Blogit
Aurinko ja kuu

Yllätys No 1, 2 ja 3

IMG_2295

Noh, kolme yllätystä yhdellä kertaa. Ei siinä mitään. Jotain tällaista odotettiinkin.

1. Yhden lattialaatan sijaan kellarissa oli kolme = kolme roskalavallista betonia ja triplasti työpäiviä. Myös Antin kaivurin piikkausterä, halkaisijaltaan 7 cm, katkesi. Oli vähän joutunut hommiin…

2. Viemäri löytyi. Takasta. Kyllä, viemäriputket kulkivat alakerran takan sisällä, joten takka piti purkaa ja seinä sen kyljessä, jonka piti taas kannatella keskikerroksen takan tukirakenteita. Pönttöuunin muurausaikataulu siis siirtyy eteenpäin tulevaisuuteen.

Tämä takan purku aiheuttaa valtavan dilemman, sillä seiniä kaatuu pakosta lisää ja se taas tarkoittaa, että kellarin pohjan voisi suunnitella lähes kokonaan uudestaan. Suunnitelman pitää olla valmis tyyliin huomenna tai maanantaina, kun LVI-suunnittelija ja putkari tulevat paikalle.

Vietinkin koko iltapäivän äitini kanssa kellaria pohtien ja eri vaihtoehtoja miettien. Kaikki vaihtoehdot käytiin läpi, vinoista seinistä autotallista luopumiseen. Näyttää kuitenkin siltä, että palataan vanhaan ja pitäydytään alkuperäisissä suunnitelmissa. Kantavat seinät ja keskusmuuri rajoittavat muutoksia aikalailla. Lopuksi tuntui kuin korvista nousisi höry ja silmissä pyöri senttimetrit.

3. Talon pohjarakenne yllätti Antin ja rakenne on, kuulemma suht tyypiillisesti Rintamamiestaloille, kelluva. Sen on kyllä huomannut esimerkiksi raskaiden rekkojen ajaessa ohi, talo hyllyy.

Rintsikat on usein rakennettu kiinteälle maaperälle. Jos ei näin ole, niin sitten talosta on tehty kelluva. Kelluva kuulemma tarkoittaa sitä, että talo ikäänkuin kelluu pohjaveden päällä, eikä ole kiinni missään kiinteässä.

Tämä tarkoittaa Antin osalta lattiarakenteiden uudelleen suunnittelua ja alimmaista laattaa ei voida purkaa kuin viemäreiden kohdalta.

Myös sisältäpäin tehtävä salaojitus on nyt mahdoton, vaan se pitää tehdä perinteisesti ulkoa. Se on nyt ainoa asia, joka tässä maksaa suunniteltua enemmän ja tietysti se, että seiniä pitää rakentaa uudestaan.

Eipä muuta tällä kertaa.

Huomenna herätään taas seitsemältä piikkausmeteliin.

Koivula kuittaa.

Kommentit (2)

  1. Anna

    Hihityttää, että sanot rintamamiestaloja rintsikoiksi! 🙂
    Tsemppiä remppaan, ota paljon dokumenttikuvia!
    ps. Meillä Toukolassa yläkertaan ei saanut laittaa varaavaa takkaa, koska ne painoivat liikaa. Löysimme hyvän pönttöuuninnäköisen takan, joka oli kevyt ja nopeasti lämmittävä kiertoilmatakka. Asennus kesti vain päivän.

  2. prisca

    Hih. Näin olen kuullut näitä kutsuttavan. Kaikenlaisia hienoja takkasysteemejä on nyt, onneksi. Ystävät asensivat vesikiertotakan, jolla lämmittävät koko talon…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *