Blogit
Aurinko ja kuu

Yllätys numero 4 ja lievä paniikki

IMG_8061

IMG_8190

Loma oli lyhyt mutta antoisa.

Arjen rutiinit, remontti ja työt iskivät tullessa päin naamaa, mutta innoissani otan syksyn vastaan haasteineen päivineen. Kuopuskin aloitti tänään koulun.

Ennen kotiin paluuta mies jo vähän varoitteli kaaoksesta ja kotiin tullessa oli vastassa pönttöuunin kohdalta purettu lattia ja vessan puolelta seinää oli putkia kaivettu esiin. Putkisto meni hassusti tulevan pönttöuunin alla, joten putket vaativat muutostöitä.

Remontti ei ollut kellarin osalta edistynyt loman aikana niin paljon kuin olin kuvitellut. Vielä vedetään laastia seinään. Sitten vasta kaakeloidaan. Salaojitus sen puoleen oli edistynyt huimasti ja onhan kellarissa jo seinätkin paikallaan. Tila alkaa hahmottua.

IMG_2878

IMG_2867

Keskikerroksen vessaa piikattiin maanantaina lisää auki  ja sieltähän sitten löytyi vuotava viemäriputki. Se korjattiin (omat putkarit kaikki sairaina, onneksi löytyi tuuraaja). Tänään, kun vessan alta alettiin kaivaa eristeitä, löytyi märkää ja voimakkaasti haisevaa purua. Märkä leviää ulos vessasta kohti eteistä ja olohuonetta. Huomenna avataan eteisen lattia ja yritetään löytää vuodon syy. Paha takapakki, mutta jotenkin odotettava. Olen jo vuoden ainakin pelännyt jotain tällaista, sillä patterit eivät ole lämmenneet kunnolla ja vettä on pitänyt lisätä putkistoon aina välillä.

Tässä tätä kirjoittaessani Antti kaivaa vessan alta lattiaa ja huomasi litimärän tukiparrun lattian alla. Märkyys tulee ehkä sittenkin yläkertaan vievistä putkista. Se tuntuisikin minusta loogiselta, jos miettii lämmityksen käyttäytymistä tässä viime talvena ja sitä ennenkin. Nyt, jos koskaan on aika paniikille, mutta meidän ihme-Antti ottaa kaiken niin lungisti, ettei tässä voi panikoida. Eikä se mitään auttaisikaan.

Päivä kerrallaan…

IMG_2891

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *