Blogit
Coffee Table Diary

DIY: Joulukalenteri miehelle | Olutkalenteri

olut-joulukalenteri-miehelle-blogi

Uskallan väittää, että tästä kalenterista useimmat miehet pitävät. En piittaa stereotypioista yleisesti ottaen, enkä väittäisi puolisoani tyypilliseksi mieheksi monessakaan mielessä. Silti yksi monia tapaamiani miehiä yhdistävä ominaisuus hänestä löytyy: Hän tykkää juoda olutta. Kun kuulin ystäväni tilanneen netistä ulkomailta olutjoulukalenterin miehelleen, sain idean tehdä sellaisen omin kätösin isänpäivän yllätyslahjaksi.

Ja kyllä, yllätys toimi!

olut-joulukalenteri-miehelle-blogi-2

DIY Olutjoulukalenteri

 • 24 erilaista olutpuolloa tai -tölkkiä
 • lahjapaperia ja -narua
 • numerotarroja tai tussi
 • kassi tai laatikko

Hain 24 pulloa ja tölkkiä eri oluita isosta marketista, jossa valinnanvaraa riitti reilusti. Aiheesta mitään ymmärtämättä valikoin summanmutikassa kiinnostavan näköisiä ja kuuloisia vaihtoehtoja aina pienpainimoiden tuotteista tuttuihin perusoluisiin. Clas Ohlsonilta ostin arkillisen numerotarroja, kaksi arkkia olisi luultavasti riittänyt koko kalenterin numerointiin. Itse en muistanut kaupassa laskea eri numeroiden menekkiä ja hankittuani vain yhden jouduin piirtämään osan ykkösistä tussilla. Kotoa löytyi entuudestaan ruskeaa lahjapaperia ja valkoista nauhaa.

Pari tuntia kului näperrellessä oluita sieviin pikkupaketteihin. Joku voisi ajatella, että helmiä sioille, mutta itse esteetikkoa tyydytti nähdä jokaisessa paketissa samanlainen valkoinen rusetti viimeistelemässä tyyliä. Katsoin paketoidessa kalenteria sen verran, että ne oletetusti parhaimmat oluet (apua, meniköhän ihan pieleen?) sijoitin viikonloppuun ja jouluaattoon, kun taas peruskarhut laitoin viikon alkupään päiville.  Paketit asettelin mustaan huopakassiin, joka löytyi entuudestaan kotoa ja, tadaa, kalenteri oli valmis. Syntyi sisustukseenkin sopiva minimalistinen joulukalenteri, joka ei liikaa pomppaa silmään!

olut-joulukalenteri-miehelle-blogi-3

Yllätys oli nähtävästi suuri ja mieluinen, kun paketista ei paljastunutkaan cashmir-neulepaitaa tai kaulahuivia, joilla normaalisti häntä lahjon. Parhaita lahjoja varmaan yhdistääkin se, että ne muistuttavat enemmän lahjan saajaa, kuin antajaa?

Kalenterin voisi askarrella myös koristeltuun pahvilaatikkoon ja tehdä siihen luukut, jolloin säästyisi paketoinnilta. Tai miksei rakentaa kalenteria jonkun tarinan tai teeman, vaikka maantieteellisen sijainnin mukaan, jos haluaa satsata vielä enemmän. Tämä vaatii tosin enemmän perehtymistä ja suunnittelua, miten sijoittaa pullot jne.

Terveyshaitoista huolestuneet voivat puolestaan valita alkoholittomia oluita joukkoon, tai tehdä vaikka mehukalenterin.

Wanna-be Martha Stewart kiittää lukijoitaan ja toivottaa iloista joulun odotusta!

I surprised my husband by making him a beer christmas calendar. It was one of the most fun DIYs I have ever done. You should have seen how happy he was about this surprise. I bought 24 different beers and gift wrapped them in simple brown paper. I used numbered stickers to get a united look and put a small bow as a finishing touch (to my self, he probably won’t even notice). I put the packages into a minimalist black felt bag, which made it a stylist christmas calendar that goes well with our home’s decor.

Kommentit (18)

 1. Miikka / Pint Please

  Hauska idea ja toimii ihan varmasti oluen ystävälle! Meidän tekemästä Pint Please äppistä saa vinkkejä hyviin oluisiin ja äpistä löytyvällä viivakoodiskannerilla voi tarkistaa kaupan hyllyllä miten muut käyttäjät ovat oluita arvioineet. Cheers!

  • coffeetablediary

   Todella kiva kuulla aiheen ammattilaiselta palautetta, kiitos! Erinomaisen kuuloinen tuo appi, olisi ollut hyötyä valinnoissani. Ensi kerralla tiedän kun koitan valita sopivaa pulloa oluen ystävälle. Cheers!

 2. travelstart

  Todella hauska idea. Meidän talouden kaksilahkeiselle tuntuu olut myös maistuvan ,joten täytyypä lainata ideaa:)

  • coffeetablediary

   Jee, lainaa ihmeessä! Iloista joulunodotusta ja askarteluhetkeä 🙂

 3. Sirpa

  Todella hyvä idea, täytyykin laittaa kalenteri tekoon 🙂

  • coffeetablediary

   Huippua kuulla! Kiitos kun kommentoit Sirpa ja iloa kalanterinteon sekä sen antamiseen, varmasti saaja ilahtuu! 🙂

 4. Lyyli-Johanna

  Loistava idea! Toteuttaisin heti, jos olisi mies… Suosittelen kavereille!

  • coffeetablediary

   Hei Lyyli-Johanna! Ihan mahtavaa kuulla, superkiva kun vinkkaat! Leppoisaa joulnodotusta 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *