Blogit
Coffee Table Diary

Ajatuksia valkoisesta peruskeittiöstäni

Keittio Kvik mano sisustustrendit 2016

Viime vuosina valkoisten keittiöiden suosio on selvästi hiipunut. Etenkin sisustuslehdissä näkee paljon harmaita, mustia ja toisinaan ihania eri murretun sävyisiä keittiötä. Trendikäs keittiö vuosimallia 2016 muistuttaa enemmän tyttäreni leikkikeittiötä kuin omaani. Korkeakiiltoisten suurin suosio on selvästi myös taittunut sen huippuvuosista. Samoin lasin käyttö seinän suojana ja klassista metrolaattaakin näkee taas hiukan vähemmän. Vetimettömien eleettömien keittiöiden sijaan perinteisemmillä ovilla ja vetimillä varustettuja malleja näkee selvästi enemmän, etenkin lankavetimet ovat taas trendikkäitä. Tämän hetken trendikkään keittiön malliesimerkki olisi varmaan messinkisin lankavetimin varustettu harmaa keittiö marmoritasolla ilman yläkaappeja.

Keittio details blogi

Oma keittiöni on kolmen vuoden takaa ja aika lailla malliesimerkki 2010-luvun alun valtavirrasta. Kyseessä on Kvikin Mano-keittiö mattavalkoisilla vetimettömillä ovilla. Työtasona on 12mm valkoinen kvartsikomposiittitaso, yläkaappeja ei ole ja työtason vastaisella seinällä on korkeatkaapit, joihin kodinkoneet on integroitu. Keittiötämme voisi sanoa ihan rehdisti kivaksi, mutta ei kovin persoonalliseksi, vaikkakin selvästi ajan hermoilla olevaksi peruskeittiöksi.

Keittio details blogi-2

Millaisen keittiön nyt valitsisin? Nähdessäni ihania harmaita ja murretuilla sävyillä maalaittuja keittiöitä, olen monesti huokaillut ihastuksesta miettien miksi ihmeessä valitsin niin tylsän vaihtoehdon. Toisaalta meillä keittiö on koko ajan näkyvillä eteisestä asti ja näkyy se olohuoneestakin. Vaikka se ei itsessään olekaan niin sykähdyttävä sisustuselementti, pidän sen eleettömästä rauhallisesta ilmeestä kaiken muun sisustuksen taustana ikään kuin. Koska kotimme yleiset tilat on avarasti toisiinsa yhteydessä, valkoinen ei niin huomiota herättävä keittiö toimii loppujen lopuksi tosi hyvin. Persoonallisuutta sisustuksessamme kuitenkin mielestäni riittää muuten, joten ihan hyvä, että osa elementeistä on rauhallisen neutraaleja, jotta kokonaisuus pysyy harmonisena. Myöskin keittiön ovien malli sopii mainiosta valkoisiin kaapistoihimme läpi kodin, joten linja on mukavan yhtenäinen kalusteiden välillä.

Keittio details blogi-3

Todellisuudessa valkoinen keittiö harvemmin hohtaa valkoisuuttaan, vaan työtasolla on jatkuvasti elämisen jälkiä. Lempparikeittiövälineet, värilliset tekstiilit, kasvit, hedelmät, kauniit purkit ja rouheat materiaalit pääsevät oikeuksiin valkoista vasten. Toki pieniä parannuksia ja viilauksia yksityiskohtiin liittyen voisi aina tehdä, mutta ehkä sittenkin valitsisin tähän kotiin aika lailla samanlaisen keittiön kuin nykyinen on. Jos koti olisi vaikka 1800-luvun upeassa kerrostalossa kantakaupungissa ja keittiö olisi erillinen huone, valitsisin varmaan jotain perinteisempää ja silloin todennäköisesti myös hieman sävytetyn vaihtoehdon.

Keittio details blogi-5

Tällaista sekalaista ajatuksenvirtaa keittiöistä alkuviikon ratoksi. Mitä mieltä siellä ollaan vallitsevista keittiötrendeistä? Millaisen keittiön te valitsisitte jos saisitte nyt valita?

P.s. Viimeksi pohdinnassa ollut kuivauskaappi on edelleen hankkimatta kuten kuvista näkyy. Kiitos paljon ihanan aktiivisesta keskustelusta aiheeseen liittyen! Oli antoisaa lukea ajatuksianne. Blogimuutossa osa kommenteistanne sekä vastauksistani jäi vanhaan blogiin harmillisesti teknisistä haasteista johtuen, vaikka jokaisen luin ajatuksella. Teidän inspiroimana olen nyt ahkerammin kuivannut astioita käsin, enkä taida sittenkään viitsiä luopua yläkaapittomuudesta, vaan tärkeä taulu saa edelleen jatkaa tiskialtaan yläpuolta piristämässä.

P.s.2 Uusille lukijoille – laajempaa kuvaa keittiöstämme löytyy täältä ja täältä.

Random thoughts about our very basic white kitchen, that was built three years ago. I agree, it does not have much personality, but on the other hands it is very calm element as a background for the rest of the interior. After all, I might still choose a very similar kitchen today if I had to choose.

Kommentit (11)

  1. Yksityiskohdilla yksilöllistä ilmettä peruskeittiön sisustukseen

    […] aiemmin mietteitäni meidän valkoisesta peruskeittiöstä. Oli hauska huomata, etten todellakaan ollut ainut valkoisen keittiön kannattaja! Olen valintaani […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *