Blogit
Coffee Table Diary

2015 Kiinnostavimmat Sisustustrendit – Osa 1

Niin sisustuslehdissä kuin -blogeissakin on viime päivinä näkynyt laajoja katsauksia ja ennustuksia vuoden 2015 sisustustrendeihin. Uudesta vuodesta ja näistä ennusteista inspiroituneena päätin tehdä pienen tiivistelmän ja poimia siihen lukuisien trendien joukosta ne omasta mielestäni mielenkiintoisimmat. Tässä siis katsaukseni ensimmäinen osa sisutustrendeistä, joita vuodelle 2015 ennustettu.

Rottinki

Rottinkia on näkynyt jo viime vuosina pieniä ripauksia sisustuksissa, mutta sen uskotaan nousevan vielä enemmän esille alkavana vuonna. Itse olen varsin tykästynyt rottingin uudesta tulemisesta maltillisesti käytettynä. Kuva on Ilse Crawfordin kodinomaiseksi suunnittelemassa Kööpenhaminan The Apartment sisustusliikkeesta, missä sitä on kauniisti käytetty.

Todella kiinnostava ja kaunis sisustus muutenkin, kuten muissakin Studioilsen kohteissa kuten Ett Hem -hotelli  Tukholmassa. Lisäisinkin tähän, että kaikki Ilse Crawfordin suunnittelema kuuluu vuoden kiinnostavimpiin sisustusuutisiin.

Olen aivan ihastunut tuohon kuvassa näkyvään hauskan näköiseen pehmeät muodot omaavaan Gala-tuoliin, jonka Franco Albini on 50-luvulla suunnitellut. Saman sarjan rahi on myös upea ja voisin nähdä sellaisen kotonani.

Samaan kategoriaan rottingin kanssa kuuluvat juutti, vesihyasintti ja muut rustiikit luonnonmateriaalit, joita tullaan näkemään enenevässä määrin.

Vihreät kasvit

Vihreät kasvit niin ruukuissa, oksina maljakoissa, kuin printeissä ja tapettien sekä kankaiden painatuksissa jatkavat sisustustrendien keskiössä. Ne tuovatkin raikkaan tuulahduksen sisustukseen kuin sisustukseen. Kesällä oksat voi poimia suoraan luonnosta tai omalta pihalta. Vihreät kasvit näyttävät erityisen pirteiltä yhdistettynä valkoiseen.

Värilliset seinät

Muun kuin valkoisen väriset seinät ovat selvästi yleistyneet ja saman ennustetaan jatkuvan tänä vuonna. Sävytetyissä maaleissa värisävyn valinta on tarkkaa puuhaa, jotta yleisilme on toivotun mukainen. Toisin kuin vielä muuan vuosi sitten, tehosteseiniä näkee vähemmän, vaan nyt kaikki seinät maalataan.

Uskon kuitenkin, että meillä täällä Suomessa ikisuosikki valkoinen tulee kuitenkin olemaan se yleisin vaihtoehto kodeissa myös tänä vuonna, mutta ehkä muitakin värejä uskalletaan hieman rohkeammin kokeilla tämän trendin myötä.

Miltä nämä poiminnat sinusta kuulostaa? Olisi kiva kuulla kommenttisi!

P.s. Mikäli kattavampi katsaus trendeihin kiinnostaa, suositteleen katsomaan seuraavien blogien raportit: Valkoinen Harmaja linkki tässä, ja Form Follows Function linkki tässä.

Here’s part one of a quick look at few interior design trends forecasted for 2015 that I find the most inspirational at the moment. 


Rattan (and other natural materials) will have a comeback and be seen more, as used in The Apartment in Copenhagen designed by Ilse Crawford. Actually anything designed by her and Studoilse is very interesting at the moment. 


Botanical theme continues to be seen in interiors as plants as well as botanical theme prints. 


Walls painted with color is another interesting trend seen lately in the interior design world. Still, I assume white walls will remain the number one choice at least here in Finland.

How do you find these trends? It would be nice to hear your comments!

Pictures: 1. Remodelista  2. Jonas Ingerstedt  3. The Merrythought

Kommentit (6)

 1. Mirka – Kauniit Neliöt

  Vihreät kasvit ovat vahvasti omalla listalla vuodelle 2015, oli tosin jo ennen kuin luin näitä trendiennusteita 🙂

 2. coffeetablediary

  Sama juttu. 🙂 Niissä on jotain ihanan pirteää ja samalla kodikasta!

 3. Hanna

  Mä oon ihastellut noita värillisiä seiniä! Oranssilla seinällä valkosia hyllyjä tai reilun keltaiset seinät ja hillitynväriset kalusteet. Mutta uskaltaisinko laittaa sellaset kotiin?
  Mä olen kasvien ystävä niin kotona kuin puutarhassa. Tervetuloa siis näille trendeille!

  • coffeetablediary

   Kuulostaa ihanan pirteältä ideasi! Eihän sitä ihan koko kotia tarttis uskaltaa, vaan edes joku huone? 🙂 Ei varmasti voisi muuta kuin hymyillä kotiin tullessa jos vaikka eteinen olisi niin iloisen värinen. Valkoiset kalusteet toisi hyvää tasapainoa, ja oransseja/keltaisiakin on niin monen sävyisiä.

   Viherkasvit on kyl kivoja! Tiedätkö muuten jotain hyvää kauppaa mistä saisi viherkasveja? Kukkakauppojen valikoimat usein melko pieniä, etenkin jos on joku tietty laji mielessä, esim. haluaisin nyt just pienen unelman.

 4. Hanna

  Mun suosikkikasvi on murraja eli valeappelsiinipuu. Omat kasvini oon hankkinut vuosien varrella. Jos satut liikkumaan Tuusulan suunnalla, kannattaa käydä Pirilän kukkatalolla. Siellä on aika kattava valikoima viherkasveja ja satunnaisesti epätavallisempiakin lajikkeita. Sieltä mun murrajakin on. Stockan kasvi/puutarhaosastoltakin voi joskus tehdä löytöjä.

  • coffeetablediary

   Kiva tosiaan tuo Murraja! Täytyypä käydä tuolla Pirilän kukkatalolla ens kerralla kun liikun siellä suunnalla. Kiitos vinkeistä! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *