Blogit
Coffee Table Diary

2016 Sisustustrendejä | Stockholm Furniture Fair

Sisustustrendit 2016 Stockholm Furniture Fair Montana

Sisustustrendit 2016 Stockholm Furniture Fair Montana

Kävin viime viikolla pikaisesta Tukholman huonekalumessuilla inspiraatiota hakemassa ja sisustuksen uusia tuulia haistelemassa. Mielenkiintoinen reissu ja monia näyttäviä messuosastoja tuli nähtyä päivän aikana. Ohessa suosikkejani messujen kattavasta annista. Samassa myös 2016 trendikatsaus messuilla nähdyistä mielestäni kiinnostavimmista sisustustrendeistä, olkaa hyvät!

Murrettuja sävyjä

Puuteriset pastellit, joista etenkin vaaleanpunainen, sekä utuinen tumma sininen olivat messujen ykkösvärit. Näiden lisäksi poltettua tiiltä, viininpunaista sekä vihreää näkyi paljon. Valkoista ja harmaata kuten myös skandinaavisen sisustuksen tunnuspiirrettä mustavalkoista graaffista tyyliä näkyi vähemmän. Etenkin seinät olivat poikkeuksetta maalattu kiinnostavin murretuin sävyin.

Vaaleanpunaiseen luottivat messuosastoista suosikkeihini kuuluvat Montana yllä olevissa kuvissa, jonka osaston lattia oli viehättävän roosa ja kalustus upea. Löytyipä sieltä myös aiemmin fiilistelemä Flosin näyttävä marmorijalkainen Snoopy-valaisin. Puuteriseen lähes nuden sävyiseen roosaan luotettiin myös Teatime & playtime -trendiosastolla, jonka suunnittelusta vastasi maamme eturivin stailisteihin kuuluva Susanna Vento. Hieno oli!

Sisustustrendit 2016 Stockholm Furniture Fair Susanna Vento

Sisustustrendit 2016 Stockholm Furniture Fair Susanna Vento

Elegantteja muotoja ja ilmavuutta

Elegantteja muotoja näkyi huomattavan paljon kalusteissa messuilla, eikä viime vuosikymmenellä suosittuja möhkälemäisiä kalusteita onneksi näkynyt. Muun muassa siroja matalia pyöristetyt reunat omaavia vintage-vaikutteisia sohvia näkyi runsaasti, kuten alla by Lassenin osastolla. Tyylikäs sisustuselementti vaikka eteiseen tai aulatiloihin. Sirot muodot ovat muutenkin pinnalla, esimerkiksi tuolien jalat kaartuvat kauniisti ja hyllyköt sekä pöydät ovat kevyitä sekä hengittäviä. Daybedit jatkavat sisustamisen aallon harjalla niin ikään.

Sisustustrendit 2016 Stockholm Furniture Fair by Lassen

Sisustustrendit 2016 Stockholm Furniture Fair by Lassen

Inspiraatiota menneiltä ajoilta

Viime vuosina pinnalla ollut 50-luku vaikuttaa edelleen sisustusmaailmassa, esimerkkinä by Lassenin uudelleen tuotantoon otetut kauniit design lepotuolit. Myös viime vuosina eri puolilla pinnalla ollut Art Deco -tyyli vaikuttaa myös sisustusrintamalla, ja vaikutteita oli aistittavissa muun muassa tanskalaisen Gubin osastolla alla olevissa kuvissa, joissa näkyvä poltetun tiilen värinen samettituoli näytti huikealta.

Sisustustrendit 2016 Stockholm Furniture Fair Gubi

Messingin hohtoa

Messingin suosio jatkuu mikäli Tukholman messujen tarjontaan on uskominen. Metalleja sekoitetaan rennosti ajan hengen mukaisesti niin klassisessa kuin trendikkäässäkin sisustuksessa ja vain yhdessä metallissa pitäytyminen tuntuu jopa vähän vanhanaikaiselta ajatukselta. Kromia sekä kupariakin näkyy runsaasti. Parhaat palat messingin suhteen olivat Gubin upeat peilit sekä messinkijalkaiset tuolit.

Sisustustrendit 2016 Stockholm Furniture Fair Gubi

Paperivalaisimia

Siinä missä viime vuoden trendeihin kuului rottinki, tänä vuonna vanhan klassikon paluun tekee riisipaperivalaisimet, joita oli näyttävästi käytetty Barber & Osgerbyn suunnittelemassa loungessa messujen sisäänkäynnin vieressä. Vitran klassikkoja Akari-valaisimia on näkynyt jo viime vuonna enenevässä määrin, ja niiden rinnalle on tullut kiinnostavia uutuuksia samasta materiaalista. Esimerkkinä uutuuksista upea Jaime Hayonin &Traditionille suunnittelema Formakami.

Materiaalien luonteikkuus

Aitojen luonnonmateriaalien suosiminen jatkuu myös tänä vuonna. Korkkia, puuta, kauniisti patinoutuvia metalleja, villaa, paperia ja nahkaa käytetään runsaasti. Hienona esimerkkina Ruotsin vanhimman kalustemerkin Gemlan upeat koivusta tai saarnista käsityönä taivutetut nahkaverhoillut tuolit. Perheyrityksen tuolit kestävät kovaakin käyttöä ja luonnonsävyinen nahka tummenee patinoituessaan kauniisti. Modernimpaa ilmettä kaipaava valitsee maalatun rungon samaan sävyyn värjätyllä nahkaverhoiluilla. Niin upeita ja todella mukavia myös istua!

Sisustustrendit 2016 Stockholm Furniture Fair Gemla

Sisustustrendit 2016 Stockholm Furniture Fair Gemla

Some of my favorite interior design trends 2016 in pictures from the Stockholm Furniture Fair 2016: 

1-2 Montana, 3-4 Trend Exhibition by Susanna Vento, 5-6 by Lassen, 7-8 Gubi, 9-10 Gemla

Kommentit (2)

  1. Sisusustussuunnittelijan vinkki: Huomioi yksityiskohdat – Meillä Kotona -blogit

    […] kuvat Tukholman 2016 huonekalumessuilta demonstroivat miten yksityiskohdat huomioimalla voi luoda kiehtovia kokonaisuuksia. Yksikin […]

  2. Habitare 2016 lippuarvonta – Meillä Kotona -blogit

    […] Habitaren olen ehtinyt käydä tänä vuonna tsekkailemassa sisustustuulia keväällä Stockholm Furniture Fair -messuilla ja Milanon Salone del Mobilessa. Vaihteeksi on vuoro katsastaa kotimaisten messujen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *