Blogit
Coffee Table Diary

Garden Journal – May

Yksi parhaita asioista juuri nyt on puutarhan kukkaloisto. Tässä toukokuun kauneimmat kukkijat omalla pihallani. Tulppaaneiden loistosta on saatu nauttia jo pari viikkoa muutaman eri lajikkeen osalta. Mustien queen of the night tulppaanien kukinta-aika on vielä edessä. Mielestäni tulppaanit ovat kauneimpia ollessaan vielä nupullaan sekä aivan loppuvaiheessa rehottaessaan avonaisena juuri ennen lakastumista. Kuvan tulppaanit ovat isompien kukkien varjossa kasvavia älyttömän kauniita pienokaisia.

Maanpeitekasveihin kuuluva valkokukkainen pikku talvio on kukassa. Kuten myös herkät kukat omaavat rusokirsikka ja rusotuomipihlaja. On myös veikeitä palloesikkoja ja muutamia muitakin. Jännä huomata, miten minusta on parissa vuodessa kehkeytynyt varsinainen viherpeukalo. Ennen kasvien nimet olivat täysin vieraita, nyt jotkut niistä muistuu toisiaan mieleen myös latinaksi. Vaikka olenkin aina pitänyt kukista, on oman puutarhan laittaminen, hoitaminen sekä kasvien vierestä seuraaminen silti jotain aivan uutta ja ihmeellistä.

Seuraavaksi taidankin paneutua tämän vuotisten kesäkukkien suunnitteluun. Hortensian ja puksipuun hankin jo terassille. Myös tomaatin taimi ja yrtit odottavat istuttamista. Mintun eri lajikkeita ajattelin taas istuttaa ison ruukullisen. Lempparini, mitä on ihana käyttää niin salaateissa ja muissa ruoissa kuin kesäisissä juomissakin. 

Kukkiiko teidän pihoilla tai parvekkeilla nyt mitä lajikkeita?

Blooms in my own garden in May. Best things in the spring time!


Seuraa / Follow: Bloglovin / Facebook / Instagram Pinterest

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *