Blogit
Coffee Table Diary

10 x Parasta nyt | Maaliskuu

Coffee Table Diary Avotakka

1. Valo

Harva asia saa minut niin innostuneeksi ja haltioituneeksi kuin kaunis valo. Voisin tarkkailla luonnonvaloa tuntikausia. Valo ja tunnelma kulkevat käsikädessä. Muuttuvan valon ansioista sama tila voi näyttää ihan erilaiselta eri vuorokauden tai vuodenaikoina, minkä koen hurjan kiehtovana. Uutta kotia etsiessä kiinnittäisin erityisen paljon huomiota siihen miten valo kulkee tilan läpi. Valo paljastaa myös talven aikana kertyneen pölyn ja inspiraatio kevätsiivouksen tekoon sen kun kasvaa.

2. Artekin uusi lippulaivamyymälä

Pääsin tutustumaan Artekin ja Vitran uuteen yhteiseen Helsingin päämyymälään yhtenä iltana viime viikolla. Väkeä oli tosi paljon, joten fiilis on varmasti aika eri normaalisti avajaisjuhlahumuun verrattuna. Sijainti paraatipaikalla Keskuskadulla on loistava ja monipuolinen valikoima levittäytyy kahteen kerrokseen. Lifestyle-myymälän konseptia on ollut hiomassa Artekin tiimin kanssa tukholmalaistoimisto Koncept, mikä näkyi mielenkiintoisessa kokonaisuudessa, joka oli ihan eri tasolla kuin myöskin oikein mieluisa vanha päämyymälä. Vitran omistajuus on kuulemma näkynyt positiivisesti muun muassa siinä, että resursseja uuteen myymälään on löytynyt mukavasti, mikä kyllä välittyi vierailulla . Täytyykin tehdä erillinen juttu kuvien kera lähiaikoina.

Coffee Table Diary

3. Zaran ja Massimo Duttin verkkokaupat Suomeen

Zaran valikoimasta löydän usein kivoja käyttövaatteita. Koska ketjun myymälöitä on harvassa, niin mahtavaa kun nettikauppa on vihdoin auki myös täällä Suomessa. Sama juttu Massimo Duttin osalta, joka toimittaa myös nyt Suomeen. Merkin vaatteita kun on aiemmin saanut ostettua vain ulkomaan matkoilta. Huikeaa edistystä siis tapahtunut nettivaatekaupparintamalla!

4. Tove Jansson -näyttely

To-do listallani on käydä katsomassa Tove Janssonin näyttely Tennispalatsin taidemuseossa.

5. Selkeys ja Art Deco sisustamisessa

Tällä hetkellä minua kiehtoo selkeys sisustusjutuissa sekä näyttävämpi art deco -tyyli, jotta tasapaino pysyisi. Vierailu Lilla Robertsissa ja Tukholman huonekalumessut lisäsivät innostustani tähän trendikkään klassiseen tyylisuuntaan. Vastapainona tekee mieli selkeyttää kotia vielä entisestäänkin ja hankkiutua turhasta eroon. Mietin pitäisikö vihdoin aloittaa oma KonMari-projekti. Selkeyden ihanuuden huomaan hyvin stailatessani asuntoja myyntiin, sillä suuri osa stailauksesta onkin pois karsimista, jolloin kodin luontainen kauneus pääsee paremmin esille.

Parasta nyt blogi

6. Kukkivat oksat

Kukkiviin oksiin olen ihan korviani myöten rakastunut. Magnoliat ja muut kukkivat oksat ovatkin näkyneet kuvissani viimeisen kuukauden aikana. Tällä hetkellä maljakossa on ruusumantelin oksia, jotka saattavat nopealla vilkaisulla näyttää erehdyttävästi pajunkissoilta, mikä ei tietysti haittaa onhan pian jo pääsiäinen. Samaa lajia oli muuten somisteena iso maljakollinen Artekin uudessa myymälässä.

7. Maaliskuun Avotakka

Lempparilehtiin kuuluva Avotakka yllätti taas, kun uusin numero tipahti postilaatikkoon viime viikolla. Niin mielenkiintoinen keväinen kansi pahkapöytineen ja kaunis on kyseisen kuvan koti, josta ei puuttunut yllätyksellisiä ja tyylikkäitä sisustuselementtejä. Myös oman naaman löytäminen samasta lehdestä, onneksi tosin vain postimerkin kokoisena, Postilaatikko-palstalla blogiesittelyssä oli jännää.

Lisäksi kaunis kylpyhuone-juttu Veninin maljakon kanssa stailattuna jäi mieleen ja Valkoisen Harmajan Suvin tekemä palsta houkuttelevien poimintojen kera. Lehden parissa vierähti tovi jos toinenkin silmänruokaa nautiskellessa. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan tämä numero käsiin, huippuluettavaa esim. tulevia pyhiä ajatellen!

8. Design-klassikot

Huomaan tuon tuosta iskeväni silmäni vanhoihin tuttuihin design-klassikoihin. Miten joku jo paljon nähty voikin näyttää aina vaan tuoreelta ja inspiroivalta. Ajaton design voi. Esimerkkinä juuri hankkimani Vitran pieni LTR-sivupöytä, mihin olen todella ihastunut kun yhteistä taivalta on pari viikkoa takana. Myös Hans J. Wegnerin tuolit kiehtovat ja Artekin liikkeessä näkemäni kullattu Bertoian Diamond-tuoli. Jo senkin takia kannattaa vierailla liikkeessä!

Coffee Table Diary Ikea Duktig lastenkeittiö

9. Sitruunapasta

Tätä ruokaa on syöty meillä tauon jälkeen valehtelematta monena päivänä viikossa. Niin helppo, raikas ja samalla todella mässy pikaruoka. Sopii etenkin kiireiselle herkkusuulle ja kevääseen kuin nenä päähän.

10. Suklaauutuudet

Kun syömiseen päästiin, niin herkuista suklaa maistuu aina. Uutuuksista mainittakoon Fazerin makusuklaat, joista New York (mud cake ice coffee) oli erityisen hyvä ja hieman spesiaalimpana viime postauksessakin olleet Lakrids by Johan Bülown Easter minttusuklaiset lakut. Ja pääsiäisen aikaan ei ikiklassikkoja Mignon-munia tietenkään sovi unohtaa suklaafiilistelyistä.

Coffee Table Diary Artek A330S

The best things right now 1) the beauty of natural light 2) Artek’s new flagship store in Helsinki 3) Zara and Massimo Dutti finally deliver from their webstores to Finland, hurray! 4) Tove Jansson’s exhibition in HAM 5) simplicity and art deco in interior design 6) blooming branches such as magnolias 7) the march edition of Avotakka magazine 8) Design classics like LTR side table by Vitra and Hans Wegner chairs 9) lemon pasta 10) favorite chocolates including Johan Bülow’s easter crispy mint chocolate licorice. 

Kommentit (5)

 1. Anniina

  Samoin kevätvaloa olen ihastellut ja samalla pähkännyt sisustusta, valo kun tuntuu paljastavan jokaisen nurkan kodista. Mukavaa vaihtelua vuodenajat tuovat sisusteluihin(kin) ja aina keksii jotain puuhasteltavaa rakkaan harrastuksen parissa. Terassi- ja ulkotila-sisustelutkin alkavat pian olla ajankohtaisia, mikä ilahduttaa!

  Mukavaa pääsiäistä <3

  • coffeetablediary

   Ihanaa tosiaan miten koti näyttää vuodenajan vaihtuessa sekä valon lisääntyessä uusia puolia ja sen myötä tutuistakin nurkista löytää aina uutta sisustustettavaakin. 🙂 Tosiaan, kohta pääsee jo ulkotilojakin laittamaan, mahtavaa sekin keväässä! Kiitos paljon ja oikein mukavaa pääsiäistä! <3

 2. Hanna

  Ihania arjen iloja. Kukkivat oksat ja massimo dutti, elämän luksusta.

  • coffeetablediary

   Ne on just sitä! Vielä on itsellä nuo nettikaupat testaamatta, mutta ihan varmasti sieltä joku ihanuus tulee kotiutettua ennemmin tai myöhemmin. Mukava kun kommentoit Hanna & Hyvää pääsiäistä! 🙂

 3. 10 x Parasta nyt | Toukokuu – Meillä Kotona -blogit

  […] Täältä löydät edelliset kuukaden parhaat listat maaliskuu, tammikuu, ja viime vuoden marraskuu ja toukokuu. Voisinkin yrittää alkaa tehdä näitä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *