Blogit
Coffee Table Diary

Betonipöytä mikrosementistä

Betonipoyta mikrosementti plata

Yhteistyö: Pisarameri

Terassin kalusteista tärkeimmät on nyt hankittu, eli ruokapöytä ja tuolit. Ruokapöydäksi valitsin mikrosementillä pinnoitetutun pöytälevyn yhdistettynä metallisiin pukkijalkoihin (Ikea). Mikrosementoinnin toteutti siihen erikoistunut Pisarameri antamieni toiveiden mukaan ja lopputuloksesta tuli juuri toivotunlainen, eli aivan betonimainen. Idean nappasin vieraillessani tässä kauniissa kodissa, missä mikrosementtiä oli käytetty terassipöydän lisäksi upeissa kylpytiloissa. Onnekseni tilojen taitava tekijäkin löytyi samasta tilaisuudesta.

Betonipoyta mikrosementti plata

Pöydän kannen runkolevy on vaneria, joka on käsitelty mikrosementillä useampi kerros ja lopuksi pinta on sinetöity lakkaamalla vettä hylkiväksi. Fiilis on kivan rouhea ja betonimainen pinnan ollessa eläväinen sävyiltään. Sävyksi valikoitui vaalea harmaa Plata. Eläväilmeinen pinta on kätevä ulkotilojen ruokapöydässä, jokainen leivänmuru tai roska ei siitä heti hyppää silmään. Samaan aikaan pinta on kuitenkin hyvin sileä ja tasainen, joten sen pyyhkiminen on helppoa. Materiaali tuo mielestäni mukavaa kontrastia puiseen terassiin ja sopii kauniisti ympäröivän luonnon sävyihin. Aluksi mietin pöytää terassilankusta, mutta onneksi päädyin tähän. Terassin tuoleiksi valitsin lopulta istuinmukavuuden takia tutut Hayn Heet, toisin kuin kaavailin aiemmin.

Betonipoyta mikrosementti plata

Ei voi muuta kuin ihastella, kuinka loistavaa työtä ammattilaiset tekivät! Itsellä olisi mennyt varmasti koko kesäloma pöytää askarrellessa, sen verran työlästä mikrosementointi kuulemani mukaan on, joten kannatti ehdottomasti ulkoistaa työ konkareille. Olen super tyytyväinen lopputulokseen, joten oikein lämmin suositus tälle sympaattiselle pienyritykselle ja suuret kiitokset loistavasta palvelusta! Pisarameri on avaamassa elokuussa showroomin Espooseen, missä mikrosementtivalikoimaan ja työstötapoihin pääsee tutustumaan paikan päälle.

Betonipoyta mikrosementti plata

Mikrosementtipöytä on mielestäni oikein näppärä vaihtoehto betonipöydästä haaveileville! Toisin kuin betoni, mikrosementti ole lainkaan huokoinen ja lakatun pinnan ansiosta helposti pyyhittävissä. Mikrosementistä on myös mahdollisuus on tehdä ohuempi taso kuin betonista valamalla, mikä tuo hyvää vastapainoa rouhealle materiaalille ja pitää kokonaisilmeen sopivan keveänä. Hyvännäköinen ja käytännöllinen materiaali, hiukan industriaali, muttei liian. Vakavasti harkitsisin mikrosementtiä myös kylpyhuoneeseen, ja miksei myös kodin muiden tilojen lattiaan, kuten Seinäjoen Asuntomessuilla näkyi.

Oletteko te innostuneet mikrosementistä sisustuksen pintamateriaalina?

Our outdoor dining table and chairs finally arrived! The table top is done by applying micro cement on a veneer board and sealing it with lacquir. I must say I just love it!  The table was made in cooperation with the professional in the field, Pisarameri Oy which is a small company specialized in installing micro cement and other special material surfaces. Chairs’ model is Hee from Hay.

Kommentit (22)

  1. Modernit pihakalusteet ja kokemuksia mikrosementtipöydästä

    […] betonimaisesta mikrosementtipöydästä minulta kysytään usein, joten ajattelin kirjoittaa aiheesta tähän. Viime kesänä teetetty […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *