Blogit
Coffee Table Diary

Favorite Scents + Soaps

Ihanan tuoksuiset saippuat sekä kylpy- ja suihkutuotteet ovat mielestäni todellista arjen luksusta! Nykyisin meikkaan melko harvoin, useimmiten vain piilotan tummat silmänaluset, joten kosmetiikkaan en hirmuisesti panosta. Suhtaudun myös hieman epäilevästi kalliiden kasvovoiteiden lupauksiin. Ne olen korvannut pääosin luonnonöljyihin pohjautuvilla hoitotuotteilla. En sen toivossa, että ne veisivät nukkumattomien öiden jättämät väsymyksen merkit kasvoiltani, vaan ennen kaikkia niiden huumaavien tuoksujen takia.

Löysin juuri Kiehl’siltä pari ihanaa tuotetta. Mangohuulirasvan, joka on suosikki jo pidemmän ajan takaa, sekä hennosti laventelilta tuoksuvan yöksi kasvoille jätettävän Midnight Recovery -hoitoöljyn, joka parin käyttökerran jälkeen tuntuu ihanalta.  Mukaan lähti myös raikas ja virkistävä Vetiver & Black Tea -suihkugeeli. Vetiver on jännä tuoksu. Aavistuksen maskuliininen, maallinen (earthy), hennon makea, muttei ollenkaan imelä ja juuri sopivan raikas. Vetiver on heinäkasvi, jota kasvaa muunmuassa Haitilla ja Intiassa. Kasvin juurista tislataan tuoksuöljy, mitä käytetään parfyymeissä ja kosmetiikkatuotteissa.

Vetiveriä löytyy useista hajuvesistä, niin sekoituksista sivuosista kuin päätuoksunakin käytettynä. Muun muassa Pradan Infusion D’Iris -tuoksu, jota käytin aiemmin, sisältää vetiveriä. Samoin Byredon La Tulipe -tuoksu, jonka saippua minulla on. En muuten osaa käyttää kuin yhtä hajuvettä kerrallaan. Minulle on vieras ajatus, että valitsisin hajuveden tilaisuuden, mielialan, tai vuodenajan mukaan.  Tällä hetkellä hajuveteni on Byredon Blanche. Tai no, lopetin huomaamattani hajuveden käytön ollessani raskaana ja nyt vasta pikku hiljaa opettelen uudelleen. Etsiessäni tietoa vetiveristä, vastaan tuli kirjoituksia Chanelin N°19 tuoksusta, joka sisältää vetiveriä. Onko teillä kokemusta tästä klassikkotuoksusta? Olisi ihana päästä kokeilemaan, vaikka tuskin Blanchea vaihdankaan, sen verran tykästynyt siihen olen.

Parfyymien sijaan hyvän tuoksuisten saippuoiden iholle jättämä hento tuoksu miellyttää juuri nyt todella paljon. Niihin suhtaudun huomattavasti kevytkenkäisemmin ja käytössäni on useampi eri tuoksuinen tuote samaan aikaan, joita käytän vuorotellen. Muutamia muita tämän hetken suosikkeja mainitakseni Thann Sanctuaryn suihkugeelit ja kuorintatuotteet, kuten Aromatic Wood ja Sea Foam ovat ikisuosikkejani. Tuoksut ovat todella aitoja ja hieman eksoottisia. Myös Lushilla on raikkaita ja kauniita palasaippuoita sekä kylpypalloja. Lisäksi liikkeessä asiointi on hauskaa, kuin karkkikaupassa kävisi. Käsisaippuoissa meillä on kodin kolmessa pesutilassa käytössä Compagnie de Provence merkin Anise Patshouli, Black Jasmin ja Incence Lavander. Miellyttävien tuoksujen lisäksi saippuiden lasipullot ovat kauniit ja ne voi täyttää uudelleen. Paljon kehuttua Aesopia en ole vielä päässyt testaamaan.

Hyvän tuoksuisten tuotteiden käyttö tekee peseytymishetkistäni arjen pieniä hemmotteluhoitoja. Niiden avulla oma kylpyhuone muuttuu hetkellisesti privaatti spaksi. Ihanaksi pakopaikaksi arjen kaaoksen keskellä, jonka uumenista palaa takaisin virkeämpi, raikkaampi ja paremman tuoksuinen versio itsestä.

Innostaako saippuat teitä? Entä mitkä ovat suosikkituoksujasi?

Lovely scented soaps and bath products are staples in my home. I do not use much make up, but I do splurge on good washing products, which is ultimate everyday luxury to me. I just got some beautifully scented products from Kiehl’s including a fresh Vetiver & Black Tea -shower gel. Vetiver is an interesting scent, a bit masculine, fresh, and earthy. For example Prada’s Infusion D’Iris has vetiver, a perfume that I used before. Also Chanel N°19 has vetiver, which I would love to try. Other favorite soaps and bath products of mine at the moment are from Thann Sanctuary, Lush and Compagnie de Provence. What are your favorite scents?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *