Coffee Table Diary
Coffee Table Diary

10 x Hyvää marraskuussa

Kun pimeys alkaa ottaa niskaotetta, on syytä suunnata ajatukset kivoihin asioihin. Oletteko kuulleet kiitollisuuspäiväkirjasta tai kenties kirjoittaneet itse sellaista? Hyvä tapa avata mieltä ja fokusoida itsensä näkemään hyviä juttuja elämässään, vaikka väkisin, jos on huono hetki. Erityisen tehokasta on aloittaa ja lopettaa päivä kiittäen mielessään kaikesta hyvästä. Mitä enemmän harjoittelee, sitä enemmän hyviä asioita alkaa nähdä ja syntyy positiivinen kierre. Kiitollisuuspäiväkirja pysyköön täältä poissa, mutta tässä lista kivoista arkisista jutuista. Näistä ammennan iloa ja virtaa kaamoksen keskellä arkeeni.

 1. Lämpimät juomat. Glögikausi on jo korkattu keskittyen vielä pääasiassa vaaleisiin lajeihin. Myös teetä tulee nautittua iltaisin enenevässä määrin. Juon eri lajeja laidasta laitaan, mutta harvemmin kuitenkaan mustaa teetä.
 2. Lukeminen. Pimeys ulkona innostaa käpertymään iltaisin peiton alle kirjan kera ja matkata mielessä toisiin maisemiin. Nyt luen inspiroituneena Steve Jobsin elämänkertaa. Olen myös syventynyt the Kinfolk Homen kirjoituksiin ja kuviin, niin mielettömän kauniita.
 3. Jooga, reippaat kävelylenkit ja sauna. Hyvinvoinnista haluaa pitää erityisen hyvää huolta syksyisin kun nuutunut olo uhkaa. Käyn maanantaisin joogassa, mikä on mitä parhain alku viikolle. Listaan voisi lisätä hierojalla käynnin, pitäisikin varata aika pitkästä aikaa.
 4. Mausteiset ruoat. Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, meidän keittiössä on vietetty Aasia-teemaviikkoja ja monia uusia helppoja ruokia on löytynyt arjen pelastajiksi. Mausteiset ruoat ja pieni potku suussa kiehtoo näin talven kynnyksellä erityisen paljon. Inkivääriä, valkosipulia sekä chiliä kuluu ja etenkin keittoja syödään meillä paljon. 
 5. Tuoreet kukat maljakoissa. Vielä kuukausi sitten ihastelin syksyisiä oksia teiden varsilta maljakoissa. Nyt on toinen ääni kellossa ja lähikukkakaupassa tulee asioitua harva se viikko. Perjantaipuskan sijasta hankin tiistaipuskan, joka toi juuri kaivattua energiaa kotiin ja viikkoon hieman romanttisella olemuksellaan. Harvoin ostan ruusuja, mutta nyt innostuin kun olivat niin kauniita. Huomaa myös vähän erikoisemman malliset eukanlyptyksen oksat, nyt niitä taas saa!
 6. Pehmoiset materiaalit. Marraskuussa ottaa lisäannoksen lohtua kaikissa muodoissa ilomielin vastaan. Lähes joka aamu vedän päälleni casmiria, kid mohair -viltti on tehokäytössä, taljat kaivettu esille ja sormet löytävät tiensä espanjanvesikoiran pehmoista turkkia silittämään. Tiesitkö, että pehmoiset materiaalit ihoa vasten nostavat kehon oksitosiinin tasoja ja hyvää oloa? 
 7. Päivä käyntiin kaikessa rauhassa. Tämän idean sain the Kinfolk Home -kirjan jutusta. Kun herää vähän normaalia aikaisemmin, voi varastaa itselleen ikioman hetken ja omistaa sen jollekin erityisen ihanalle. Näin saa henkistä etumatkaa ja hyvää virtaa päivään jo ennen kuin se on alkanutkaan.
 8. Kynttilän valossa tunnelmointia. Sytytän kynttilän heti ensimmäisenä aamulla ja viimeinen sammuu vasta yöpuulle kömpiessä. Arkiaamiainenkin tuntuu astetta ylellisemmältä kynttilän valossa nautittuna. Myös saunominen kynttilöiden ympäröimänä on erityisen rentouttavaa.
 9. TV-sarja Silta. Oletteko katsoneet? Niin upea visuaalisesti, jännittävä ja taidolla kaikin puolin tehty. Ihan kaikkien aikojen lempparisarjojani, jonka vuoksi liimaudun tv:n ääreen visusti sunnuntai-iltaisin. 
 10. Mandariinit, piparit ja joulutortut. Joulujutut ei vielä kiinnosta, mutta herkut kyllä! Niistä puheenollen, löysin juuri kaupasta Fazerin Parhaat -konvehteja pussin sijasta laatikossa kauden uutuutena. Myös Fazerin manteli-karpalo-joulusuklaalevy saa suosituksen. Nam!
Mistä jutuista siellä ammennetaan iloa ja lohtua marraskuun pimeyteen?

Things I enjoy in November include: fresh flowers around the house, candle light, warm drinks, yoga, brisk walks, sauna, reading books, watching the tv-series Bridge, seasonal treats, spicy foods, and waking up a bit earlier than normally to spend some quite quality time before the day really has started.

Kommentit (7)

 1. Irina – White & Fresh

  Silta on ihan ykkönen! 🙂 Muutenkin tosi kivoja arjen ja pimeyden helpottajia sulla, pitäisi toteuttaa enemmän itsekin. Muun muassa kirjan voisi taas kaivaa käsiinsä. Mukavaa loppuviikkoa!

  • coffeetablediary

   Silta on huikea, onneksi vielä pari jaksoa jäljellä! 🙂 Kun väsymys meinaa iskeä, niin pakko koittaa keksiä kivoja juttuja, että jaksaa. Kiitos Irina & mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

 2. Vanha Jäärä

  Hih, olipas mainio kontrasti tuossa listassa. Keskellä kaikkia kauniita, hempeitä, leppoisia ja pehmeitä asioita on synkkä ja ahdistava Silta! 🙂 Kyllä mäkin tykkään Sillasta, joskaan kolmas kausi ei ole niin mukaansa tempaava kuin eka ja toka kausi. Mutta en ois tosiaan tajunnut tunkea sitä kukkien ja kynttilöiden kanssa samalle listalle säröä tuomaan.

  Hyvin listattu!

  • coffeetablediary

   Heh, enpäs ajatellutkaan tuota kontrastia ennen kuin sanoit! 😀 Onhan se tosiaan synkkä ja ahdistava, mutta samalla niin kaunis ja kiehtova monella tasolla. Samaa mieltä, aiemmat tuotantokaudet ovat olleet parempia kuin tämä. Mukava kun kommentoit ja hyvää marraskuuta! 🙂

 3. Lumo

  En ole marraskuun ystävä, mutta kyllä tänään yhdistelmä kashmir-silkki-nahka toi lohtua hämärään päivään.

  • coffeetablediary

   Marraskuu on kieltämättä ehkä se ankein kuukausi minustakin. Pitää oikein tsempata, että näkee jotain hyvää siinäkin! Kashmir-silkki-nahka kombosi kuulostaa aika lailla täydelliseltä lohdulta hämärään päivään. <3

 4. 10 x Parasta nyt | Toukokuu – Meillä Kotona -blogit

  […] Täältä löydät edelliset kuukaden parhaat listat maaliskuu, tammikuu, ja viime vuoden marraskuu ja toukokuu. Voisinkin yrittää alkaa tehdä näitä listoja ihan joka kuukausi. Hauskaa […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *