Blogit
Coffee Table Diary

Dark Walls

Rakastan valkoista väriä ja valkeita seiniä! Niiden raikkautta, helppoutta ja ajattomuutta. Lähes kaikki kotimme seinät ovatkin puhtaan valkoisia (Tikkurilan sävy F497 Paperi). Mutta silti joku muun värisissä, etenkin tummissa seinissä on alkanut puhuttelemaan. Ehkäpä tummempien seinien huoneeseen luoma pesämäisyys ja tunnelmallinen kodikkuus. Huomaan myös löytäväni tuon tuosta inspiroivia sisustuskuvia kodeista, joissa on muun värisiä kuin valkoisia seiniä. Vaikuttaa siltä, että tämä suuntaus tulee jatkumaan ja vahvistumaan entisestään – ainakin jos ruotsalaisiin sisustuslehtiin on uskominen.
Esimerkkejä inspiroivista tiloista tummien seinien kera löytyy vaikka millä mitalla, kuten esimerkiksi aiemmassa postauksessani vilahtavissa kuvissa Ett Hem hotellista Tukholmasta. Myöskään käynti Fritz Hansenin liikkeessä tummine seinineen Helsingissä Yrjönkadulla ei helpottaneet huumaani lainkaan! Kaunis liike on Ulla Koskisen suunnittelema ja valikoima upea. Suosittelen pistäytymään! Yllä näkyvän kuvan koti kuuluu Donna Karanille ja sijaitsee Manhattanilla. Kodin kuvat kuuluvat sarjassa niihin, jotka sykähdyttävät vielä vuosienkin ihailun jälkeen. Tumma seinä toimii tässä tapauksessa upeasti taustana vaaleammille ja kirkkaammille väreille.
Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, pitkulaisen valkoisen keittiömme valkoinen päätyseinä suorastaan huutaa saada väriä. Koska ikkunapinta-alaa ja valkoista väriä on tilassa reilusti, tumma seinä ei tekisi siitä synkkää tai pimeää.

Jostain syystä valkoisten seinien maalaaminen tummalla värillä tuntuu hurjan pelottavalta, joskin samalla äärimmäisen kiinnostavalta ajatukselta. Suurelta riskiltä ja mahdollisuudelta. Olen pyöritellyt asiaa mielessäni jo pitkän aikaa. Koska tunne on vain vahvistunut, etenin asiassa jo koemaalauksiin asti, kuten tästä Instagram-kuvasta näkyy. Aiheesta lisää seuraavassa postauksessa!

Innostaako sinua tummemmat seinät?

Kuva: Richard Powers / Yatzer

Usually I’m in favor of fresh and timeless white walls. However, recently I have been super inspired by dark wall paints. Interiors from which I have recently found most inspiration have had darker muted colors on walls, such as in Ett Hem -hotel in Stockholm. This picture is from Donna Karan’s Manhattan apartment which I have admired for years. So impressive and breath taking. After comprehensive consideration I’m about to paint our kitchen wall dark. I did some sample painting as this Instagram-picture reveals. More about that coming in the next posting. What do you think about dark walls?


Picture: Richard Powers / Yatzer

Kommentit (4)

 1. Tuija / form follows function

  Tuo kuva on ollut jo vuosia yksi suosikeistani. Karanin koti oli kuvattuna johonkin ulkomaiseen sisustuslehteen ja tätä lehteä selasin lentokentällä odottaessani lentoan, olisiko ollut 2011. Otin kuvan silloin talteen ja vieläkin se sykähdyttää joka kerta katsoessani.

 2. coffeetablediary

  Hei Tuija, hauska kun muistat tilanteen, missä tämän kuvan näit ensimmäistä kertaa ja kerroit. 🙂 Hyvä esimerkki siitä, miten yksittäinen kuva voi tehdä lähtemättömän vaikutuksen, ja toimii vielä vuosienkin ja usean katselun jälkeen.

 3. Sofia F

  Hei, olen löytänyt blogiisi vasta hiljattain, mutta päätynyt palaamaan jo useamman kerran 🙂 Itsekin kirjoittelin hetki sitten haaveilevani tummista seinistä, mikä sattuma! Valitettavasti tämän hetkinen pieni yksiö ei anna sijaa kokeilulle, mutta mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä teidän kodissa tulee tapahtumaan 🙂

  • coffeetablediary

   Hei Sofia! Voi kuinka hauska kuulla, tosi kiva kun olet tänne löytänyt! 🙂 Täytyypä käydä lukemassa sinun haaveistasi aiheeseen liittyen. Raportoin tänne heti kun asiat meillä etenee. Mukavaa viikkoa! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *