Blogit
Coffee Table Diary

10 x Parasta nyt | Joulukuu

coffee-table-diary-iittala-ultima-thule-blogi-2

1. Tuike

Valkoista joulua ei tänä vuonna tullut meille, mutta sen ansiosta kauniit valot naapuruston pihoilla pääsee vielä paremmin oikeuksiinsa pimeyden keskeltä. Lenkkeihini koiran kanssa kuuluu olennaisesti puihin ja talojen edustoille laitettujen valojen kauneuden ihastelu. Myös kotona on tuiketta joka puolella valosarjojen ja kynttilöiden ansioista. Uusin täydennys tällä osastolla on Iittalan lähettämä ihana yllätyslahja, jonka kääreistä paljastui ikonisen Ultima Thule -sarjan uutuus tuikkukipot.

2. Tuoksut

Yksi ihanimmista asioista talvessa on jouluiset tuoksut. Ripaus kardemummaa kahvin joukkoon, neilikoilla koristellut appelsiinit, havut sekä eukalyptukset maljakoissa ja tietysti joulukuusen tuoksu. Myös Tukholmasta viimeksi hankitut Diptyquen talviset minikynttilät ovat palaneet meillä tiuhaan koko joulukuun. Setin kynttilöistä kaikista jouluisin on Pomander, jonka tuoksussa on mausteneilikkaa, kanelia ja appelsiinia.

tukholma-skruf-diptyque-blogi-2

3. Tehtävälistojen tyhjentyminen

Toimin parhaiten selkeiden aikarajojen kanssa ja vuodenvaihde on yksi motivoivimmista sellaisista. Intoa puhkuen tyhjensin to-do listojani menemään ennen lomamoodiin heittäytymistä. Suorittajaluonteeni nauttii kun saan ruksia pois roikkumaan jääneitä asioita ja aloittaa kirjaimellisesti uuden vuoden puhtaalta pöydältä.

4. Yksinkertaistaminen

Mitä enemmän olen pohtinut, mikä tekee minusta joulun, sitä vahvemmin olen kallistunut siihen, että joulun ydin on kaukana kilpavarustelusta ja täydellisyyden tavoittelusta. Sen sijaan vähemmän ruokalajeja, mutta mieluisampia. Vain muutama harkittu koriste ja kasvi. Kiitollinen mieli, sopivasti ohjelmaa, puhdas koti, tunnelmavalaistusta ja kiireetöntä yhdessä oloa. Niistä on pyhien paras tunnelma mielestäni tehty.

5. Joulu tuli aikaisin

Kiitos joulukotikuvausten, hankimme joulukuusen ennätysaikaisin – jo itsenäisyyspäivän tienoilla. Ihana niin, ei ainakaan jäänyt tunnelmaan virittäytyminen viime metreille ja kuusesta pääsi nauttimaan kauemmin.

Nyt jo kieltämättä tekisi mieli heivata kuusi pois, ja suunnata katse kevääseen ja uuteen vuoteen…

6. Valoa kohden

Vuoden pimein päivä meni jo. Niin nopeasti kuin pimeys syksyllä tulikin, yhtä nopeasti alkaa myös päivä pitenemään. Vielä saa kuitenkin kaikessa rauhassa nauttia hämärästä kotona himmaillen hetken aikaa, ei haittaa laisinkaan.

december-still-life-blogi

7. Kauneimmat kukat

Kaikista kauneimmat joulun ajan kukat ovat mielestäni jouluruusu ja valkoinen amaryllis. Myös anemone kuuluu talven suosikkeihini.

8. Mukien päivitys

Nolo tunnustus, joka ei blogini kuvistani ole teille välittynyt, mutta meillä on ollut iso kokoelma muumimukeja astiakaapissa. Niin hurmaavia kuin muumihahmot ovatkin ja nuo mukit omalla tavallaan vallan ihania, särkee väreistä ja kuoseista kirkuvan kaapin avaaminen herkkää silmääni nykyisin ihan liikaa. Pari lempparimukia kyllä säilytämme silti, mutta muuten olemme hankkiutuneet mukeista jo ahkerasti eroon.

Voi sitä iloa, kun tajusin, että myymällä neljä muumimukia voi hankkia tilalle kolme uutta unelmien Royal Copenhagenin mukia lisää! Tilaukseen lähti saman tien sama kolmen erilaisen mukin setti, kuin aiemminkin hankittu, jossa on yksi valkoinen ja kaksi erilaista sinikukallista mukia.

image

9. Karvaiset materiaalit

Olen viime aikoina ollut todella ihastunut pörröisiin tekstiileihin ja materiaaleihin. Ylellisimmät ja pehmeimmät karvatyynyt löytyy Balmuirilta, ja myöskään merkin mohairviltin pehmeyttä voittanutta ole. Hankin myös kauan mielessä olleen Furry-tyynyn hetki sitten, olinhan sitä jo kevään Milanon matkasta asti haikaillut.

10. Kullan kimallus

Aiemmin syksyllä aloin kääntymään teräksen puolelle mieltymyksessäni, mutta joulun tullessa ihastus kultaan ja messinkiin leimahti liekkeihinsä. Kullan sävy onkin jouluväreistäni kaikista rakkain ja se tuo mukanaan paljon lämpöä, niinpä varsinaisia perinteisiä jouluvärejä ei edes kaipaa. Toisaalta joulun jälkeen tekee mieli karsia messinkiä hieman vähemmälle, ainakin kynttilänjalka-arsenaalin osalta. Messinki on kuitenkin vakiomateriaali kotonamme vuoden ympäri, ja viimeisin hankinta sävyssä on tuo simppeli talouspaperiteline Clas Ohlsonilta.

kultaa-keittio-blogi

Millaisia kohokohtia teidän joulukuuhun on kuulunut? Joko mieli on uudessa vuodessa, vai joulutunnelmointi vielä täydessä käynnissä?

The best 10 of my December…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *