Blogit
Coffee Table Diary

Vihreää inspiraatiota | Green Home Book

green-home-book-blogi

Harvassa taitaa olla koti, jossa ei ole yhtään viherkasvia. Ainakin viime vuosina, kun vihersisustaminen on noussut merkittäväksi teemaksi sisustajien keskuudessa. Viherpeukaloksi en tohtisi itseäni kutsua, sillä kokoelmastani kaksi kolmasosaa näkyy oheisessa kuvassa keittiön ikkunalaudalta. Peukalottomuuden puolesta puhuvat myös faktat. Onnistuin tappamaan suuren vuosia vanhan ystäviltä adoptoidun lyyraviikunan, eikä kodissamme ole yhtäkään tällä hetkellä super suosittua kaktusta. Sen verran kartalla kuitenkin olen, että löytyy meiltä sentään yksi trendikäs kilpipiilea – veikeä kaveri asustaa lapsen huoneen ikkunalaudalla. Ihailen kyllä suuresti ihmisiä, joilla kärsivällisyys riittää viherkasvien hoitoon niin, että he saavat kasvinsa kukoistamaan.

Ehkä ihmiset jakautuvat karkeasti kahteen leiriin, toisille tiuhaan vaihtuvat leikkokukat ovat kodin vakiovarustusta, kun taas toisille taas koti ei ole koti ilman viherkasveja?

green-home-book-blogi-2

Sitäkin enemmän kauniit kirjat ovat juttuni, ja sain onnekseni eilen käsiini yhden hienoimmista Suomessa tehdyistä – uunituoreen Cozy Publishingin julkaisema Green Home Book -kirjan. Tyylikäs kirja keskittyy viherkasveihin ja mukana on kurkistuksia isoon joukkoon upeasti sisustettuja persoonallisia koteja ympäri Suomen. Kirjan takana ovat maamme sisustusalan huiput sisustussuunnuttelija, -toimittaja, stailisti Susanna Vento sekä valokuvaaja Riikka Kantinkoski. Taidokkaasta taitosta vastaa Agency Leroyn Päivi Häikiö. Ulkomaillekin suunnatun kirjan englanninkieliset käännökset on Riikka Soini-Ferraguton käsialaa, joka on blogimaailmassa tuttu ihanasta the Ex Minimalist -blogistaan. Onneksi olkoon tekijöille hienosta teoksesta!

Kirjan mieletön visuaalisuus ja valokuvat taitavat olla se, mistä tulen itse eniten ammentamaan, mutta ehkäpä opuksen myötä innostun myös viherkasveista hieman enemmän. Kansien välistä löytyy myös kasvien hoito-ohjeita ja kiinnostavia faktoja kauniiden kuvien lomaan kevyesti ripoteltuina. Lämmin suositus!

Oletteko te viherpeukaloita?

Just published Green Home Book (Cozy Publishing) by Susanna Vento and Riikka Kantinkoski is easily the most stylish book of the year. I cannot say I have a green thumb with such a tiny collection (most in the first picture), but I love the book and get a lot of inspiration from it’s beautiful pictures from amazing homes all around Finland. Luckily for audience outside Finland, the texts in the book are also in English! 

Kommentit (9)

 1. JOKO

  Kyllä! Viherpeukaloita ollaan, tonne kirjaan asti 😉 Upea kirja, tuskin maltan odottaa jotta posti tuo mulle oman 🙂

  • coffeetablediary

   Wautsi, hienoon opukseen on kotinne kasveineen päässyt! Onnea ja toivottavasti saat pian kirjan käsiisi. 🙂

 2. Marja

  Täällä odotellaan kirjan kotiutumista..ihana saada teos pian käsiin. Muistan, kun pienenä lueskelin mummoni viherkirjoja ja taisi sieltä jäädä jonkin verran vihreää peukaloon.

  • coffeetablediary

   Loistavaa, pian odotus palkitaan! 🙂 Olipa kirjassa myös Medinilla, kaunotar, jota olen kotisi kuvista usein ihastellut. Siinä väitettiin suht vaativaksi, mutta teillä näyttää pärjäävän eli selvästi on vihreä peukalo sulla.

 3. Sanna

  Piipahdin tänään Cilla’sissa ostamassa kirjan. Kirjan tekijätiimi oli somistanut kaupan ikkunan kauniisti. Selasin kirjan iltateellä läpi ja onhan se todella upea ja inspiroiva.
  Pidän molemmista, leikkokukista ja viherkasveista ja molempia löytyy meidän kotoa.

  • coffeetablediary

   Ihana kun sait omasi! Näinkin Instassa kuvan Cilla’sin ikkunasta, oli kyllä hieno. Niin se meilläkin menee, mieluusti molempia saa olla kotona, vaikken taituri viherkasvien suhteen olekaan.. Löysin muuten heti pari ihanaa lajia kirjasta, joita tekisi mieli kotiin, kuten kamelia. Olispa kiva nähdä kuvia viherkasveistasi, kun puutarhasi kukatkin on niin uskomattoman upeita!

 4. Riikka

  Kiitos, ihana Giselda! Oli kiva nähdä julkkareissa! <3

  • coffeetablediary

   Riikka, oli super kiva nähdä taas! Ja upeassa kirjaprojektissa olet ollut mukana, kohta käännöksesi toivottavasti lentävät maailmalle! 😉

 5. Mistä paras runebergin torttu ja viikonlopun tunnelmia

  […] banaanipuu sekä muutamat pienemmät kaverit. Olenkin viime päivinä lukenut ahkerasti Green Home Bookia, ja koittanut tunnistaa sopivia uusia lajeja viherkasvien joukosta meidän kotiin. Katsotaan […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *