ja ruskeasävyinen Kopekka-kangas. Lisää kuvia Marimekon kodikkaalta osastolta Valkoisen Harmajan koosteessa, kannattaa tsekata!

habitare-2016-blogi-3

 • My O My Garage on toimiva konsepti myyntinäyttelyksi hyvin valikoidulla tuoterepertuaarilla. (6n109)
 • Lapuan Kankurit -merkin rouheita ja laadukkaita tekstiilejä oli ihana käydä hypistelemässä. Luonnonmateriaalien suosio tuntuu vain kasvavan, mikä on ihana asia minusta. (6c104)

habitare-2016-blogi-5

 • Suomalaisen Työn Liiton KOTI on Piia Kalliomäen suunnittelema usean tilan kokonaisuus, missä nähtävillä useita sisustusuutuuksia monilta kotimaisilta merkeiltä. (6h109)
 • Botanic Shelf on Riikka Kantinkosken ja Pinja Rougerin huipputyylikäs ja kekseliäis uutuushylly puusta ja messingistä viherkasveille tai miksei muullekin tavaralle. (6b97)

Habitare 2016 asiantuntijapalvelut kävijöille

Lisäksi vinkkaan messujen mainioista oheispalveluista. Sisustusapua kaipaavien kannattaa suunnata Habitaren Sisustusklinikalle (3e30), mitä pyörittää alalle kouluttautuneet sisustussuunnittelijat (AJK-Sisustussuunnittelijat Ry). Ammattilaisten vinkkejä on tarjolla myös opastettujen messukierrosten muodossa joka päivä. Kierroksia vetää moni suunnittelijakollegani, kuten myös muita alan ammattilaisia.

habitare-2016-blogi

Ammattilaisten Habitare 2016 -vinkit muualla

Muita hyviä Habitare-vinkkejä ja laajempia kuvakoosteita on tarjolla muun muassa seuraavien linkkien takana. New York Timesin designkriitikko Alice Rawsthornin suositukset löydät täältä. Myös muut Meillä Kotona -bloggaajat ovat tehneet loistavia koosteita messuilta, Muotoseikka-blogin suosikit löydät täältä ja Valkoisen Harmajan Habitare-kooste täältä. Innokkaimpien kannatta vilkaista myös Sisustustoimittajien Toimittajien Tusina -poiminnat messutarjonnasta.

Mitä fiiliksiä teillä on herännyt 2016 Habitaresta? Puuttuiko listalta teidän suosikkeja? Vinkkejä toista käyntiä varten kuulen itsekin mielelläni teiltä!

Listing my favorites with a few pictures from Habitare 2016. Really happy to say that this year the fair surprised in a very positive way and the visit was honestly inspirational. 

Kommentit (4)

 1. 10x Parasta nyt | Syyskuu – Meillä Kotona -blogit

  […] oli mielestäni todella kiinnostava tänä vuonna, kuten täällä kirjoittelin. Myös useat syksyn sisustusmallistot ovat tehneet vaikutuksen, kuten muun muassa Linumin uutuudet, […]

 2. Eteisen säilytysratkaisu | Hakola Lippa-hylly – Meillä Kotona -blogit

  […] on uudistanut ja luotsaa perheyritystään isänsä jalanjäljillä on ihailtavan upeaa! Hakolan Habitare-messuosasto oli ansaitusti yleisön suosikki ja esitteli kodikkaasti merkin monipuolista tarjontaa. […]

 3. Makuuhuoneeseen pehmustettu sängynpääty – Meillä Kotona -blogit

  […] hankinnasta taisi sinetöidä vierailu Matrin sykähdyttävän harmonisella ja kauniilla osastolla 2016 Habitaressa. Taisi olla muidenkin kuin minun messujen ehdottomia […]

 4. Sisustusvinkit: Sängynpäädyn ja helmalakanan valinta – Meillä Kotona -blogit

  […] 2016 Habitaressakin upeasti esillä ollut ja paljon ihastusta mediassa herättänyt tyylikäs visuaalinen ilme on rakentunut yhdessä Agency Leroyn kanssa, ja messuosaston stailauksesta vastasi Susanna Vento. Viimeisimpänä käänteenä Matrilla oli todella kauniisti toteutettu pop-up myymälä Artekin päämyymälässä ja suurella kiinnostuksella odotan, mihin Matrin tarina jatkuu seuraavaksi. Todella inspiroiva brändi ja tuotevalikoima mielestäni yrityksellä, joka ymmärtää poikkeuksellisen paljon visuaalisuuden päälle tuotteiden korkean laadun lisäksi! […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *