Blogit
Coffee Table Diary

Bar Cart Inspiration

Bar cart inspiration baarikärry

Baarikärryissä on mielestäni jotain todella kiehtovaa. Old school konsepti, joka on herännyt taas henkiin. Osa syynä lienee menneisiin aikoihin sijoittuvien tv-sarjojen, kuten Mad Men ja Downton Abbey suosio. Katsoin viikonloppuna Woody Allenin 20-luvulle sijoittuvan Magic in The Moonlight -elokuvan ja baarikärry siinäkin vilahti Ranskan Rivieralla sijaitsevan kartanon kirjastossa. Baari kiinteänä osana kodin sisustusta on hieman liikaa omaan makuuni, mutta juhlia ajatellen sellainen on omiaan luomaan tunnelmaa ja voi toimia tyylikkäänä dekona.

Tarjoiluvaunut ovat muuten hyviä kalusteita muutenkin kuin juoma- ja ruokatarjoilua ajatellen. Niihin voi asetella mitä vaan, jolloin ne toimivat sivupöytinä tai säilytystasoina. Tarjoiluvaunu ei silti ole lainkaan välttämätön kotibaarin pystyttämiseen, vaan mikä tahansa pöydän nurkka tai taso käy.

Baarikärryistä inspiroituneena ja juhlasesongin ollessa käynnissä, järkkäsin pienen baarinurkkauksen olohuoneeseemme. Tarjoiluvaunun puuttuessa tasona toimi marmorikantinen antiikkipöytä.

Tässä muuan idea astetta tyylikkäämmän baarin somistamiseen:

 • Tarjotin kokoaa kivasti eri elementit kuten pullot yhteen. Tällöin ne eivät ajelehdi sekavasti vaan muodostavat selkeän kokonaisuuden ja toimivat katseenvangitsijana.
 • Kaunis vanha kristallikarahvi on käytännöllinen vaikkapa viskin tarjoiluun ja tuo ripauksen vanhan ajan henkeä kokonaisuuteen. Karahvi on elegantti ratkaisu myös silloin jos pullo etiketteineen ei miellytä silmää. 
 • Toisin kuin ravintolassa, kotibaarissa ei tarvitse olla laajaa juomavalikoimaa, vaan muutama huolella valittu pullo riittää. 
 • Tuoreet hedelmät, yrtit ja kukat raikastavat kotibaarin ilmeen hetkessä, jolloin muita koristeita ei tarvitakaan. 
 • Valitse vielä bileiden teemaan ja baarin antimiin sopiva signature drink sekä laita kuohuva viilentymään jäihin cooleriin (kuvassa coolerina kukkaruukku), niin juhlat voi alkaa.

Kippis & Onnellista uutta vuotta!

I have recently been inspired by bar carts and the old school vibes they have (and associations to tv-series such as Mad Men and Downton Abbey). Since it’s the holiday party season, I decided to built up a little bar nook to a marble side table in our living room. An actual cart is not needed, any surface will do. 


Here are a few tips for decorating a home bar. Use a tray to gather different elements together in order to create cohesion to your display . A beautiful vintage crystal carafe brings certain olden days’ look and feel into your home bar. Fresh fruits, flowers and herbs brighten up the area, so no other decoration is necessary. Finally, choose a signature drink that suits the theme of your party and put a bottle of bubbly into a bucket of ice, and get the party started. 


Cheers & Happy New Year! 

Kommentit (2)

 1. Magnolia byMia

  Rakastan baarikärryjä! Haaveilenkin löytäväni second hand kärryn johon latoa kauniita pulloja, laseja, kukkia ja kirjoja…

 2. coffeetablediary

  Me too!! Niin hienoja ja monikäyttöisiä kalusteita. Täytyisikin aktivoitua asian suhteen ja katsastella tarjontaa. Laitathan kuvia blogiisi sitten jos/kun kotiutat haaveittesi kärryn! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *