Blogit
Coffee Table Diary

Bed Linen

Bed linen gant paisley lexington pinstripe

Yksi ihanimmista sisustuselementeistä makuuhuoneessa on laadukkaat ja kauniit vuodevaatteet. Pidän rennosta tyylistä petauksen suhteen. Tuplaleveän muhkean untuvapeiton kanssa pedattu sänky ei mielestäni päiväpeittoa kaipaa, vaan kauniit vuodevaatteet saavat olla päivälläkin esillä.  Tällöin myös poistuu ongelma, missä säilyttää päiväpeitettä yöaikaan ja sängyn laitto aamulla on todella nopeaa. Erilaisilla vuodevaateyhdistelmillä saa muutettua helposti makuuhuoneen tunnelmaa, kuten myös torkkupeitolla ja koristetyynyillä.

Puuvillalakanoissa langan ohuuteen ja kudonnan tiheyteen kannattaa muuten kiinnittää huomiota koska laaduissa on todella isoja eroja. Yleissääntönä kuitenkin, mitä isompi lankatiheys, sitä pehmeämpi kangas – ja suloisemmat unet. Hyvät vuodevaatteet onneksi vain pehmenevät käytön ja pesukertojen myötä. Vielä kun omistaisi mankelin tai jaksaisi silittää puuvillalakanat!

pellavalakanat Anno

Olen itse vielä aika newbie pellavalakanoiden suhteen. Luettuani hehkutuksia pellavalakanoista, pellavan ystävänä päätinkin lopulta kokeilla niitä, kun hyvä tarjous tuli vastaan. Aivan aluksi en ollut varma pidinkö pellavalakanoiden aavistuksen karheahkosta fiiliksestä, kunnes viikon nukuttuani pellavalakanoissa olin aivan myyty. Etenkin nyt viilenneiden ilmojen myötä ne todella tuntuvat mukavan lämpimiltä ihoa vasten. Pellavalakanat tosin liukuvat helposti paikoiltaan untuvatäkin kanssa ja kahisevat hassusti. Nämä kuitenkin ovat pieniä miinuksia ihanan ilmavaan ja raikkaaseen fiilikseen verrattuna, minkä pellava sänkyyn tuo. Ja mikä parasta, pellavalakanoita ei tarvitse silittää, vaan ne ovat parhaimmillaan rumpukuivattuina.

Siloisista puuvillalakanoista tuskin koskaan luovun, mutta pellavalakanat ovat löytäneet paikkansa suosikkieni joukosta. Haaveilen pimeiden iltojen myötä aivan tummista pellavalakanoista. Täydellisimmät löytyvät varmaankin kotimaiselta Balmuirilta. Merkin valikoimassa on toinen toistaan ihanampia juttuja ja taidokkaasti brändätty kansainvälinen ylellinen ilme ihastuttaa aina vaan.

Ylemmässä kuvassa sänky pedattuna Gantin paisley-tyynyliinoin, Lexingtonin pinstripe-kuvioisin pussilakanoin, ja Casa Stockmannin tummanharmaa aluslakanalla. Alemmassa kuvassa Annon valkoiset pellavalakanat. Maailman pehmein pörröinen torkkupeitto Casa Stockmannin.

Millaisissa lakanoissa sinä tykkäät nukkua?

Beautiful and high quality bed linen are probably the most important interior decoration element in the bedroom. I prefer both high quality cotton sheets as well as those made of linen. Only recently I got my first linen sheets, and I really love how they feel against the skin. Soft and warm during the cold season.


Gant, Lexington, and Casa Stockmann sheets in the first pic. Anno linen in the second one.


What kind of bed linen you like the best? 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *