Blogit
Coffee Table Diary

10 Facts About My Home

Koska listauksia ja satunnaisia faktoja eri aiheista on mielestäni hauska lukea, päätin tehdä itse tällaisen pienen listauksen. Aiheena on tällä kertaa kotini. Varsinaiset sisustuspostaukset kotikierroksen muodossa kuvien kera saa jatkoa lähiaikoina. Kunhan päivänvalon tarjonta ja vauvan päiväunirytmi saadaan synkronoitua.

Idea tähän syntyi siitä ajatuksesta, että mielestäni on kiinnostavaa oppia tuntemaan ihmisiä lukemieni blogien takana. Bloggaajan koti kertoo myös paljon asukeistaan ja onkin usein sisustusblogien kiinnostavinta antia. Koska blogini on melko tuore, ajattelin, että teitä saattaisi kiinnostaa tietää vähän lisää. Niinpä päätin raottaa vähän ovea kotiin tämän blogin takana seuraavan listan kera, olkaa hyvät!

 1. Talomme on pitkulaisen mallinen. Anopin sanoin se on pitkä kuin Meksikon pikajuna.
 2. Talossa on 4 ulko-ovea, 10 väliovea ja huimat 28 ikkunaa. Tervetuloa vaan meille ikkunanpesutalkoisiin keväällä…
 3. Talo on mieheni lapsuuden koti.
 4. Talo on rakennettu kahdessa osassa, ensimmäinen osa yhdessä tasossa 50-luvulla ja jatko-osa kahdessa kerroksessa 60-luvulla, missä talon rakentaneen perheen isoäidillä oli pieni asunto.
 5. Pihamme on melko iso. Tontilta löytyy metsikköä, kieloja, kanttarelleja ja metsämansikoitakin. Pihalla asustaa myös useita oravia, jotka vilistävät ja rapistelevat joskus myös ullakolla välikaton päällä.
 6. Yhteinäistä tilaa oleva keittiö-ruokasali on ehdottomasti kodin sydän. Ruokapöydän ääreen jäämme usein istumaan pidemmäksikin aikaa etenkin silloin kun meillä on ystäviä ja sukulaisia kylässä.
 7. Talo pysyy lämpimänä maalämpöpumpun ja siihen kytketyn vesikiertoisen lattialämmityksen avulla.
 8. Kirjastostamme löytyy noin 1000 vinyylilevyn kokoelma.
 9. Yksi lempitiloista kodissamme on alakerrassa sijaitseva spa- ja saunaosasto. Sielu ja ruumis rentoutuu jo tilaan astuessa, enkä keksi juuri mitään, mitä olisin tehnyt sen osalta toisin. 
 10. Espanjanvesikoiramme Pluton lempipaikka on tv-huoneen ikkunan ääressä päivystäminen. Sieltä hän näkee suoraan ulos kadulle ja pystyy näin ollen tervehtimään ohikulkevia koiria, autoja ja etenkin pyöräilijöitä.

Bonusfaktana kodin ulkopuolelta kerrottakoon, että työpaikkani koulutuksissa kollegat eivät usein ole entuudestaan toisilleen tuttuja projektityönluonteen ja sen myötä eri työskentelylokaatioiden takia. Esittelykierroksella onkin tapana kertoa perustietojen lisäksi aina myös joku satunnainen ”fun fact” itsestä. Tämä kiva tapa keventää usein ilmapiiriä heti alkuun ja synnyttää mielenkiintoista keskustelua.

Aasinsiltana haastankin sinut siellä jättämään kommentin ja kertomaan vaikka jonkun satunnaisen faktan kodistasi. Tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on muitakin bloggaajia, joten idean saa myös lainata eteenpäin. Olisi tosi kiva oppia tuntemaan paremmin ketä mielenkiintoisia tyyppejä siellä oikein on!

10 facts about my home. This time only in Finnish, sorry…

Kommentit (6)

 1. Iisa

  Heippa! Minä olen lukenut jo jonkin aikaa blogiasi. Olisinkohan homevialauran kautta sinut löytänyt.. Sinulla on inspiroiva blogi! 🙂

  • coffeetablediary

   Heippa Iisa! Tosi kiva kun olet löytänyt tänne ja kiitos, olipa kiva saada kommenttisi. 🙂 Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

 2. Anniina

  Ihana postaus! On tosiaan hauska lukea tarkemmin blogin kirjoittajasta, kiva kun kirjoitit.

  Fun fact: Meidän kodin ylimmässä kerroksessa on vain yksi huone. Olemme nimenneet sen kuuhuoneeksi. Sieltä voi tosiaan ihailla vaikka kyseistä maagista taivaankappaletta.

  • coffeetablediary

   Kiva kun tykkäsit! Aah, teidän kuuhuone kuulostaa niin mielettömältä <3 Olispa itselläkin! Kiitti kun jaoit tämän factan! 🙂

 3. Hanna

  Tää on hauska!

  Numerofaktoja: Meillä on 70 lautapeliä ja 11 viherkasvia pienessä kaksiossa.

  • coffeetablediary

   Jee, ihana kun lähdit mukaan! Aivan huikea määrä teillä pelejä ja kasvejakin kiitettävästi, tosi hauskoja faktoja 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *