Blogit
Coffee Table Diary

3 x Kesäinen salaatti

Peach halloum blogi

Pitkästä aikaa pari ruokaideaa jakoon! Sain keväällä Marjamailla-blogista haasteen Instassa kuvata arkiruokiamme. Vastaaminen unohtui, mutta tässä vastineena pieni kooste ruoista, joita olen viime aikoina laittanut useaan otteeseen. Rakastan ruokaa, mutta sen kuvaaminen tuppaa usein unohtua. Kesällä raaka-aineiden ollessa ihanimmillaan päätin napsia muutamasta viime päivien perussapuskoista kuvat. Itselleni nämä kevyet ruoat käyvät ihan ateriasta sellaisenaan, mutta ensimmäinen ja toinen toimivat hyvin myös grilliruokien lisukkeina.

Tämän helpommaksi ei ruoanlaitto mene mausta tinkimättä! Ja mausta sekä aidoista puhtaista raaka-aineista en koskaan tingi jos saan valita. Mielummin syön kohtuudella tai olen välillä vaikka syömättä jotain. Sen verran parantumaton herkuttelija ja ruoan suuri arvostaja olen, sanoi ravintoterapeutti mitä hullua tahansa.

Mitä ruokia te syötte mieluiten kesäisin?

Helppo kesasalaatti

Nektariini-halloumisalaatti

Pilko nektariinit ja paista halloumisiivut nopeasti kuumalla pannussa öljyssä. Asettele lautaselle ja mausta tuoreella marokonmintulla, neitsytoliiviöljyllä ja mustapippurilla. Ihana toisiaan täydentävä kontrasti makean hedelmän ja suolaisen juuston välillä. Jos haluat hifistellä, joukkoon voi laittaa myös mausteista dukkahia, ohjeen löydät täältä. Pikaruokaa parhaimmillaan!

Helppo kesasalaattiPaahdetut tomaatit mozzarellalla

Voisin syödä tomaatteja kesällä vaikka joka päivä, niin herkullisia ne juuri nyt ovat. Tomaattien paahtaminen uunissa korostaa niiden luontaista makeutta entisestään. Pilko tomaatit uunivuokaan (tai paperin päälle pellille) ja laita joukkoon muuan halkaistu valkosipulinkynsi, sekoita joukkoon oliiviöljyä. Paahda tomaatteja uunissa 140 asteessa tunnista muutamaan, mitä kauemmin sen perempi. Anna jäähtyä hieman. Revi joukkoon mozzarellaa ja tuoreita basilikan lehtiä, mausta suolalla ja pippurilla. Myös muut juustot ja tuoreet yrtit käyvät!

Lohisalaatti wasabi near blogiLohisalaatti wasabikastikkeella

Aika usein minun tekisi mieli syödä sushia ja silloin lohi-wasabisalaatti on hyvä korvike. Ohje salaattiin löytyy alunperin Safkaa-kirjasta ja netistä täältä. Tässä salaatissa on pelkkiä hyviä juttuja kuten inkivääriä, avokadoa, lohta, siemeniä, kurkkua, joten makuhermojen lisäksi iho ja elimistö kiittävät.

Eating well in summer is so easy and fun! Here are three simple summer salads I’ve been enjoying lately.

Kommentit (2)

  1. Virpi

    Ihanat herkut! Ensimmäistä juustonektariinisalaattia olen itsekin tehnyt ja se on niin hyvää. Vinkiksi, sen päälle sopii mainiosti tumma balsamicokastike! Nam

    • coffeetablediary

      Kiitos vinkistä Virpi! Täytyy ehdottomasti testata 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *