Blogit
Coffee Table Diary

10 x Kitchen Essentials

Olen taas innostunut hääräämään keittiössä. Kevään myötä on herännyt kiinnostus kokeilla uusia reseptejä ja makuja. Tein juuri aivan ihanaa friteerattua aasialaishenkistä kanaa, johon tuli uudeksi hitiksi veikattua korealaista gochujang-chilitahnaa. Srirachan tapainen, mutta savuisempi ja tulisempi. Oli muuten herkkua! Resepti ja muitakin ihanalta kuulostavia löytyy täältä. Kokeilimme pyhinä myös somessa hehkutettua avokadopastan seurajaa sitruunapastaa. Hyvää sekin oli kaikessa yksinkertaisuudessaan ja todellista pikaruokaa. 

Keittiössä puuhailu sujuu, kun käytössä on mieluisat välineet. Esteetikkona tavaroiden ulkonäöllä on myös väliä. Keittiövälineistäni ja astioistani muutamia suosikkeja kuvissa satunnaisella pominnalla: 

  1. Termari Stelton
  2. Lautaset Arabia 24h
  3. Juomalasit Villeroy & Boch 
  4. Pata Le Creuset
  5. Pippuri- ja suolamyllyt Peugeot
  6. Puiset lastat ja ja kauhat
  7. Kaunis keittiöpyyhe. Kuvassa pellavainen Lapuan kankurit
  8. Kaadin Ikea
  9. Mortteli Sagaform (Huom. kaunis, vaikka ei ehkä käytännöllisin)
  10. Aterimet – Hackmann Tuulia-sarja sekä sekalaisia vanhoja hopeisia

Näiden lisäksi keittiöstämme löytyy aina ruoka-aineksista muun muassa sipuleita, sitruunoita ja limejä, avokadoja sekä juustoja. Sekä yrttejä – niin tuoreita kuin kuivattujakin. Kuvassa näkyvät laakerinlehdet on poimittu perheystävien takapihalta Kaliforniasta. Passiohedelmä kuuluu niin ikään lemppareihin. Ihania itsekseen, mutta maistuu myös aina jääkaapista löytyvän turkkilaisen jugurtin kera. Rakkaus passiohedelmiin syttyi Mauritiuksen lomalla. Siellä kyseiset hedelmät olivat mandariinin kokoisia. Keittokirjoja ja ruokalehtiä rakastan, joten niitä pyörii aina keittiössä inspiraationlähteenä ja uusienkin perään huomaan usein haikailevani.

Innostaako kokkailu ruudun siellä puolen? Entä löytyykö teiltä hyviä reseptejä jakaa?

Lately I’ve been very inspired about cooking and trying out new recipes. Nice equipment makes operating in the kitchen so much more fun. In the pictures a random selection of some of my kitchen favorites. 

Kommentit (6)

  1. Sofia F

    Enpäs olekaan koskaan tuollaista morttelia nähnyt! Todella kaunis, muttei tosiaan taida olla sieltä käytännöllisimmästä päästä 🙂

    • coffeetablediary

      Kauneuden perusteella tuon morttelin tosiaan valitsin. 🙂 Kuivat ainekset menee siinä pieneksi todella hyvin eli sinänsä toimii aivan loistavasti. Vähän kuitenkin arkailen mitään kosteampaa siihen laittaa kun mietin imeekö puu aromit ja värit.. 🙂

  2. Mirka – Kauniit Neliöt

    Minäkin liputan La Creusetin patojen puolesta! Löysin pari vuotta sitten kirpparilta vähän käytetyn ovaalin padan parilla kympillä. Padassa syntyy niin curryt, padat kuin laatikotkin. Ehkä paras ja rakkain keittiökapineeni, ja jos/kun tästä aika jättää ostan viivana uuden samanlaisen. 🙂

    • coffeetablediary

      Mahtava löytö kirppikseltä! 🙂 Meidän on myös iso ovaalin mallinen, ja isomman kattilan puuttuessa teemme mainitsemiesi lisäksi joskus myös keittoja liedellä padassa. On kyllä ollut hintansa väärti ja uskoakseni todella pitkäikäinen kumppani.

  3. Mama Gastro

    Kiitos paljon taas reseptin kehuista! Ja hienoa, että kevät toi intoa keittiön puolelle. Saimme Le Creusetin padan häälahjaksi ja siitä on tullut varsinkin talvisin minun suuri ystävä keittiössä:)

    • coffeetablediary

      Kiitos itsellesi ihanasta reseptistä ja kommentista! 🙂 Muutama muukin reseptisi odottaa kokeiluun pääsyä. Pataruokien kanssa Le Creuset onkin aivan mahtava. Meillä on myös saman merkin fondue-pata, joka on myöskin erinomainen. Keväistä viikkoa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *