Blogit
Coffee Table Diary

3x Viihtyisä rantaravintola

Hyvää viikon alkua! Suurin osa taitaa onneksi olla jo lomilla ja ne, jotka joutuvat konttorilla päivystämään saavat toivottavasti nauttia hieman rauhallisemmasta työtahdista. Itselläni loman ja vapaa-ajan käsitteet on hämärtyneet kun vuosi kotonaoloa on takana. Lisäksi olen tehnyt vuoden alusta sisustussuunnittelutöitä oman yritykseni kautta eikä lomaa raaskisi hirveästi ottaa edes kesällä kun kivoja töitä on tarjolla. Onneksi pieniä irtiottoja ehtii aina ottaa ja yksi parhaista on lähteä veden äärelle nauttimaan hetkestä kauniissa maisemissa. Aasinsiltana, ajattelin tulla vinkkaamaan kolmesta viihtyisästä merenrantaravintolasta Helsingissä ja lähiseudulla, jotka ovat ehdottomasti käymisen arvoisia. Täällä päin asuville paikat lienee jo tuttuja, mutta kauempaa pääkaupunkiseudulle kesäaikaan reissaaville vinkeistä saattaa ehkä olla iloa, joten tässä tulee!

Mattolaituri Helsinki

Mattolaituri sijaitsee Kaivopuiston rannassa ja on mitä parhain paikka kuohuvan nautiskeluun. Sisustus on todella kaunis ja pelkistetty, päästäen upean merimaiseman oikeuksiinsa. Ihastelen kerta toisensa jälkeen Mattolaiturin visuaalista ilmettä, joka jatkuu upeasti terassilta avutuvaan maisemaan. Hayn Hee-tuolit näyttävät tuskin missään kauniimmilta, myös liuskekivilaatoitus on kaunis ja materiaalit muutenkin tyylikkään ajattomia. Mattolaiturilta saa juomien lisäksi myös pientä syötävää ja terassin vieressä on pieni hiekkarantakaistale aurinkotuoleineen. Löytyypä paikasta myös hiekkalaatikko ja ainakin viime kesänä paikassa järjestettiin myös ulkoilmaelokuvanäytöksiä. Mattolaituri on auki joka päivä säävarauksella. Täällä jos missä pääsee lomatunnelmaan ja kaupungin hälyn saa hetkessä karistettua pois harteteilta!

Ehrenströmintie 3 A, Helsinki
Birgitta Hernesaari Helsinki
Viime kesänä avattu Birgitta Hernesaari on erinomainen lisä Helsingin rantaravintoloiden joukkoon. Birgitta sijaitsee Hernesaaren rannassa kivenheiton päässä Mattolaiturilta ja on oiva paikka kesäpäivän fiilistelyyn. Mattolaiturista poiketen Birgitassa painopiste on juomatarjoilujen lisäksi myös ruokapuolella. Lämmin suositus paikan suussasulavalle ja ansaitun maineen saavuttaneelle burgerille, jota saa kolmella eri täytteellä. Salaatit saavat myös kehuja niiden ollessa todella runsaita ja herkullisia. Löytyy tiskiltä myös todella hyvännäköisiä leivonnaisiakin ja juomavalikoima on kattava. Paikan sisustus on viihtyisän näköinen, vaikka sisällä ei olekaan vielä tullut kertaakaan istuttua. Birgittaan on helppo tulla myös autolla, koska parkkipaikkoja on runsaasti ravintolan lähistöllä.
Hernesaarenranta 2, Helsinki
Haukilahden Paviljonki Espoo
Kolmas suositus menee Espoon Haukilahden pienenesataman vieressä sijaitsevalle Haukilahden Paviljongille. Paviljonkiin pääsee siis myös pienveneellä ja paikka kuuluu meidän kesän vakkareihin jo pidemmän ajan takaa. Fiilikseltään ja ilmeeltään perinteikkäämmän Paviljongin terassilla on aina kivasti porukkaa ja leppoisa tunnelma. Ravintolan ruokalistalta löytyy niin burgereita, salaatteja kuin perinteistä lohikeittoakin. Jälkkärit syömme yleensä Paviljongin vieressä sijaitsevalla jäätelökiskalla. Viime vuonna kioski oli Mövenpickin, tänä vuonna Ingmannin. Suositus myös kuvassa näkyvälle Polkagris-jädelle, jonka avulla sokerihumala on taattu.
Mellstenintie 12, Espoo
Three of my favorite restaurants by the sea in Helsinki and close by. Mattolaituri, breath takingly beautiful interior and scenery near Kaivopuisto park. A perfect place to enjoy some bubbles away from the city’s noise. Birgitta Hernesaari, a great place to enjoy relaxed atmosphere and delicious food, especially the burgers, pastries and drinks on a sunny summer day. Haukilahden Paviljonki, a more traditional restaurant in Espoo by the sea with good selection of different kinds of foods with an ice cream stand next to. You can reach the restaurant also by boat. Warm recommendations for all of these places!

Kommentit (2)

  1. idis & interiööri

    Täytyypäs laittaa korvan taakse vinkit, jos vaikka tulee Hesassa piipahdettua 🙂

    • coffeetablediary

      Kannattaa ehdottomasti pitää mielessä, etenkin jos sattuu olemaan hyvät kesäiset säät vierailuajankohtana! 🙂 …Tää kesäsää kun on niin arvaamaton, täällä ainakin mietitään mihin se lämpö jo katosi?! Toivottavasti teillä päin on kesäisempää! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *