Blogit
Aurinko ja kuu

Viikonloppupuhdetta

IMG_2898

Kosteusvaurion osalta suunnitelmat ja ennusteet muuttuvat tunnin välein riippuen aina siitä, mitä puruja kaivettaessa metri metriltä selviää.

Onneksemme vaurion syy ja vuotopaikka on lytynyt. Vessan lattian alla oleva putki on vuotanut jo pidempään, mutta ilmeisesti 6 vuotta sitten tapahtunut putkirikko kellarin katossa oli ruiskuttuttanut vettä myös välipohjaan (vuoto oli juuri vessan lattian alla). Koska vuoto saatiin todella nopeasti loppumaan, ei tullut mieleenkään, että välipohja pitäisi tsekata ja kuivata. Onneksi ongelma saadaan korjattua, hometta ei ole näkynyt, mutta lattiaa avataan ja sen alta kaivetaan puruja pois niin kauan, kunnes täysin kuivat purut tulevat vastaan. Saattaapi olla, että vanhasta lautalattiasta ei jää mitään jäljelle, joten ehkä lattia pitää rakentaa aivan alusta, uusista laudoista -vaikeuttaa päätösten tekoa. Liikaa vaihtoehtoja -liikaa hintahaitaria.

Ongelmia aiheuttaa myös lämpöputkien liitoskohdat. Ne on ihan missä sattuu keskellä lattiaa. Koska lämpöputkien kunto näyttää olevan huono, ne uusitaan luultavimmin kokonaan. Joten viikonlopputehtäväksi saan tyhjentää ja siirtää keittiön astiakaapin ja miehen työpöydän. Minne ne mahtuvan, en tiedä. Mies on keikoilla ja maanantaina klo 7.00 pitää kohtien olla tyhjät lämpöputkiliitosten vaihtamista varten.

IMG_2892

IMG_2894

Keittiön ja eteisen merkatut kohdat, jotka avataan maanantaina. (juu, en ole pessyt lattioita kuukauteen. Lian määrä kertoo epämukavuusasteen määrästä tällähetkellä. Pakko vain kestää.)

IMG_2897

Eteisen lattiasta irroitetut laudat, joista piti tulla meidän lattia. Pinta on kalkittu + jotain. Aika ihanat olisivat näin, jos voisi pitää, mutta pinta ei ole kestävä, eikä se kestä lakkaamista.

Keksikerroksen vessaa meillä ei nyt sitten ole pitkään aikaan. Sitä kautta välipohja kuivuu hyvin ja onhan meillä yläkerta ja kellarin vessoineen pitäisi valmistua tämän kuun loppuun mennessä. Jos hyvin käy, voidaan jo kantaa kontista tavaroita sisään sillä aikaa, kun urakoitsija on kesälomalla.

Marokkolaiset kaakelit saapuivat. Zoco Homes hoiti homman todella sulavasti ja hyvällä asiakaspalvelulla. Tulivat pari viikkoa ennen luvattua. Ikeasta saapuu kodinhoitohuoneen kaapisto tiistaina.

Mulla ei ole aavistustakaan montako työviikkoa tuo kosteusvaurion korjaaminen vie muilta töiltä. Paljonko tämä meille maksaa ja paljonko työt viivästyvät? Vaihtoehtoa ei ole. Ei sitä noinkaan voi jättää.

Onneksi ollaan hyvissä käsissä. Se on kuulkaa tärkeää se.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *